Baja tehetségei: Kunos Andrea – színész

Kunos Andi Bajáról indult neki a nagyvilágnak, először Kecskemétre, majd újra Bajára, végül pedig a Budapesti Operettszínház deszkáira vezetett az útja. Hogy hogyan jutott el odáig, most elmondja nekünk.

 

Az Operettszínház színpadán szerepelni sok kezdő színész álma. Rögös volt az idáig vezető utad?

Egészen kiskorom óta a zenés színház vonzott. Mint minden musical-imádó fiatal, nap mint nap az Operettszínház dalait, művészeit hallgattam és néztem, elképzeltem, milyen is lenne ennek a Tündérországnak a színpadán állni. Hallottam a Pesti Broadway Stúdióról, amely a színháznak taníttatja ki a növendékeit. Hosszú évek, gyakorlás, tapasztalat a Bajai Fiatalok Színházának színpadán, illetve kitartó munka vezetett ahhoz, hogy most itt tanulhatok. Végtelenül hálás és boldog vagyok ezekért a lehetőségekért és sikerért. Azonban minden nap és minden próbán meg kell küzdenem azért, hogy tovább játszhassak ezekben a darabokban, illetve lehetőségem legyen másban is bizonyítani. 

Andi lent, középen, az Abigél c. musicalben

Andi lent, középen, az Abigél c. musicalben

Egy pályája elején lévő művésznek biztosan sok mélyponttal kell megbirkóznia. Neked is volt ebben részed?

Három alkalommal jelentkeztem a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemre és egyszer a Kaposvári Színművészeti Főiskolára kisebb-nagyobb sikerekkel. Nagy álmom volt az egyetemre való bekerülés, ami hosszú küzdelem után sem sikerült. Nagyon sokáig csalódott voltam, úgy éreztem, hogy minden belefecsérelt munkám odaveszett. Csak idővel jöttem rá, hogy mindennek úgy kellett alakulnia, ahogyan alakult, hiszen nagy hálámra felkarolt Ottmár Attila vezetésével a Bajai Fiatalok Színháza, ahol rengeteg tapasztalatot szerezhettem, nagyszerű embereket ismerhettem meg, és újból visszanyertem a lelkesedésem a színház iránt. Most abban a színházban vagyok, ahol a legboldogabban érzem magam. Nehéz, fárasztó, küzdelmes napok mindig vannak és lesznek, de amikor tapsrendnél állok a színpadon a tomboló közönség előtt, akkor minden nehézség elszáll.

 

Jelentős zenei pályafutás áll a hátad mögött. Mennyire befolyásolta ez a pályaválasztásodat?

 

Zongoratanár édesanyám, Kunosné Dankó Ilona hatására a zene világában nőttem fel, óvodás korom óta tanultam különböző hangszereken, amiért rettentően hálás vagyok. A hangszer, mely különösen a szívemhez nőtt, a fuvola lett, melyet Markóné Szalai Gyöngyvér kezei alatt gyakorolhattam. Sikeresen felvételt nyertem a kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolába, Dratsay Ákos fuvolaművészhez, akinek példaértékű tanítását, szeretetét és gondoskodását a mai napig köszönöm! Ő volt az, aki rábeszélt, hogy azzal a szakmával tanuljak tovább, amiben teljes mértékben önmagam vagyok, és szárnyalni tudok. A gimnáziumi évek alatt erősödött meg bennem az akarat, hogy színházzal szeretnék foglalkozni. Mindazt, amit ma a színpadon, egyes szerepekben nyújtok, annak a hatalmas stabil zenei múltamnak köszönhetem, amiben a kedves tanáraim és a családom felneveltek.

12279013_1054811221216084_1885327290377997785_n

 

A színház számodra csupán munkahelyet jelent, vagy inkább családias a légkör?

