Karácsonyi nyomozás: Hol lehetnek most kedvenc ünnepi hőseink?

Nem is ünnep az ünnep, ha a finom halászlevet, az illatozó süteményrengeteget, na meg a Jézuska várva várt ajándékait nem koronázzuk meg egy mesebeli hangulatú karácsonyi filmmel. Ember legyen a talpán, aki meg tudja állni, hogy századszorra (na jó, ezredszerre) is végignézze kedvenc karácsonyi műsorait, amelyek természetesen idén is ömlesztve érkeznek hozzánk.

 

Ahogy az lenni szokott, a karácsony szelleme előbb-utóbb minket is arra sarkall, hogy behódoljunk a filmeknek, még akkor is, ha egyébként teljesen jól meglennénk Kevin nélkül. 

De mi történhetett annyi év elteltével kedvenc filmjeink karaktereivel? Hasítanak a filmszakmában vagy a süllyesztőbe kerültek? Természetesen ennek is utánajártunk!  

02

 

Karácsonyi vakáció – Chevy Chase

A film ügyetlen főszereplőjét, Clark Griswold-ot valószínűleg öröm volt eljátszani Chevy Chase számára. Az 1989-ben forgatott karácsonyi vígjáték ma már klasszikussá nőtte ki magát, és meghozta az igazi sikert a színész számára. Chase úgy volt vele, addig üti a vasat, míg meleg, így a film további részeit is készségesen elvállalta, remélve a magas gázsit és az autogramkártyák tömkelegét.

 

A 80-as évek aztán ontották a jobbnál jobb alkotásokat, szerepelt például a Három amigó című filmben is, ami külön öröm volt számára, hiszen egyik legjobb barátjával, Steve Martinnal dolgozhatott együtt. Chevy Chase a Karácsonyi vakáció óta több alkotásban is szerepelt, de azért néhány új hobbyt is talált magának: jó hollywoodi szokáshoz híven háromszor nősült meg. Azóta igencsak megöregedett és méretes pocakot is növesztett magának, de biztosan képes lenne most is felgyújtani egy-két karácsonyfát!

cats

 

Télapu – Tim Allen

Nem is olyan meglepő, hogy mindenki kedvenc Télapuja humoristaként kezdte pályafutását, de aztán őt is elcsábította a filmes szakma. Amerikában 1994-ben mutatták be a Télapu című örök érvényű karácsonyi filmet, amelyben a főszereplő, Scott Calvin mit sem sejtve felveszi a Télapó kabátját, így attól a perctől kezdve ő lesz az igazi ura az Északi-sarknak. Tim Allen a Télapu további filmjeiben is szerepet kapott, amelyeknek hála sikerült olyan remekművekben is hallatnia magáról, mint a Toy Story.

 

1997-ben balhézott egy kicsit, amikor véralkoholszintje meghaladta a 0,15 százalékot. Ezután a filmipar helyett szeretettel várták a rehabilitációs intézetben. Nem egy mintamikulás, az biztos!

cats5

 

Bunyó karácsonyig – Bud Spencer és Terence Hill

Az 1994-ben bemutatott alkotás a két főszereplő utolsó közös filmje, ahol természetesen nem felejtették el a pofonokat sem osztani! 17 közös filmben szerepeltek együtt, amely mindkettejük számára meghozta a világsikert. Bud Spencer igazán sokoldalú ember, hiszen 1949-ben mellúszásban olasz bajnoki címet nyert, hiszen kitűnő sportoló hírében állt. Ezenkívül számos életrajzi könyvet adott ki, 2015-ben pedig megörvendeztette rajongóit az Eszem, tehát vagyok alkotással, amelyben főzőtudományát is megcsillogtatja.

 

Terence Hill is jól használta ki a „pofonokkal szerzett hírnevet”. Miután számos filmben bizonyította tehetségét, rendezőként is kipróbálhatta magát, olyan alkotásokban, mint a Lucky Luke vagy a Bunyó karácsonyig. 1990-ben sajnos elveszítette fogadott fiát, aminek hatására mély depresszióba esett, ám végül sikerült kilábalnia a bajból.

