Őszi dekorkészítés – gyerekekkel

Október havával végre beköszöntött a valódi ősz. Sárgulnak a falevelek, hullik a gesztenye és a makk, érik a sok finom zöldség és gyümölcs. Az évszak szépségeit könnyedén a lakásba csempészhetjük, ebben pedig néhány apró kéz igazán nagy segítségünkre lehet! 

 

Ideje kabátot húzni, és kimenni az udvarra, a parkba, vagy az erdőbe, hogy szebbnél szebb faleveleket gyűjtsünk. Minél többféle van, annál szebb dekoráció készülhet belőlük. Ha van otthon üres befőttesüveg, nincs más dolgunk, mint a leveleket az üvegekre ragasztani, és egy mécsest helyezni az őszi gyertyatartóba. Gyönyörű hangulatvilágítás, és pofonegyszerű. Ha fokozni szeretnénk a látványt, előzőleg színezzük be az üvegeket üvegfestékkel, majd száradás után tegyük rá a faleveleket.

 

Ha még maradt néhány levél, egyszerűen fogjunk néhány fehér lapot, és varázsoljunk rájuk erdei állatokat. A lenti képen szuper ötleteket láthatunk, de a lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen, hiszen a levelek rengetek színben pompáznak, és sokféle formát öltenek. A gyerekek így nemcsak szórakozhatnak, hanem új állatneveket is megtanulhatnak. 

 

A falevelek mellett különféle termések is felhasználhatóak a ház díszeiként. Ilyen például a tölgyfa termése, a makk, amely apró termete ellenére sok-sok lehetőséget rejt magában. Az ügyeskezű gyerekek vékony ecset és tempera segítségével aranyos kis figurákat alkothatnak belőlük, a türelmetlenebbek egy maréknyival dobjanak bele egy befőttesüvegbe, és máris kész a következő mécsestartó. Kissé időigényes, de nagyon mutatós a makkal borított ajtódísz. Egy fonott koszorúra ragasztópisztoly segítségével illesszük rá a terméseket, és kössük át egy natúr színű masnival.

 

 

Nemcsak a tölgy, hanem más kerti növények termései is szép díszítőelemekkel szolgálnak ebben az évszakban. Ilyen például a dió, melynek ha megfelezett, üres csonthéjaiba viaszt öntünk, és közepébe kanócot helyezünk, elbűvölő kis mécseseket varázsolhatunk belőlük. A mogyoró a makkhoz hasonlóan jó alapanyag egy ajtódíszhez. Ha néhány maréknyit egy tálba öntünk, és félbevágott almákat helyezünk rájuk, melyeknek kifúrt közepébe mécsest teszünk, akkor szép dekorációként szolgál majd. Előnye, hogy gyorsan megvan, a kicsik sem fogják unni az alkotási folyamatot. Nincs ez másképp az üvegedénybe helyezett kukoricával sem. Erre szintén gyertyát helyezzünk, és máris kész az újabb hangulatos világítás.

 

Talán senkinek sem kell bemutatni a gesztenye-állatkákat. A legtöbb óvodás, és kisiskolás gyermek büszkélkedhet már egy-egy ilyennel, hiszen könnyű elkészíteni, mégis mutatós. Különféle bogyókkal, makkal, másféle termésekkel és néhány apró, hobbiüzletben beszerezhető anyaggal (filc, műanyag szemek) feldobható minden állatka, bátran kísérletezhetünk tehát az új dolgokkal.

 

A töklámpás faragása kissé időigényes, és macerás hadműveletet, de nem kell pepecselni vele, ha díszes tökökkel szeretnénk dekorálni a kertet. Elég, ha némi színes festékkel pingáljuk ki őket, a minta ránk van bízva. Ha körbefonjuk néhány hajlékony bogyós ággal, akkor is egyedi díszeket készíthetünk.

 

A lényeg, hogy minden gyermek kihasználhassa a benne rejlő kreativitást, és hasznosan töltse el az őszi napokat! A természet ezáltal még közelebb kerül majd valamennyiükhöz, hiszen új dolgokat tanulhatnak meg róla.

Tökös ételek A tökös receptek tárháza kimeríthetetlen. Ezekből szemezgettünk.
5 forró ital a hideg napokra Egyre hidegebb az idő, mi pedig egyre jobban vágyunk valami forró finomságra. Íme néhány különleges recept.
Unod a zöldségeket? Egyél virágot! A virágokat régóta fogyasztják több országban is, ideje, hogy a mi konyhánkban is helyet kapjanak. Próba szerencse!
Tuti tippek őszi méregtelenítéshez Néhány nap alatt energiabombává varázsolhatjuk szervezetünket, ha egy kicsit odafigyelünk. Viszlát, téli vírusok!
Őszi csizmadivat Eső, szél, hideg...ideje melegebb lábbelikbe bújni! Mutatjuk az ősz legtrendibb darabjait!
Vissza a gyermekkorba Sokan visszavágyunk a gyerekkorba. Van néhány tevékenység, amelyekkel felnőttként újraélhetjük ezt az időszakot.
Tippek kerti partira Elő a grillsütővel, a salátákkal, a fáklyákkal és a sütireceptekkel! Használjuk ki a jó időt, és rendezzünk egy jó bulit!
Chia mag – Ez történik, ha elkezded fogyasztani A fekete magocska méltán szerepel a superfood-ok listájának élén. Ha fogyasztod, garantáltan érezni fogod!
Koleszterinszintünk 6 legjobb barátja Ha lehet, inkább előzd meg a betegség kialakulását. Őrizd meg a jó koleszterinszintet!