Hihetetlen szakmák, amiktől tátva marad a szád

 A világ színes, különc és megunhatatlan. Annyi érdekes, vicces és botrányos dolog vesz körbe minket, hogy néha már csodálkozni is elfelejtünk rajta. Az élet számtalan területén belebotlunk néhány furcsaságba, és ez a munkában sincs másképp. 

 

Van olyan, aki biztosan nem unatkozik a munkahelyén, főleg, ha valami nagyon különleges és extrém foglalkozást választ magának. Miért mindig csak a hagyományos szakmák kerülnek előtérbe? Gondoltunk hát egyet, és keresgéltünk egy kicsit “különc falván”.

 

Állateledel tesztelő

Biztos vagyok benne, hogy néhányan boldogan élnének a lehetősséggel, ha csokit vagy fagyit kellene tesztelni. Ám akad olyan foglalkozás, ahol bizony strapabíró gyomorra van szükség, hiszen a feladat nem kevesebb, mint állatkajákat tesztelni a kis kedvenceink számára. Kőkemény jellem kell ahhoz, hogy valaki a legújabb sikerrecept alapján elkészített macska vagy kutyakajákat kóstolgassa végig a hét minden napján, csakhogy kedvenceink számára ínycsiklandozó menük jussanak a boltok polcaira. Gondolj a te kutyádra vagy cicádra! Bevállalnád értük?

 

 

Kókuszdió – biztonsági mérnök

Van, akinek nem csak finom falatokat jelent egy hatalmas, érett kókuszdió. Nem is hinnénk, hogy egyes helyeken többen halnak meg kókuszdiók által, mint például cápatámadásban. A S. Thomasban található Ritz szálloda egyik alkalmazottja azzal tölti a mindennapokat, hogy napi 8 órában kókuszdió fákra kapaszkodik fel. Feladata csupán annyi, hogy a már érett kókuszdiókat leszedje, nehogy azok valaki fejére pottyanva anyagi vagy fizikai károkat okozzanak. Azért a leleményes vendégek, ha arra járnak, biztosan kapnak egy pohár friss kókusztejet is.

draft_lens2349918module13348654photo_1231309775CoconutTreeClimber

 

Tyúknemző

Egy irodai asszisztens percekig bámulná tyúknemző kollégáját, ha munka közben megpillantaná. A tyúknemzők arra ügyelnek, hogy a kakasok és a tyúkok milyen aktívan párosodnak, majd megfigyeléseiket naplókban dokumentálják. Ha eljön a várva várt idő, egyenként számolják meg a pelyhes kiscsibéket, ami biztosan nem lehet könnyű elfoglaltság. Valószínűleg a tyúknemzők Erzsébet-utalvány helyett pár doboz tojással gazdagodnak a hónap végén.

 

Strucc-bébiszitter

Manapság már nem csak a kisbabáknak van szükségük bébiszitterre. Ezt az előnyt most már a struccok is élvezhetik! Ha a struccmamának éppen dolga akad, akkor jöhetnek a lelkes bébiszitterek, akik ráülnek a strucctojásokra, hogy így melegítsék őket és segítsenek a tojások kiköltésében. Emellett ügyelnek arra is, hogy a fiókák épségben jöjjenek a világra, és később se legyen semmi bajuk. Furcsa lehet elképzelni, hogy valaki munkaidőben egy tojáson trónol. Ugye?

strucc-baba

 

Szellentésszagoló vagy biogalambász

Ez aztán tényleg egy bizarr foglalkozás, amit biztosan nem a finnyásoknak találtak ki! Általában futva menekülnénk akkor, ha valaki teljesen véletlenül egy bűzgalambot ereszt az orrunk alá, de vannak olyanok, akik bizony ezért kapják a fizetésüket. A szellentésszagolók feladata, hogy a tehenek hátsóját szagolgassák, persze szigorúan csak tudományos jelleggel, hiszen valakinek mégiscsak ellenőriznie kell, hogy jól működik-e az állatok anyagcseréje. Nem semmi! Ugye?  

 

Ceruzahegyező

Valahogy mindig akkor törik ki a ceruzánk hegye, amikor a leginkább szükségünk lenne rá. Sokszor igazán bosszantó feladat egyesével kihegyeznünk a gyűjteményünket, ilyenkor nincs más dolgunk, mint tárcsázni a hivatásos ceruzahegyezőt, aki egykettőre megoldja a problémánkat. Nagy gonddal, precizitással és óvatossággal hegyezi majd ki kedvenc írószereinket, mi pedig nyugodtan hátradőlhetünk!

fg

 

Ha unjuk a jelenlegi munkánkat és a vele járó feladatköröket, akkor megnyugodhatunk: van még remény! Számtalan különc és bizarr foglalkozás közül választhatunk, ha elég kitartásunk van hozzá. És ki tudja? Lehet, hogy pár év múlva “Bizarr foglalkozások” szak is indul az egyetemen. Csak győzzük kivárni!

5 tipikus kolléga, akit te is jól ismersz Minden munkahelyen találni olyan karaktereket, akik mellett nem tudunk szó nélkül elmenni. De vajon ki a legfárasztóbb?
Egy csipetnyi varázslat fűszernyelven A fűszerek nem csak a főzésben lehetnek a segítségedre! Mutatjuk, mit tudnak még!
Malacfarok, méz és tojás – így leszel szerencsés 2016-ban! Kutattunk egy kicsit hazánkban, és csak kapkodtuk a fejünket, a sok újévi szokás hallatán!
Kiakasztó szakítós pasi dumák, amiket jobb, ha elkerülsz A szakítás fájó dolog, de ha a pasid egy mondvacsinált indokkal áll elő, akkor az már kész katasztrófa!
Bizarr esetek a plasztika világából A plasztikai műtétek virágkorát éljük, de azért akad, aki erős túlzásokba esik. Mutatjuk a sokkoló, bizarr eseteket!
Az 5 legkiakasztóbb főnöktípus Ilyen, mikor a hóhért akasztják! Mutatjuk ki az a főnök, akitől kiborul a bili!
Varázsolj te is karácsonyi hangulatot az ünnepi asztalra! Legyen hagyományos, modern vagy bohém, a kreatív dekorációkból idén sem lesz hiány!
Különcség mesterfokon, avagy furcsa sportok a nagyvilágban Van, aki forrón szereti. Vagy inkább extrémen? Mutatjuk a legfurcsább sportokat!
Mutatjuk, mitől félnek más országok babonásai Utánajártunk milyen balszerencsék „leselkedhetnek ránk” külföldön, avagy babonás bolondságok a nagyvilágból.