Az idő múlása persze rajta is meglátszik. De hát mit számít ez annak, aki életrajzi művéért még egy David di Donatello-díjat is bezsebelt?

cats3

 

A Grincs – Jim Carrey

Ki ne ismerné a Kobak-hegy apró lakóját, a Grincset? – aki bizony ki nem állja a karácsonyt. Jim Carrey számára nem volt nagy erőfeszítés eljátszani a zöld manó szerepét, hiszen a színész remek humoráról is ismert, amelyet számos filmben be is bizonyított. Magánélete kicsit viharossá vált, hiszen nagy randizó hírében áll, és kettőből kettő házassága szépen meg is bukott. Azért némi öröm is dukál a Maszk „gumiarcú” megformálójának, hiszen manapság boldog nagypapaként tengeti mindennapjait.

cats4

 

Hull a pelyhes – Arnold Schwarzenegger

Howard Langstonnak nincs ideje megvenni a karácsonyi ajándékot kisfiának, Jamie-nek, mert annyira elfoglalt apuka hírében áll. Amikor aztán észbe kap, az egész filmen keresztül nem csinál mást, csak ügyetlenkedve azon fáradozik, hogy megszerezze a legmenőbb játékot, Turbo Mant. Időközben a szomszéddal is meggyűlik a baja.
Arnold Schwarzenegger színészi karrierje során csak úgy ontotta magából a szuperhős karaktereket. De hát, akinek nem elég a színészi gázsi, az politizál!

Annyira lelkesen kampányolt, hogy John F. Kennedy egykori amerikai elnök unokahúgát is sikerült oltár elé vezetnie. 

Pedig politikusként csapnivaló volt a teljesítménye, hét év alatt megtriplázta Kalifornia államadósságát, emellett sikerült 28 milliárdos hiányt felhalmoznia, de 2011-ben volt annyi sütnivalója, hogy lemondott. A kaliforniaiak biztos azóta se néznek meg egy Terminátor filmet se.

cats6

 

Reszkessetek betörök! – Macaulay Culkin

Hát a kis Kevin élettörténetét elnézve lehet, jobb lett volna, ha mégis csak a két botcsinálta betörő szerzi meg a dicsőséget a film végén.
Culkin igazi botrányhős, amit nem kell bemutatni senkinek.
Számos felfüggesztett börtönbüntetés, kábítószer-fogyasztás és elvonókúra írható a számlájára, úgyhogy biztosan megéri az ügyvédjének lenni. A Reszkessetek betörök hozta meg számára a világsikert, és mindenki örök Kevinje marad. Hosszú hallgatás után 2015-ben több filmbe is meghívást kapott, így nemsokára több produkcióban is láthatjuk majd. Persze, ha addig nem adagolja túl magát! 

cats69

 

Választék tehát van bőven, úgyhogy nincs más dolgunk, mint hátradőlni és kiélvezni a karácsony minden egyes pillanatát és szépségét. Ha pedig ezek a filmek közül választunk, készítsük a rekeszizmainkat is, hiszen a nevetés garantált!

„Felvétel indul!” – 5 kiváló film, amit Magyarországon forgattak Nézzünk be együtt a kulisszák mögé, hogy kiderüljön, milyen filmekben tűnik fel a szépséges Budapest!
Karácsonyi dalok, az ünnepi hangulathoz (+jó verziós mennyből az angyal) Mutatunk pár karácsonyi dalt, arra az esetre, ha unod a Last Christmast. Ezek nem hiányozhatnak a repertoárból.
Csizmát az ablakba, jön a Mikulás! Néha szánon, néha gőzhajón érkezik, de ajándékban sosincs hiány. A nagyszakállú nyomában jártunk.
Csináld magad – kreatív adventi koszorúk az ünnepekre Itt az idő előkapni a ragasztópisztolyt és alkotni valami szépet! Kreatív ötleteket mutatunk.
A Márton napi legendák nyomában A zsíros kenyér, a liba és a lampionok senkinek sem ismeretlenek. De vajon honnan ered ez a népi hagyomány?
A Mindenszentek története A legtöbben hétvégén gyertyát gyújtunk szeretteinkért, de azt kevesen tudjuk, miről is szól a több mint ezer éves ünnep.
Legendák: Ezek a legmenőbb filmes verdák Van az úgy, amikor egy filmben az autó lejátssza a színészt. Ikonokat mutatunk, itt az ideje a gázra taposni!
Varázsolj te is karácsonyi hangulatot az ünnepi asztalra! Legyen hagyományos, modern vagy bohém, a kreatív dekorációkból idén sem lesz hiány!
Se füle, se farka! – őrületes karácsonyi szokások a világban Nem mindenhol a halászlé a nyerő! Mutatjuk a legfurcsább ünnepi szokásokat!