Megkérdeztük: Hosszú Katinka Sportuszoda – Mit szólnál a névadáshoz?

A múlt héten a facebook üzenőfalat görgetve megakadt a szemem egy több ízben megosztott jegyzeten. Több bajai szerint a Bajai Sportuszodának új nevet kellene adni, ám nem akármilyet: Hosszú Katinka Sportuszoda, tekintve, hogy Katinka is a mi “uszinkban” kezdte pályafutását. 

 

Nem ez lenne az első példa arra, hogy élő személyről neveznek el uszodát, Miskolcon például Kemény Dénes nevét viseli a Városi Sportuszoda. Arra voltunk kíváncsiak, vajon a bajaiak pártolnának-e egy ilyen ötletet.

 

Varga István: Nagyon tetszik az ötlet, támogatom. Katinka pályafutását nemcsak a bajaiak, hanem az egész ország követi és ismeri, főleg a tinédzserek és a felnőttek, bár szerintem a gyerekek is hallottak már róla, hiszen elég nagy hírneve van. Ha az uszodát róla neveznék el, akkor az ott edző gyerekek és fiatalok nap mint nap találkoznának a nevével, és eszükbe juttatná, hogy Katinka is ott kezdte a pályáját. Sok embernek ő a példaképe, és szeretne rá hasonlítani, tehát megérdemelné, hogy az ő nevét viselje az uszoda. Ha sok ember követi a kezdeményezést, akkor komolyabb ügy is lehetne belőle, jó lenne, ha hivatalos személyek és intézmények is az ügy mellé állnának.

Varga István

Varga István

Trisz Tamara: Minden bajai ismeri Katinkát, és mindenki büszke rá, hiszen szerepelt már a neve az olimpiai játékokon is, és többszörös világbajnok. Sok helyen lehet hallani róla, tv-ben, újságokban, interneten, és az emberek is beszélnek róla. A suliban például a testnevelés tanárok rendszeresen megemlítik a nevét, az eredményeit. Szerintem a legtöbb sportolónak van példaképe. Én aero kickbox edzésre járok, és Mezőfi Alexandra, az edzőm az, akire felnézek, és követem a példáját. Katinka is pont olyan, aki jó példát állít elénk. Jó lenne, ha komolyabb ügy lenne ebből, az ötlet mellett állok!

Trisz Tamara

Trisz Tamara

Dávid: Támogatom a kezdeményezést! Katinka a világ legjobb úszónője, és remek ötlet lenne róla elnevezni annak a városnak az uszodáját, ahol felnőtt. Sőt, akár egy új uszodát is megérdemelne a város, így talán többen elkezdhetnék űzni ezt a sportot.

Dávid

Dávid

Zsuffa Zoltán arcát nem vállalta, de véleményét megosztotta velünk: Nem rossz ötlet, hiszen Hosszú Katinka nemcsak Magyarországot, hanem Baját is képviseli az egész világon. Szerintem a bajaiak 75 %-a támogatná ezt a dolgot. Úgy gondolom, hogy mindenki teljes mértékben elismeri őt mint világbajnok úszó. Nem tudom, hogy a többi bajai hogy van ezzel, de én követem a pályafutását. Ha róla neveznék el az uszodát, akkor biztosan adna valamiféle pluszt az embereknek és a városnak.

Megkérdeztük: Mit gondol a Hosszú Katinka-botrányról? Nemzeti hős vagy követelőző sztársportoló? A vélemények megoszlanak.
Megkérdeztük: mennyire vagy óvatos a neten? Cikksorozatunk folytatásában arra voltunk kíváncsiak, mennyire figyelnek oda a felhasználók magánszférájuk védelmére.
Baja tehetségei: Faldum Gábor – triatlon Hétéves kora óta sportol, három világkupa dobogós érme már az övé, de még nagyobb lehetőségek várnak rá.
Megkérdeztük: Hogyan töltöd az idei szilvesztert? Küszöbön a szilveszter. Kíváncsiak voltunk, Ti hogyan ünnepeltek, és mit vártok 2016-tól.
Új könyvvel, boldogan zár évet Hosszú Katinka A bajai úszónő büszkén mesélt az elmúlt évről, és reménykedve tekint a magyar úszósport jövőjére.
Megkérdeztük: Hogyan telik az idei karácsony? Küszöbön az ünnep, mindenki lázasan készül. Túléljük, vagy megéljük a karácsonyt 2015-ben?
Baja tehetségei: Gálos Viktor – ökölvívó Gálos Viktor szerint a boksz nem veszélyes, viszont alázatot és kitartást igényel. Elmondta nekünk, mit jelent számára.
Megkérdeztük: mit hozzon idén a Mikulás? Csoki, cukor, mogyoró, játék... A gyerekek többnyire erre vágynak. Na de mi a helyzet a szülőkkel? Utánajártunk.
A magyar kultúra tízparancsolata 1989 óta ezen a napon ünnepeljük hazánk kultúráját. Mi ezért vagyunk büszkék rá.