Rendkívüli hír: Hungarikum lett a bajai halászlé!

Fellélegezhetünk, végre sikerült elérni a hőn áhított címet: Hungarikum lett a bajai halászlé!

 

A Hungarikum Bizottság mai – Debrecenben kihelyezett – ülésén tárgyalta meg a kérdést. Az azt követő sajtótájékoztatón Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelentette be: “Négy magyar termékkel, a debreceni páros kolbásszal, a fröccsel, a bajai halászlével és az alföldi kamilla virágzattal bővült a hungarikumok listája”. A miniszter még hozzátette, hogy ezzel 54-re nőtt a hungarikumok száma.

Városunk már régóta szerette volna elérni, hogy gasztronómiai különlegességünket a magyarság csúcsteljesítményei közé emeljék. Ennek “előmunkálatai” még tavaly kezdődtek el, amikor a Bajai Települési Értéktár Bizottság javaslatára először a Megyei Értéktárba, idén év elején pedig a Magyar Értéktárba nyert felvételt a bajai halászlé. 

Bajai_halaszle-630x418

 

Forrás: MTI

“A hungarikum a magyar nemzet csúcsteljesítménye” Siker: Hungarikum lett a bajai halászlé. De ez miért jó nekünk, bajaiaknak? Vedelek Norbertet kérdeztük.
Ne szórakozz a bajaiakkal! (Frissítve) Komoly ellenszenvet váltott ki a bajai emberekből az új Knorr-reklám.
300 adag étel – A bajaiak ma is jótékonykodtak Ismét jótékony ételosztásra került sor az önkormányzat és a Baja Marketing Kft. jóvoltából.
Habzik a Sugovica vize A Vízügyi Igazgatóság elmondása alapján a habzás természetes és mesterséges jelenség is lehet.
Csaknem 150 autóvásárlót csapott be egy bajai ügyintéző Két éven keresztül vert át járművásárlókat az egyéni vállalkozónő.
Az új optikai hálózat 30 Mbit/s feletti sebességet biztosít Befejeződött a optikai körzethálózat fejlesztése. A lakosok már rácsatlakozhatnak a gyors netre.
Baja dróntávlatból Ha a héten csak egy videót nézel meg Bajáról, ez legyen az. Lenyűgöző felvételek !
A délvidéki földikutya bajai élőhelyéért küzdenek a természetvédők Veszélyben a délvidéki földikutya. Az állat bajai élőhelyének védett természeti területté nyilvánítását kezdeményezték.
Paintballra fel! Akciós lövöldözésre invitál az öt éves Maxim Paintball.