Az osztálytársaimmal mindig együtt izgulunk és küzdünk a darabokba való bekerülésért, nagyon össze vagyunk nőve. A színház művészei, akikkel együtt dolgozhatunk egy-egy darabban, hamar befogadtak bennünket. Számomra a munka az munka, teljesen mindegy, kikkel játszok együtt, de azért egy próbafolyamat során kibukik, milyen egy olyan csapattal együtt dolgozni akik a barátaink, és kik azok, akikkel csak munkakapcsolat van. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen nagyszerű emberek vesznek körül. A páromat is a színházban ismerhettem meg, így a legnagyobb öröm, hogy együtt dolgozhatunk.

 

Van kedvenced a darabok, vagy a szerepeid közül?

Talán azért az Abigélt mondanám először, mert az volt az első komoly darab, amibe kisszólistaként az Operettszínházba való felvételim alapján kerültem bele, ami hatalmas megtiszteltetés és löket volt számomra a nehéz évkezdéskor. A Szép nyári nap című musical és az Erdei Kalamajka zenés színdarab pedig azért a szívem csücske, mert casting útján kaptam meg a szereplehetőségeket, amikért szintén rengeteget küzdöttem. A színház egyik legkiválóbb musicalje, a Miss Saigon pedig azért életem fontos állomása, mert egy nap alatt álltam be a darabba, és ennek a lehetőségnek köszönhetem a páromat is. Játszom még a Mária Főhadnagy című operettben is, külsőkarozom a Rómeó és Júliában, táncolok a Fame c. produkcióban, illetve különböző gálákon is részt veszek.

Erdei Kalamajka - Komorna szerepében

Erdei Kalamajka – Komorna szerepében

 

Ennyi munka mellett nem lehet olyan egyszerű a hazalátogatás.

“Mindenhol jó, de legjobb otthon” – szokták mondani. Sajnos nagyon keveset tudok hazajárni, a színházban nincs se hétvége, se ünnepnap. Szerencsés vagyok a rengeteg elfoglaltságomért, ugyanakkor szomorú, hogy kevés időt tudok együtt tölteni a szüleimmel, a barátaimmal, és ritkán tudok elmenni az otthoni színházba. Remélem, amint lehetőségem lesz, újból felállhatok a bajai színpadra is!

Baja tehetségei: Péter Barbara – énekesnő A mindig csinos és mosolygós bajai énekesnő karrierje szépen ível felfelé. Végre közelebbről is megismerkedtünk vele.
Baja tehetségei: Gálos Viktor – ökölvívó Gálos Viktor szerint a boksz nem veszélyes, viszont alázatot és kitartást igényel. Elmondta nekünk, mit jelent számára.
Baja tehetségei: Péterfay Dóra – multitalentum Dóri születése óta nem lát, viszont profi zongorista, énekel és három nyelven beszél anyanyelvi szinten. Ismerjük meg!
Baja tehetségei: Ossó Balázs Tehetséges énekes, jó barát, és soha nem adja fel. Ő Ossó Balázs, aki most épp Amerikába készül, szerencsét próbálni.
Baja tehetségei: Kovács Gergely – festőművész A művészet akkor valódi, ha igazán őszinte. Eszerint alkot Gergő, aki épp fővárosunkat hódítja meg tehetségével.
Kulisszák mögött a Bajai Fiatalok Színházával (+ galéria) Pillants a függöny mögé: Így zajlik a főpróbahét egy színház társulatának életében.
Rendhagyó bemutató a Bajai Fiatalok Színházában – HozzáTartozók Az új darab Lackfi János egyik novellájából ered, és valóban új irányokat mutat majd.
Baja tehetségei: Faldum Gábor – triatlon Hétéves kora óta sportol, három világkupa dobogós érme már az övé, de még nagyobb lehetőségek várnak rá.
“Szükség van a bajai szakemberekre” Új szakot indít jövőre az Eötvös József Főiskola. Dr. Melicz Zoltán rektor mesélt a tavalyi évről és a közeli tervekről.