Karácsonyi dalok, az ünnepi hangulathoz (+jó verziós mennyből az angyal)

Nyakunkon a karácsony, lassan belefulladunk a készülődés őrületébe, így itt az ideje, hogy kicsit felocsúdjunk. Hallgassunk néhány nagyszerű ünnepi dalt, hogy megfelelő hangulatba kerüljünk! 

 

Frank Sinatra – Have Yourself A Merry Little Christmas

Számos kiváló énekes felénekelte már ezt a dalt, de talán a legismertebb verzió az „Öreg Kékszemű” nevéhez fűződik.

 

Queen – Thank God It’s Christmas

A brit rockegyüttes 1984-ben lepte meg rajongóit egy kislemezzel, melyen eme karácsonyi dal is meghallgatható. A szám szerzői  Roger Taylor és Brian May voltak. 

 

ENYA – The Spirit of Christmas Past

A dal 2008-ban jelent meg az ír zeneszerző és énekesnő hetedik stúdióalbumán. A korong többi szerzeménye is karácsonyi hangulatú, és mind ENYA egyedi stílusában íródott. 

 

Michael Bublé – Santa Claus Is Coming To Town

Annak ellenére, hogy hozzánk nem a Mikulás hozza karácsonykor az ajándékot, a kanadai énekes “Santa Claus Is Coming To Town” feldolgozása biztos, hogy megalapozza az ünnepi hangulatot. 

 

The Drifters – White Christmas

Mindannyian fehér karácsony után áhítozunk, viszont hóanyó idén is elkerüli kis országunkat. A The Drifters 1956-os dala egyébként a Reszkessetek, betörők! című filmben is megszólalt. 

 

Billy Mack – Christmas is all Around

Az Igazából szerelem egy örök klasszikus film, mely karácsonykor kihagyhatatlan, betétdala pedig az eredeti örökzöld  Love Is All Around átdolgozása. 

 

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Az amerikai énekesnő ötödik albumán (Merry Christmas) kapott helyet a dal, mely világszerte hatalmas népszerűségnek örvend.

 

Bobby Helms – Jingle Bell Rock

Az egyik legpopulárisabb karácsonyi dal, amely szintén felcsendült a Reszkessetek, betörők! egyik jelenetében. Írói Joe Beal és
Jim Boothe voltak.

 

Diana Krall – The Christmas Song

A kanadai dzsesszénekesnő 2005-ben adta ki Christmas Songs című albumát, amin Robert Wells és Mel Tormé szerzeményének feldolgozása is megtalálható. 

 

+1: Ha minden évben hosszú perceket töltesz azzal, hogy – mielőtt jönne a Jézuska – kiválaszd melyik mennyből az angyal szóljon, amelyik nem koreaiul van, vagy amelyiket nem egy Commodore 64 szólaltat meg, mutatunk egy szép verziót:

 

Karácsonyi nyomozás: Hol lehetnek most kedvenc ünnepi hőseink? Van, aki elzüllött, van, aki politizál, de senki se fér a bőrébe! Mi lett kedvenc karácsonyi filmhőseinkből?
Esik a hó? Mesélj még! Ez az évszak sem telhet el idegesítő posztok nélkül. Te hányszor csaptad le a laptopot az ünnepek alatt?
Zsigmond Vilmos sajátos technikájával volt képes meghökkentő látványt nyújtani Az Oscar-díjas magyar operatőrre, Zsigmond Vilmosra emlékezünk, akinek rengeteget köszönhet a filmes szakma.
“Az emberi szeretet nagyon törékeny” Ugye te sem hagyod, hogy magával rántson az ünnepi őrület? Szabolcs atya elmondta, hogyan lehet teljes az ünnep.
Megkérdeztük: Hogyan telik az idei karácsony? Küszöbön az ünnep, mindenki lázasan készül. Túléljük, vagy megéljük a karácsonyt 2015-ben?
Varázsolj ünnepi illatokat az otthonodba! Miért költenél légfrissítőkre, mikor minden kéznél van ahhoz, hogy csodás illatokat varázsolj?
Milyen fát válasszunk? – Fenyővásárlási kisokos Ne essünk pánikba, ha még nem vettünk karácsonyfát! Lehetőség bőven akad. Neked milyen van?
Ezek az ételek idén sem hiányozhatnak az ünnepi asztalról A karácsony nem igazán kedvez fogyókúránknak. A következő ételek kihagyhatatlan fogásai az ünnepi zabálásnak.
Így épült fel Baja mézeskalács mesevárosa Felépült Baja mézeskalács mesevárosa. Kovács Zita, a Türr István Múzeum igazgatója nyitotta meg a különleges kiállítást.