Újra jön a Motoros Mikulás Bajára

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem csak szánon érkezik városunkba a Mikulás, hanem motoron is begurul majd a Szentháromság térre. A jótékonysági rendezvényt a Bajai Motoros Egyesület szervezi, melynek elnökét, Vankó Istvánt kérdeztük a részletekről. 

Vankó_István_1

Vankó István

 Milyen programokkal találkozhatnak a kilátogatók? 

Idén harmadszor kerül megrendezésre az esemény, melyen a Mikulás egy oldalkocsis motorkerékpárral érkezik meg, akit motorral kísérünk be a Szentháromság térre. Ott egy Frederico nevű srác fog műsort szolgáltatni, akit imádnak a gyerekek, később pedig a Golden Dance gyerektáncosai adnak elő egy pár perces produkciót. Akik kilátogatnak, egyrészt kapnak egy jó kis rendezvényt, másrészt szaloncukor nélkül sem marad senki. 

Bármilyen motoros kísérheti a Mikulást? 

Mint minden rendezvényünkre, lehetőség szerint erre is rendszámos motorkerékpárosok jöjjenek, hiszen amellett, hogy valamilyen szinten felelősségre vonhatók , talán nagyobb önfegyelmet is tanúsítanak. A kíséretben bárki részt vehet a saját felelősségére.

A helyszínen adománygyűjtés is lesz. 

Igen, harmadik éve gyűjtünk a Bajai Szent Rókus Kórház gyermekosztályának. Az adakozók egy gyűjtődobozba dobhatják majd adományaikat. Kint lesz az osztályvezető főorvos asszony, dr. Károly Éva. A programok után a klubtagokkal begurulunk a gyerekosztályra, ahol átadjuk az ajándékokat, csomagokat.  

Mindenképp érdemes lesz kilátogatni a december 6-i rendezvényre, hiszen ahogy Vankó István fogalmazott: “Ez a nap a Mikulásról és a gyerekekről szól”.   

12241492_439316829598830_5855017896922354988_n

Újra eljött a Motoros Mikulás Idén harmadik alkalommal látogatott el Bajára a Motoros Mikulás a gyerekek örömére. Remek programon vagyunk túl!
Ismét Veterán Jármű Találkozó, két napon át, a Petőfi-szigeten Közeleg a benzingőzös hétvége! A veterán járművek és a motorosok is találkoznak a Bajai Motoros Egyesület szervezésében.
IV. Veterán autó kiállítás és Motoros találkozó A hétvége eseményei részletesen. Ha jártál kint azért olvasd, ha nem azért.
Velencén duplázik az EFOTT Egy év szünet következik a vándorlásban, hiszen 2016. július 12-17. között ismét Velencén ver tábort az EFOTT.
Csizmát az ablakba, jön a Mikulás! Néha szánon, néha gőzhajón érkezik, de ajándékban sosincs hiány. A nagyszakállú nyomában jártunk.
Megkérdeztük: mit hozzon idén a Mikulás? Csoki, cukor, mogyoró, játék... A gyerekek többnyire erre vágynak. Na de mi a helyzet a szülőkkel? Utánajártunk.
Így vár minket a hétvégén a Hajómalom Egyesület! Kemencében sült finomságok, zene és kézműves foglalkozás, érdekes előadások, remek kikapcsolódás. Irány a miniskanzen!
Hamarosan: Kisvasutak országos napja Szeptember 12-én immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre eme népszerű esemény, ezúttal a mi Gemencünk területén.
Kiváló program szombatra: III. Veterán Jármű Találkozó (+hang) Ismét a veterán járműveké lesz a főszerep április 25-én, szombaton, a Szentháromság téren. Ezt mindenképp látnod kell.