Tinik Instagramon

Az Instagram a legnépszerűbb képmegosztó oldal, sokan a profiljuk által válnak híressé. Szemet szúrhat viszont az is, hogy mennyire sok tinédzser, vagy húszas évei elején járó fiatal van, aki szinte szabványszerű Instagram-profillal rendelkezik, és szinte teljesen ugyanolyan képeket, videókat tölt fel, mint sok ezer társa. Bizonyos márkák, ételek, italok, ruhák, elektronikai cikkek olyannyira trendinek számítanak, hogy sok fiatal akkor érzi magát valakinek, ha rendelkezik velük, sőt mi több, ezt meg is oszthatja a nagyvilággal.

 

Az Apple IPhone-jai ma már nem annyira elérhetetlenek, mégis valamiféle kiváltságos helyzetben vannak. Rengeteg olyan fotóval van tele az Instagram, ahol gyönyörűen megkomponált képen szerepel a telefon, mint valami ékszer, vagy kincs. A legmenőbbnek azok a fotók számítanak, amelyeken az IPhone harmonizál a köröm, a táska, a cipő, az ágynemű, a reggelink, vagy bármi más, a képen szereplő tárgy színvilágával és stílusával. Az IPhone-szelfi pedig egyenesen a csúcsok csúcsa, hiszen annál menőbb szelfi egyszerűen nem létezik.

ip

 

Ha már a szépen megkomponált “ájfonos” fotó megvan, akkor nem maradhat ki a szépen megkomponált étel-és italfotó sem. Bevallom, én is rendszeresen készítek fényképet egy jól sikerült reggeliről, vacsoráról, kávéról, sütiről, és hogy őszinte legyek, fogalmam sincs miért. Persze néha unalmas a huszadik zabkásáról, és a negyvenkettedik latte macchiato-ról készült képet látni valaki profilján, ennek ellenére szerintem sok receptötletet lehet meríteni a kifejezetten ételekkel és italokkal foglalkozó oldalak, vagy emberek profiljaiból. A legnépszerűbb Instagram-ételek és italok mostanság a zabkása, a Nutella, a kávé, az Oreo-keksz, a macaron, a palacsinta, és a gofri.

 

Ha nagyon trendik akarunk lenni, az sem mindegy ám, milyen kávét iszunk. A legmenőbb ugyanis a Starbucks-os. Igaz, hogy ezeknek az agyoncukrozott, mindenféle fantázianévvel ellátott kávészerű-italoknak nem sok köze van az eredeti koffeines őrleményből készült társaikhoz, viszont olyan hírnévre és népszerűségre tettek szert, hogy azóta a közösségi oldalak és a képfeltöltő szájtok telis-tele vannak ennek a márkának a termékeivel. Hegyes köröm, ékszerek, autókormány, egy pohár Starbucks-os latte, és máris kész a legtrendibb kávé-fotó.

 

Apropó köröm. A manikűr régen is ismert dolog volt, de tapasztalataim szerint mostanság egyre többeket foglalkoztat. Emellett viszont egyre furcsább látni, hogy már az egészen fiatal, 12-14 éves kislányok körme is gyakran gondosan megalkotott, kidíszített remekművet idéz. A kézfotó pedig nem csupán a körmöket hivatott megmutogatni, hanem az adott kézben található tárgyat, ételt, italt is. Ilyen például nyáron a fagyi, télen a kávés-vagy teáscsésze, vizsgaidőszakban a könyvkupac, fesztiválokon a sör, kocsiban ülve a szerelmünk keze, és még folytathatnám a sort holnap reggelig. A lényeg: mindenki láthassa, hogy nekünk bizony szép, ápolt, frissen manikűrözött kezünk van. trophywife-nails-coffee-portable

 

Nem csak a kézfotó, a lábfotó is nagy sztár lett az utóbbi években. A fürdőkádas, a tengerpartos, az őszi csizmás, a Converse-es, Vans-es, vagy Airmax-es cipős lábszelfi minden valamirevaló Intsagram profilon ott van. A háttérnek passzolnia illik az adott évszakhoz, hangulathoz, ilyen például ősszel a faleveles-lábszelfi, nyáron a medencés, télen a havas, este, lefekvés előtt a takarós, tv-nézős, reggel a hozzánk bújó doromboló cicás. Nem tudhatjuk, miért lett ennyire fontos az ember alsó végtagja, de a tinik és fiatalok profiljainak 99%-án megtalálhatóak a róluk készített képek.o

 

Végül, de nem utolsó sorban, a tinik többségének profiljából nem maradhat ki a szerelmükről készült instafotó sem. Mindegy, hogy az ágyban, alvás közben kapjuk le, vagy a kocsiban ülve, vezetés közben, netán azt kapjuk lencsevégre, ahogy a kezünket fogja, a lényeg mindig egy marad: megmutatni a világnak, hogy nekünk aranyéletünk van mellette. Nyilván a tiniszerelmek nem örök életűek, mégis megállás nélkül képesek posztolni a tizenévesek a barátjukról, vagy barátnőjükről a cukibbnál cukibb képeket, hiszen ők a világon a legboldogabbak, és végre megtalálták az igazit, aki mellett örökké boldogan élnek majd. Kivéve, amikor nem.j

Chia mag – Ez történik, ha elkezded fogyasztani A fekete magocska méltán szerepel a superfood-ok listájának élén. Ha fogyasztod, garantáltan érezni fogod!
Koleszterinszintünk 6 legjobb barátja Ha lehet, inkább előzd meg a betegség kialakulását. Őrizd meg a jó koleszterinszintet!
“A nők múlandóságuk foglyai” – Beszélgetés Gorotyák Daniellával Első önálló fotókiállítása kapcsán kerestük meg a fiatal, bajai művészt.
Tiszta test, tiszta lélek – Hogyan böjtölhet a ma embere? A különféle étkek és italok mellőzésén kívül számos egyéb módon rendezhetünk nagytakarítást belsőnkben.
“Ezt is kinyírtam” – hétköznapi növénygyilkosok Locsoljuk, fényre tesszük, táp-oldatozzuk, beszélünk hozzá, mégsem képes életben maradni. Hogy is van ez?
A téli krémlevesek 5 koronázatlan királya A hideg estéket könnyedén feldobhatod egy "extrás" finomsággal. Krémlevesek, felturbózva!
Unod a zöldségeket? Egyél virágot! A virágokat régóta fogyasztják több országban is, ideje, hogy a mi konyhánkban is helyet kapjanak. Próba szerencse!
Tuti tippek őszi méregtelenítéshez Néhány nap alatt energiabombává varázsolhatjuk szervezetünket, ha egy kicsit odafigyelünk. Viszlát, téli vírusok!
Tökös ételek A tökös receptek tárháza kimeríthetetlen. Ezekből szemezgettünk.