Őszi csizmadivat

Mostanában már kevesebbet süt a Nap, viszont még nincsenek fagyok, tehát az időjáráshoz a nem túl vastag csizmák, bokacsizmák az ideális lábbelik. Az idei csizmadivat darabjai között mindenki megtalálhatja a számára legjobban tetsző darabot, nézzük, melyek most a toplistásak!

 

1. Gumírozott oldalrész

Nem újkeletű dolog a csizmák többféle anyagból való varrása, de az idei ősszel a legnépszerűbbek azok, amelyeknek oldalsó része egy gumis anyaggal van kiegészítve. Színek tekintetében a feketék és a barnák most a legkedveltebbek ebből a fajta lábbeliből, de találhatunk a polcokon néhány tarkább változatot is. A hosszú szárú csizmákon nem, viszont a bokacsizmákon és bakancsokon gyakran jelenik meg ez a fajta “díszítés”. Amellett, hogy jól néz ki, a kényelmet is szolgálja, hiszen az új cipő kevésbé fogja törni a lábunkat, könnyebben tágul.

Drapp - H&M, barna - Stradivarius, kék - Deichmann, csillogós - ZARA

2. Velúr

Bár a velúr bőr nem a legjobb minőségű anyag, mégis sok cipő készül belőle. Maga az anyag a bőr belső oldalának felcsiszolásával készül. Felülete bolyhokból áll, melyek sajnos nedvszívóak, ezért odafigyelést és megfelelő kezelést igényelnek. Amellett, hogy könnyebben beáznak, a kosz és a kopás is jobban látszik rajtuk. Mindezek ellenére a divatipar még mindig előszeretettel használja, az idei ősz kollekcióiból sem maradt ki.

Szürke - ZARA, barna - Pull&Bear, barna csatos - H&M, kék - Rieker

3. Etno stílus

Az “etno” szó jelentése: népi. Ezek a ruhák különböző kultúrák jellegzetes mintáival díszítettek, egy-egy nemzetre jellemző anyagokból, különlegességekből állnak. Ilyenek például a törzsi mintás karkötők, az állatszőrős mellények, vagy a rojtos táskák. Az évszak lábbelijei között is még mindig hódít ez a stílus, ráadásul a legkülönfélébb színekben. Míg a nyár inkább az azték és afrikai mintákról szólt, a hidegebb időben az eszkimók és az indiánok világát idézik a csizmák, bakancsok.

274-2470

4. Jeticsizma

Én már csak így hívom ezeket a csizmákat, hiszen az első, ami eszembe jut róluk, egy nagy, szőrős, medveszerű állat. Hosszú évek óta vannak divatban, a hipszter világ egyik közkedvelt lábbelije, mely a legkarcsúbb bokát is otrombává varázsolja. Előnyük, hogy melegek és a jobb minőségűek, a havat is jól bírják. Eredetileg hótaposóként funkcionálnak, de sokan már ősszel is hordják őket. Strapabírás tekintetében nem az élen járnak, egy idő után megrogynak, és olyankor még a szokottnál is furcsább látványt nyújtanak.

Névtelen

 

 5. A fekete 50 árnyalata

A fekete sosem megy ki a divatból. Idén azzal fokozták a tervezők az izgalmakat, hogy az egyszerű szabású darabokat többféle fekete anyaggal vonták be, így egészen egyedi cipők születtek. Lehet matt vagy fényes, szövet vagy bőr, mintás vagy sima, magassarkú vagy motoros csizma, a lényeg, hogy fekete legyen.

5090011040_2_1_1

5 forró ital a hideg napokra Egyre hidegebb az idő, mi pedig egyre jobban vágyunk valami forró finomságra. Íme néhány különleges recept.
Őszi divatszínek Az idei őszi divat egyáltalán nem lesz olyan szürke, mint az időjárás. Elő a színekkel!
Tuti tippek őszi méregtelenítéshez Néhány nap alatt energiabombává varázsolhatjuk szervezetünket, ha egy kicsit odafigyelünk. Viszlát, téli vírusok!
Virágot a virágnak! – 2016-os kikelet a kifutókon Készülj fel időben a közelgő tavaszra! Mutatjuk a 2016-os év befutóit.
Tökös ételek A tökös receptek tárháza kimeríthetetlen. Ezekből szemezgettünk.
Jövő idő: Bizarr ruhák Okostévé, okostelefon, okoskarkötő...miért ne lehetne a ruha is okos? Mutatjuk az első ilyen darabokat.
Őszi dekorkészítés – gyerekekkel Csalogassuk ki a gyerekeket a szabadba, és engedjük szabadjára a fantáziájukat! Egyszerű és nagyszerű dekorációs tippek!
Bajáról a világ kifutóira – A Beango, és aki megálmodta László Bea divattervező bajai műhelyében még David Bowie szemei is ránk pillanthatnak. Tekintsünk be együtt a stúdióba!
Chia mag – Ez történik, ha elkezded fogyasztani A fekete magocska méltán szerepel a superfood-ok listájának élén. Ha fogyasztod, garantáltan érezni fogod!