Csináld magad – kreatív adventi koszorúk az ünnepekre

Az év legkedvesebb ünnepe minden kétséget kizáróan a karácsony.
A legtöbben ezt az ünnepet várjuk egész évben, és ha eljön, azonnal rohanunk, hogy kifosszuk a boltok polcait, hogy mindenki más előtt beszerezhessük a karácsonyi készülődéshez szükséges díszeket, égősorokat és természetesen a fenyőfát. Ilyenkor mindenki igyekszik a legszebb dekorációkkal feldíszíteni az otthonát, és a karácsonyi hangulatból nem hiányozhat az adventi koszorú sem.

Fotor112819305

 

Első lépésként nem árt, ha kiválasztjuk a nekünk megfelelő koszorúformát, ami alapja lesz a karácsonyi dekorációnak.
Természetesen több forma közül válogathatunk, aszerint, kinek melyikkel könnyebb dolgoznia. A szalmakoszorú alap az egyik legelterjedtebb forma, hiszen több méretben is megtalálhatjuk a boltok polcain, és kiválóan alkalmas arra, hogy össze-vissza tűzdeljük, és a forró ragasztópisztolyt is remekül használhatjuk rajta.

 

A vessző-koszorúalapot választhatják a kevésbé kreatívak, hiszen ez a már önmagában is mutatós darab nem igényel különösebb odafigyelést, elég csak kevés dísszel felöltöztetnünk. Aki pedig bevállalós, az szőlővesszőből is elkészítheti ugyanezt a formát, saját kezűleg. A hungarocell alapú koszorúkat nagyon jól tudjuk teletűzdelni, és kedvünk szerint akár be is festhetjük őket.

001

 

A következő feladatunk a kiválasztott alap befedése. Itt aztán bátran használhatjuk a fantáziánkat, a határ a csillagos ég! A legegyszerűbb, ha szalagot használunk az alap körbetekeréséhez, de természetesen bevonhatjuk bármivel kedvünk szerint: borostyánnal, hagyományos fenyőággal, de ragasztó segítségével faforgácsba is beleforgathatjuk, valamint terméseket, apró díszeket, akár gömböket is ragaszthatunk rá.

17

 

Ha ezzel is elkészültünk, jöhet a várva várt díszítés, na meg a kihagyhatatlan adventi gyertyák! A gyertyákat dróttal, némely esetben ragasztópisztoly segítségével tudjuk a koszorúhoz rögzíteni, de legyünk nagyon elővigyázatosak, hogy stabilan álljanak a gyertyák a koszorún, nehogy a végén a karácsonyi pulyka falatozása helyett tüzet kelljen oltanunk! Egyébként nem kell ragaszkodnunk a hagyományos 3 lila, 1 rózsaszín felálláshoz, bármilyen színű gyertyát választhatunk és felhelyezhetjük őket a koszorúra, a legegyszerűbb formától, a legmodernebb variációkig.

05

 

Utolsó lépésként nem marad más hátra, mint kicsinosítani a koszorút. A kiválasztott díszítő elemek rögzítéséhez használjunk drótot, ragasztót, cérnát, damilt vagy akár tűzőgépet. A díszítéshez választhatunk gyöngyöket, textildarabokat, fűszereket, fahéj rudat vagy gyümölcsöket, amiket előtte mindenképpen szárítsunk ki. 

045

 

Az adventi koszorúkon manapság már tobozokat, gesztenyét, különleges formájú őszi faleveleket, esetleg hobbiboltokban vásárolt hópelyheket, csillagokat, különböző karácsonyi, színes gömböket is felhasználhatunk kreativitásunk szerint. Ha még különlegesebbé szeretnénk tenni az összképet, a koszorú egyes elemeit, akár a tobozokat, vagy a faleveleket lefújhatjuk színes, arany vagy ezüst festékspray-vel is.

 

A hagyományos adventi koszorúk csillaga lassan leáldozóban van, hiszen ma már egyre több helyen lehet megfigyelni a különleges, modern, olykor már extravagáns koszorúkat is, amelyek egyre több népszerűségnek örvendenek otthonainkban.

5896

 

Igazából teljesen mindegy, milyen adventi koszorút készítünk, a lényeg az, hogy amit a saját kezünkkel alkotunk, az mindig sokkal kedvesebb lesz a szívünknek, a családunknak, és méltóképpen fogja emelni a várva várt ünnep fényességét.

Karácsonyi nyomozás: Hol lehetnek most kedvenc ünnepi hőseink? Van, aki elzüllött, van, aki politizál, de senki se fér a bőrébe! Mi lett kedvenc karácsonyi filmhőseinkből?
Varázsolj te is karácsonyi hangulatot az ünnepi asztalra! Legyen hagyományos, modern vagy bohém, a kreatív dekorációkból idén sem lesz hiány!
Itt a tojás, hol a tojás? – Húsvéti mókázás a köbön! Nincs ötleted, mivel foglald le a kicsiket a hosszú hétvégén? Segítünk!
Egy csipetnyi varázslat fűszernyelven A fűszerek nem csak a főzésben lehetnek a segítségedre! Mutatjuk, mit tudnak még!
Esik a hó? Mesélj még! Ez az évszak sem telhet el idegesítő posztok nélkül. Te hányszor csaptad le a laptopot az ünnepek alatt?
Malacfarok, méz és tojás – így leszel szerencsés 2016-ban! Kutattunk egy kicsit hazánkban, és csak kapkodtuk a fejünket, a sok újévi szokás hallatán!
Így épült fel Baja mézeskalács mesevárosa Felépült Baja mézeskalács mesevárosa. Kovács Zita, a Türr István Múzeum igazgatója nyitotta meg a különleges kiállítást.
4 mentő ötlet ügyetlen csomagolóknak Szalagok, papírok, ragasztó, olló... Sok ember ellenségei. Most megmutatjuk, hogyan veheted fel velük a harcot!
Csizmát az ablakba, jön a Mikulás! Néha szánon, néha gőzhajón érkezik, de ajándékban sosincs hiány. A nagyszakállú nyomában jártunk.