Megyei Príma Díj 2015 jelölt: Dr. Munczig Dénesné

Dr. Munczig Dénesné tanulmányai elvégzése után (magyar-orosz szakos általános iskolai, angol szakos középiskolai tanár) a Bereczki Máté Szakközépiskolában tanított 1989-től egészen 2008-ig. A tanári diploma mellett még közoktatási vezető, valamint kulturális menedzser szakképzettséget szerzett. 2008-tól a Baja Hangja Kft. ügyvezető igazgatója volt, 2010 óta pedig a Bajai Polgármesteri Hivatal kulturális referense. Feladataihoz hozzátartoznak a kultúrateremtő- és közvetítő intézményekkel, civil szervezetekkel, művészekkel, a kulturális, civil és egyházi élet szereplőivel való kapcsolattartás. A konferenciák, kiállításmegnyitók, kulturális rendezvények, műsorok, szakmai továbbképzések szervezését kiváló szakmai felkészültséggel látja el. (primadij.hu)

20151104_102253

Dr. Munczig Dénesné

Fontosnak tartja az efféle díjakat? 

Mindenféle díjazást, elismerést, kitüntetést fontosnak tartok. Ha az ember dolgozik, és pluszokat is letesz a konkrét munkakörén túl – az élet minden területén -, akkor jól esik, ha ezt mások elismerik, észreveszik. Valamint a díjak átadása mindig egyfajta megkülönböztetett figyelemmel, ünneppel jár. Szeretném idézni Márai Sándor gondolatait az ünnepről, mi is a lényege: “Az ünnep az élet rangja. Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás”. Az ünnep az, ami kiszakít bennünket a hétköznapokból, hozzásegíti az embert ahhoz, hogy emberi méltóságát megélje. Az olvasatomban az elismeréseknek ebben része van.  

Mire a legbüszkébb azok közül, amiket eddig elért? 

Talán, hogy legbüszkébb – ugye a “leg” az mindig egyre vonatkozik – olyan nincs, de van sok dolog, aminek nagyon örülök. Az egyik legfrissebb esemény ezek közül, hogy a bajai halászlé Hungarikum lett. Ez egy csapatmunka eredménye, melynek részese voltam. Amire még nagyon büszke vagyok, hogy a munkám során kapcsolatba kerültem Baja környéki települések különböző civil csoportjaival, Baján élő civil közösségekkel, akikkel a kultúra területén rendkívül jó együttműködés alakult ki. Tudom őket segíteni, kölcsönösen számíthatunk egymásra. 

Milyen emberi tulajdonságot tart a legfontosabbnak? 

Egy komplex, több mindent ötvöző tulajdonságot tartok a legfontosabbnak, ami a közösséggel, közösségben való dolgozás, munkálkodás. Ehhez nagyon sok mindenre szükség van; nyitottságra, empátiára, egymásra figyelésre, közös célok mentén való együttműködésre. Azért olyan fontos ez számomra, mert igazán nagy dolgokat az ember önmagában sosem tud elérni, csak társakkal együtt, akik segítik egymást. József Attila nagyon szépen megfogalmazza ezt az egyik versében: “Hiába fürösztöd önmagadban, csak másban moshatod meg arcodat”.

Mit szeretne még elérni az életben? 

A legfontosabb célom az, hogy a gyerekeimet tisztességesen föl tudjam nevelni, és olyan szakma kerüljön a kezükbe, amivel meg tudják állni az életben a helyüket, önálló eletet tudnak maguknak kialakítani. 

A Príma Díj jelöltekre az alábbi oldalon lehet szavazni. 

Megyei Príma Díj 2015 jelölt: Suba Róbert Bemutatjuk a bajai kötődésű Príma Díj jelölteket. Suba Róbertet kérdeztük.
Megyei Príma Díj 2015 jelölt: Kalocsa Béla Bemutatjuk a bajai kötődésű Príma Díj jelölteket. Kalocsa Bélával beszélgettünk.
“Nem volt bennem győzni akarás” Díjátadón innen és túl. A nemrégiben kitüntetett ornitológussal, Kalocsa Bélával beszélgettünk.
“Az ember csak közösségben élheti meg emberi arcát” Dr. Munczig Dénesnét is kitüntette a VOSZ Bács-Kiskun megyei szervezete. Vele beszélgettünk.
Baja tehetségei: Huszák Bálint Az alternatív hajtású autók nagy szerephez jutnak majd a jövőben, akár ennek a bajai srácnak a segítségével.
“A hungarikum a magyar nemzet csúcsteljesítménye” Siker: Hungarikum lett a bajai halászlé. De ez miért jó nekünk, bajaiaknak? Vedelek Norbertet kérdeztük.
Bajai tehetségei: Gálos Roland – ökölvívó A fiatal ökölvívó legfőbb célja, hogy kijusson a jövő évi olimpiára. Gálos Rolanddal beszélgettünk.
Rossz szezont zártak a horgászok A különösen hosszan tartó alacsony vízállás és a meleg lenullázta a horgászatot a Sugovicán. Petrity Györgyöt kérdeztük.
Megkérdeztük: Örülnél egy jégcsarnoknak Baján? Jégcsarnok épülhet Baján. Kíváncsiak voltunk a véleményetekre.