Telik az idő: Délután érkezik Marty McFly

30 évvel ezelőtt, 1985-ben debütált az azóta kultuszfilmmé vált Vissza a jövőbe első része. A film végén a főszereplők pedig pont a mai dátumra, 2015. október 21. napjára utaznak előre az időben. Marty a Dokival, Lorrainenel és Einsteinnel a kutyával 16:29-kor érkezik meg a mi idősíkunkba.

 

Talán ez az a történet, amit senkinek nem kell bemutatni. A Robert Zemeckis rendezésében (írta: Robert Zemeckis és Bob Gale) készült film zseniálisan ötvözi a sci-fit a vígjátékkal, és rendkívül szerethető karakterekkel varázsolja el a nézőt. 

 

A film bemutatása óta töretlen népszerűségnek örvend. Nézzünk néhány érdekességet a mozival kapcsolatban:

 

Eredetileg időgépnek egy hűtőszekrényt terveztek, és az időutazáshoz Martynak be kellet volna másznia a frigóba. A producer Spielberg és a rendező végül azért vetette el az ötletet, mert attól tartottak, hogy a film hatására a gyerekek tömegével fognak bemászni a fridzsiderekbe, ami ugye több szempontból sem szerencsés. Utólag igen jó döntésnek bizonyult. 

Paul Nigh's 'TeamTimeCar.com' Back to the Future DeLorean Time Machine

 

A filmbeli időgép, a DeLorean DMC 12 ma is kapható autó. A 9-10 milliós kocsihoz az Ebayen már cirka 6 milláért hozzá lehet jutni Amerikában. A 2.8-as V6-os motorral felszerelt autót csak rövid ideig (1981-1983) gyártották, mivel a gyártó DeLorean Motors tönkrement. Az autó szürke színét a festetlen, lakkozatlan rozsdamentes acéllemezek adják, amelyből az autó készült.  A kocsi a film megjelenését követően vált legendává.

deloren

 

A filmbeli légdeszka szépen lassan megvalósulni látszik. Nemrég a Lexus mutatott be működő légdeszkát, ami a mágneses levitáció különleges képességét használja. Igaz, rendkívüli hűtést igényel, de azért elég ígéretesnek tűnik.

 

A dr. Emmet Brown karakterét megformáló Christopher Lloyd az érkezés másnapján, tehát október 22-én ünnepli a születésnapját. Holnap lesz 77 éves. Boldog szülinapot!

 

A Doki kutyájának neve tisztelgés a bemutató idején 30 éve, 1955-ben elhunyt Albert Einstein előtt. A film első koncepciója szerint, a Dokinak egy Shemp nevű csimpánz lett volna a háziállata. 

 

A filmbeli égi autópálya megvalósítása még várat magára, ahogy a repülő autók is gyermekcipőben járnak. Egy-két kezdeményezés ígéretesnek tűnik, de igazán jól használható, működő példányok még nincsenek.  Amelyek vannak, azokkal igen furcsán néznének ránk, mondjuk egy étterem előtti parkolóban. Valahogy úgy, mint egykor a DeLoreanre.

 

Szerelem számkorlátok nélkül Az Egy őrült pillanat című film már látható a mozikban.
LogIn: Veszedelmes webes viszonyok A LogIn című magyar film október végétől látható a mozikban, melyet Barnóczky Ákos rendezett.
Na de ki adta ezt a hülye címet? Megnéztük az év egyik legjobban várt filmjét. Ridley Scott THE MARTIAN című műve nem okozott csalódást! Spoilermentes!
2017-ben jönnek a legjobban várt filmek! Moziőrültek figyelem! Mutatjuk mitől robban fel jövőre a filmvilág!
Válaszd az életet: újra Trainspotting! A kilencvenes éves egyik legmeghatározóbb kultfilmje visszatér, ráadásul az eredeti felállásban!
Ezek voltak 2015 legjobb filmjei Előző cikkünkben megnéztük, melyik filmeket várjuk legjobban idén, most kicsit visszatekintettünk az elmúlt évre.
A Himnusz története – a magyar kultúra napja Kölcsey 1923. január 22-én fejezte be a Himnuszt. Ennek tiszteletére tartjuk a magyar kultúra napját.
Ezeket a filmeket várjuk legjobban az idén Összegyűjtöttünk olyan filmeket, melyekre muszáj lesz beülnünk 2016-ban. Íme a lista:
Legendás filmet visz színpadra a Bajai Fiatalok Színháza Lázasan folynak a próbák az izgalmasnak ígérkező új színdarabra. A részletekbe Ottmár Attila avatott be minket.