4 mentő ötlet ügyetlen csomagolóknak

Közeleg az ünnep, eszeveszett harc folyik az áruházakban az ajándékokért. Ha már megvan a tökéletes meglepetés családtagjainknak, barátainknak, párunknak, ideje ünnepi köntösbe öltöztetni a csomagokat. Neki is állunk, de szakad a papír, tele van gyűrődésekkel, elfogyott a cellux, behorpadt a doboz. Kétórás szenvedés után fogjuk, és belevágjuk egy giccses ajándéktáskába. Hogy ne mindegyik végezze így, összegyűjtöttünk néhány mentő ötletet.811183-wrapping-presents

 

1. Kész helyett félkész

Nagyon kedves és egyedi ajándék tud lenni, ha saját süteményünkkel, házi keksszel lepjük meg valamelyik hozzátartozónkat, barátunkat. Előfordul viszont, hogy a gondosan egymásra helyezett édességek a dobozokban összecsúsznak, eltörnek, a krém felkenődik a papírra. Amit két órán keresztül sütögettünk és díszítgettünk, abból nem marad más, mint egy marék morzsa, vagy egy borotválkozóhabnak kinéző krémes kupac. Az ilyen eseteket könnyedén megelőzhetjük, ha a sütemény hozzávalóit rétegesen egy egyszerű befőttesüvegbe adagoljuk, átkötjük egy masnival, és felcímkézzük. A sütni szerető konyhatündér ismerősök biztosan értékelni fogják, és mi is megkíméljük magunkat a kínos pillanatoktól.

Az üveg fedőjére a receptet is felírhatjuk

Az üveg fedőjére a receptet is felírhatjuk

2. Doboz helyett zsák

Ha eleged van a szögletes dobozokból, szerezz be ajándék- vagy hobbiboltban kisméretű zsákokat, dekor papírzacskókat, és egyszerűen tedd bele az ajándékot. Kedved szerint díszítheted, a tetejét pedig kösd át egy szép szalaggal, vagy tűzd meg. Ennek a csomagolási fajtának továbbgondolt változata a borosüvegek szép ruhába bújtatásában lehet segítségünkre, a nyak részét átkötve, a zsákot elegánsan kidíszítve sokkal mutatósabb lesz az ajándék ital, mintha egy sima táskában adnánk át.

Névtelen

 

3. Ajándékban ajándék

Sok apróságot vettél? Használj fel egyet ajándékdobozként! Ha konyhai eszközökből vásároltál be, tedd bele őket egy sütőkesztyűbe, és köss rá szalagot. Ha finomságokkal leped meg valamelyik hozzátartozódat, keress egy nagyobb méretű virágcserepet, fess rá karácsonyi mintákat, és töltsd meg az édességekkel. Ugyanezt megteheted kerti szerszámokkal is. Ha a cserép túl kicsi, szerezz be egy vödröt, és azt dekoráld kedved szerint.

kk

 

4. Egyszerű és szép

Aki valamelyest konyít a dobozok papírba csomagolásához, de utolsó pillanatban kap észbe, néha lemarad a boltok nyitvatartásáról, és csomagolópapír nélkül marad. Ilyenkor sem kell kétségbe esni, ha van otthon írólap, vagy nagy méretű papír, néhány trükkel ezek is dekoratív külsőt adnak majd a dobozoknak. Nincs szükségünk másra, csak néhány fenyőágra, termésre, esetleg egy zsinórra, ami a szalagot helyettesíti. Biztos, hogy a természetes és letisztult külsejű dobozok kilógnak majd a sorból, és nagyon mutatósak lesznek a csillivilli csomagok között.j

Esik a hó? Mesélj még! Ez az évszak sem telhet el idegesítő posztok nélkül. Te hányszor csaptad le a laptopot az ünnepek alatt?
“Az emberi szeretet nagyon törékeny” Ugye te sem hagyod, hogy magával rántson az ünnepi őrület? Szabolcs atya elmondta, hogyan lehet teljes az ünnep.
Megkérdeztük: Hogyan telik az idei karácsony? Küszöbön az ünnep, mindenki lázasan készül. Túléljük, vagy megéljük a karácsonyt 2015-ben?
Milyen fát válasszunk? – Fenyővásárlási kisokos Ne essünk pánikba, ha még nem vettünk karácsonyfát! Lehetőség bőven akad. Neked milyen van?
Így épült fel Baja mézeskalács mesevárosa Felépült Baja mézeskalács mesevárosa. Kovács Zita, a Türr István Múzeum igazgatója nyitotta meg a különleges kiállítást.
5 szuperfinom paleo süti karácsonyra Megmutatjuk, mivel sütizhet egészségesen a család az ünnepek alatt. Ezekkel a receptekkel nem lőhetsz mellé!
“Tízezer gyermek karácsonya” – bajai Cipősdoboz Akció A Baptista Szeretetszolgálat és a Családsegítő Szolgálat is gyűjti a rászorulók számára szánt karácsonyi ajándékokat.
Megkérdeztük: mit hozzon idén a Mikulás? Csoki, cukor, mogyoró, játék... A gyerekek többnyire erre vágynak. Na de mi a helyzet a szülőkkel? Utánajártunk.
Megkérdeztük: Hogyan töltöd az idei szilvesztert? Küszöbön a szilveszter. Kíváncsiak voltunk, Ti hogyan ünnepeltek, és mit vártok 2016-tól.