Vasárnapi kávézó: Nem szóltak? A háború már tart!

Emlékszem azokra a néhány hónappal, talán egy évvel ezelőtti időkre, amikor liberális, az illegális bevándorlást támogató mémek százai özönlötték el a netet, kifigurázva, nevetségessé téve azokat, akik aggódtak az akkor kezdődő migrációs hullám miatt. Akkor az embereket sikerült szépen elaltatni.  

 

Előrebocsátom, nem szeretem az összeesküvés elméleteket. Mindig is óvva intettem mindenkit a hamis vagy félinformációkból összetákolt elméletek gyártásától. Azonban a bevándorlási hullám és Európa történéseivel kapcsolatban van néhány aggasztó körülmény, ami mellett nem mehetünk el szótlanul.  Az is nyilvánvaló, hogy többről van itt szó, mintsem arról, hogy néhány millió embernek egyszerre jutott eszébe, hogy hátralévő napjait Németországban és/vagy az EU-ban szeretné leélni. 

 

Azon gondolom már mindenki túllendült, amiről korábban írtunk, miszerint az eltérő kultúrával rendelkezők, hosszútávon képtelenek együtt élni, és azonos helyen tartózkodásuk szükségképpen konfliktushoz vezet. A hosszútávot persze történelmi léptékben tessék érteni, bár mostanság az események jelentősen felgyorsultak. 

 

Érdekes az időbeli közelség, mondhatjuk egybeesés, az amerikai érdekeknek megfelelő szabadkereskedelmi megállapodásnak való Unió általi ellenállás és a migránsáradat megindulása között. Mint ismeretes az Unió, illetve annak néhány tagállama hevesen ellenzi – a többek között – a GMO-mentesség, valamint az európai gyógyszeripari standardok sérelmével járó megállapodás megkötését.

 

Szintén figyelemreméltó körülmény, hogy a fősodratú médiában méltatlanul alulreprezentált BRICS országok (Brazília, Kína, India, Oroszország és a később csatlakozott Dél- Afrikai Köztársaság) nemrég hozták létre saját Fejlesztési Bankjukat, amely komoly konkurenciája lehet az amerikai dominanciával működtetett Vilagbanknak. Így az amerikaiaknak létérdeke az európai piac megszerzése, amivel időt nyerhetnek a folyamatosan erősödő BRICS-szel szemben.  

 

Nos, a fenti körülmények ismeretében talán már érthetőbbnek látszanak az európai események. Az USA mindig is szerette a háborút. A háborút, amely országhatáraitól jó távol zajlik, viszont kitűnő gazdasági lehetőség számára. A háború nyomán létrejövő új rendszerek pedig mindig tárt karokkal fogadják az amerikai vállaltokat, jó piacot teremtve. Ami tehát nem megy az egyik úton, majd talán a másikon.

 

Ezért is érinti érzékenyen Amerikát, hogy az oroszok rászálltak az Iszlám Államra, hiszen az USA piacszerzési elképzeléseinek piszkos munkáját az ISIS hivatott elvégezni. Az gondolom, szintén mindenki számára világos, hogy az Iszlám Állam nevű szervezet egy amerikai érdekeket végrehajtó bűnbanda. Sok körülmény támasztja alá ezt a teóriát, melyek közül a legkézenfekvőbb talán az, hogy minden valamirevaló iszlamista, dzsihadista szervezet a “sátán országát”, azaz Amerikát támadná, vagy ha az túl messze van, legalább tengerentúli kötődéssel rendelkező vállalatok helyi érdekeltségeit, esetleg ősi ellenségüket, Izraelt, ami ráadásul még közel is van.  Az ISIS azonban nem ezt teszi.

 

Logikusnak látszik a feltételezés, mi szerint a párizsi mészárlás ezen eseménysorokba illik. Nyilvánvaló célja a félelemkeltés. Az ártatlan emberek brutális lemészárlása pedig különösen nagy félelmet kelt a mozgásképetelen, bürokratikus vezetésű Európában. Az érdekek megvalósítása során pedig ez a félelem, és annak nyomán a káosz még jól fog jönni valakinek.

Vélemény: a fél világon átkóborlók Lassan a világ is elkezdi keresni: ki a felelős Európa legújabb megszállási kísérletéért. Addig is, nekünk itt vannak ők.
Több mint 3000 migráns egy nap alatt (+galéria) Végeláthatatlan sorokban özönlenek a migránsok. A röszkei gyűjtőpont pedig keményebb hely mint vártuk.
Vasárnapi kávézó: Európa háborúban. Ami eddig történt… Ha csak egy összefoglalót olvasol a héten, ez legyen az. Röviden: hogyan jutott ekkora bajba Európa, és hol állunk most.
Vasárnapi kávézó: A megvalósíthatatlan egészséges táplálkozás Jó lenne még látni a gyereket érettségizni? Leszoksz a cigiről, leteszed a töményet. Na, onnan jön az igazi szívás...
Vasárnapi kávézó: Tanuljunk oroszul (ismét) Gondolatok az "Olajfegyver és globális uralmi rend" című könyv olvasónaplójához. Ha érdekel a világpolitika, olvasd el!
Vasárnapi kávézó: Miért nem jó az államnak a magyar? Az állami hivatalnokok, a rendőrség, a polgárőrség, mind Skodával jár. De miért nem magyart vesztek?
Vasárnapi kávézó: Még mindig csekktől csekkig élünk Vasárnapi gondolatok a polgárságról és az elcseszett 90-es évekről.
Utolsó éjjel a zöld határ lezárása előtt Ma éjféltől Magyarország lezárta a zöld határt. Az utolsó éjfélt Röszkén töltöttük.
Megkérdeztük: németek a migránshelyzetről Egy német kistelepülésen kérdeztük meg az ott élőket, hogyan vélekednek a százezer számra érkező bevándorlókról.