Humai – Halhatatlanná válhat a tudatunk

Az ember halhatatlanságának gondolata sok fantáziát indított már be. Ha láttad a Transzcendens című filmet Johnny Depp-pel, akkor van egyfajta elképzelésed arról, hogy a 21. századi tudomány milyen irányba gondolkodik az örök élet reményében. A téma kapcsán legtöbb esetben csak sci-fikkel tudunk példálózni, de most kivételesen reális alapokra hagyatkozva is bele tudunk folyni a témába.

 

A Los Angeles-i székhelyű Humai nevű cég a legtöbb hasonló témakörben dolgozó vállalattal ellentétben nem az élet meghosszabbításán dolgozik, hanem azon, hogy miként hozza vissza az embereket a halálból. A tervek szerint a mesterséges intelligencia, a nanotechnológia és a bionika segítségével lementené egy adott személy viselkedési mintáit, társalgási stílusát, gondolkodási folyamatait és egyéb testi funkcióit, teljes mértékben. Ezek az információk egy „összetett érzékelő technológiába” lesznek kódolva, amit beépítenek egy elegánsan kialakított bionikus testbe. A Humai az agy-számítógéppel fog kommunikáli a bionikus test érzékszerveivel és végtagjaival.

humai3

 

A cég alapítója, Josh Bocanegra elmondta, hogy a kiborg test funkcióit a személy gondolatai fogják irányítani idegpályák helyett, hasonlóan működik majd, mint a ma is ismert legfejlettebb művégtagok.

 

Mikor megkérdezték az alapítót, hogy az ötlet miben változtathatja meg az emberiséget, elmondta, hogy szerinte a Humai kibővíti az emberi tapasztalatot és megkönnyíti a halál elfogadását.

 

joshbocanegra

„Elfogadom a halált, nem félek tőle. De nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy egy nap meg fogok halni.” Josh Bocanegra

 

Ha a cég tervei valóra válnak, az nagy eséllyel a technológiai szingularitáshoz vezethet. Ami azt jelenti, hogy az emberfeletti intelligencia megjelenésével  rohamosan felgyorsulnak a technológiai és társadalmi változások, amit a szingularitás előtt élők képtelenek lennének felfogni. Valójában a technológiai szingularitás a szuperintelligencia hozadéka, amit a technológia használata idézett elő. A jövőkutatók ezt az időpontot a 21. század közepére jósolják. A Humai szerint technológiájuk már 2040-re rendekezésre állhat.

 

Annyira  bizakodóak, hogy már most embereket toboroznak a halál utáni életre. Az agyakat krionikus fagyasztással fogják tárolni, míg a technológia teljesen ki nem fejlődik.

 

Forrás: dailymail.co.uk

Jövő idő: Mesterséges intelligencia Tudja mire vagy kíváncsi, tudja milyen autót szeretnél, tudja mit eszel vacsorára. És ez még csak a kezdet.
Jövő idő: Mi lesz, ha lecserélnek egy gépre? A gépek és robotok térhódítása már elkezdődött. A hatásuk egyre inkább érzékelhető lesz a munkaerőpiacon.
Biológiai gyógyszerek – Biotechnológia a gyógyszeriparban A tünetek kezelése helyett a fő problémát célozza meg a gyógyszeripar csúcsterméke.
Jövő idő: Bionika – tudományok találkozása A kutatók előtt új kapuk nyíltak meg, és fantasztikus eredményeket mutatnak a bionika területén.
Jövő idő: Mágneses levitáció A levitáció rejtélye magyarázható. Már komoly lépéseket tettünk a lebegés elérése felé.
Egyre vonzóbb energiaforrás a Nap Környezetkímélő megoldásokban kell gondolkodnunk hosszútávon, és a napenergia bizonyul az egyik legjobb energiaforrásnak.
Baja tehetségei: Faldum Gábor – triatlon Hétéves kora óta sportol, három világkupa dobogós érme már az övé, de még nagyobb lehetőségek várnak rá.
Így tornáztasd a szemedet – Meglátod, megéri! A szem túlterhelését leginkább a számítógép előtt eltöltött órák okozzák, de szemtornával megelőzhetjük a bajt!
Jövő idő: Lítium-levegős akkumulátor – ígéretes eredmények Olyan eredményeket sikerült elérni, amelyek nagy reményt keltenek a technológia megvalósulásához.