5 színész, akikről el sem hiszed, hogy még nem kaptak Oscart

Vitatkozhatunk arról, van-e értelme az Oscar-díjnak, főleg annak tükrében, hogy a legjobb film kategóriában sokszor olyan alkotás nyer, amiről fel sem fogjuk, hogyan lehetett jelölt. Sokat támadják az akadémiát, hogy tagjai túl konzervatívak, túlnyomórészt az idősebb korosztályt képviselik, nem objektív szempontok alapján szavaznak. Felröppentek már olyan hírek is, hogy sokszor meg sem nézik a filmeket, hanem kritikák, nézettség szerint döntenek. 

 

Vannak olyan színészek, akik évről évre olyan teljesítményt nyújtanak, hogy szinte biztosak lehetünk: na most végre megkapja a legnagyobbnak számító elismerést! Aztán mégsem… Nézzük kik azok, akik még sosem kaptak Oscart, de mi már odaítéltük nekik.

 

Edward Norton

Korunk egyik legtehetségesebb színésze a ’90-es években két jelölésben is részesült: Legbelső félelem (1996), Amerikai história X (1998), utoljára pedig idén húzták el előtte a mézesmadzagot (Birdman). Ezek mellett olyan alakításokért nem kapott még csak jelölést sem, mint a Harcosok klubja, A vörös sárkány,  Az utolsó éjjel, vagy A mágus. 

1998american (1)

Amerikai história X

Johnny Depp

Ő is három jelöléssel büszkélkedhet (?), és annak ellenére, hogy egy ideje már benne van a szakmában, egészen 2004-ig kellett várnia a hőn áhított (?) jelölésre. Akkor Jack Sparrow zseniális karakterének megformálása után izgulhatott, egy évre rá pedig az Én, Pán Péter című film hozta meg neki az újabb esélyt az aranyszobrocskára. Utoljára 2008-ban jelölték a Sweeney Todd-ban nyújtott alakításáért. Az, hogy például a Fedőneve: Donnie Brasco című drámáért miért nem kapott még csak jelölést sem, érthetetlen. 

1997donnie

Fedőneve: Donnie Brasco

Gary Oldman

Az angol színészt nagyon nem szeretheti az akadémia, hiszen eddig kemény egy jelöléssel “jutalmazták” meg. Gary Oldman mindent tud, amit a színészmesterségről tudni kell, nem véletlen, hogy rengeteg fiatal előadó példaképe. Fantasztikus művész. Több mint 30 éve mutat jobbnál-jobb alakításokat, mégis először 2011-ben, 54 évesen kapott arra esélyt, hogy Oscart nyerjen (Suszter, szabó, baka, kém). Olyan filmekben játszott felejthetetlen szerepeket, mint a Drakula, vagy a Léon, a profi. 

1280x720-HX-

Léon, a profi

John Malkovich

Szintén egy kivételes tehetség, aki több elismerést érdemelne. Két jelölését egyszer sem tudta díjra váltani (Hely a szívemben, Célkeresztben). Számos filmben bizonyította már (Veszedelmes viszonyok, A John Malkovich menet…stb.), hogy az ő vitrinjében is ott lenne a helye a legrangosabb filmművészeti díjnak. 

still-of-john-malkovich-in-burn-after-reading-(2008)

Égető bizonyíték

Leonardo DiCaprio

Napjaink egyik legkiemelkedőbb színésze szinte évente lehoz legalább egy olyan alakítást, amiért bűn nem neki ítélni az aranyszobrocskát, ezt a bűnt az akadémia mégis évről-évre elköveti. Általában Oscar-eső követi azon filmeket, amikben megfordul, őt mégis eddig mindig elkerülte a végső győzelem. Négyszer jelölték (Gilbert Grape, Aviátor, Véres gyémánt, A Wall Street farkasa), amik mellett olyan alakításokat jegyzett (A tégla, Eredet, Django elszabadul…stb.), melyek örök nyomot hagytak bennünk. 

-

A tégla

Ludas Matyi 66 éve verte el először Döbrögit színesben Az 1949-ben felvett első magyar színes film, a Ludas Matyi forgatása során számos nehézség adódott.
Narcos – 1. évad: Egy drogbáró felemelkedése és bukása "Inkább egy sír Kolumbiában, mint egy börtöncella az Egyesült Államokban" - Pablo Escobar
10+1 érdekesség a ma 54 éves Axl Rose-ról Az Guns N' Roses hamarosan újra összeáll eredeti felállásban. Addig is nézzünk néhány érdekes tényt az 54 éves Axl-ről.
Ezek voltak 2015 legjobb filmjei Előző cikkünkben megnéztük, melyik filmeket várjuk legjobban idén, most kicsit visszatekintettünk az elmúlt évre.
66 éve hunyt el a Nagy Testvér megálmodója Angszoc, Gondolatrendőrség, újbeszél. Ismerősek? Ha igen, biztosan olvastál már Orwellt.
Ezeket a filmeket várjuk legjobban az idén Összegyűjtöttünk olyan filmeket, melyekre muszáj lesz beülnünk 2016-ban. Íme a lista:
Zsigmond Vilmos sajátos technikájával volt képes meghökkentő látványt nyújtani Az Oscar-díjas magyar operatőrre, Zsigmond Vilmosra emlékezünk, akinek rengeteget köszönhet a filmes szakma.
Megnéztük! Az Erő újra velünk van! SPOILERMENTES! Vártuk, megérkezett, megnéztük. Ilyen volt a Star Wars: Az ébredő Erő.
35 éves korunk egyik legtehetségesebb énekesnője Christina Aguilera ma ünnepli születésnapját. Megnéztük, hogyan lett a Disney Channel üdvöskéjéből szexi díva.