Itt a Gymstick mánia!

 Nemrég volt szerencsém kipróbálni a gymstick nevű forradalmian új fitnesz eszközt, és bizony nem bántam meg! Amit elsődlegesen tudnunk kell róla, hogy erősíti és szálkásítja az izmainkat, illetve gyorsan elérhető vele a megálmodott alak. A gymstickkel való edzés során minden főbb izomcsoportunkat át tudjuk mozgatni, még a kis támogató izmokat is, amiket főként az egyensúlyozáshoz és a koordinációhoz használunk. 

 

Miután elszenvedtem az edzés utáni “kínokat” és az izomlázam is elmúlt, úgy gondoltam nem árt megismerkednünk kicsit közelebbről ezzel a klassz és hatékony sporttal. 

 

A gymstick eredetileg Finnországból származik, de nagyon gyorsan megvetette a lábát a világ számos országában, köztük természetesen nálunk is. Nagy előnye, hogy minden korosztály számára ajánlott, emellett pedig biztonságos, kicsi, könnyű és hatékony is.


A gymstick megalkotói két fitnesz eszközt ötvöztek: a fitnesz szalagot és a botot. A bot előnye, hogy elsődlegesen könnyű, viszont merev, a két végéhez pedig gumikötelet rögzítettek, a kötelek végén kengyellel. Ez teszi alkalmassá, hogy a lábunkra húzzuk a gumi végét, és miközben a botot a kezünkbe tartjuk, végtelen számú variáció áll rendelkezésünkre az edzéshez. A botra erősített két gumiszalag, amilyen egyszerű eszköznek tűnik, olyan sokféleképpen használható.

gymstick-borító

 

A gymstick hatékonyságának titka a két gumiszalagban rejlik, amelyek ellenállásukkal megnehezítik a mozdulatokat, mégis biztonságban tartják a testünket, hiszen rugalmasságuk miatt minimális a sérülés veszélye.

Erőedzésnél kiváltja a kézi súlyzókat, hiszen a bot rögzítve tartja az ellenállást (a gumikötelet), így meghatározott pályán mozoghatunk, miközben izmaink serényen dolgoznak. Remekül hasznosíthatjuk a kardió edzés során is, a tánc-aerobiktól egészen a küzdősportokig, bármit kipróbálhatunk vele. Sőt, akár fizikoterápiára és rehabilitációra is alkalmas lehet az eszköz!

 

Használata igazán egyszerű. A lényeg, hogy a botra úgy tekerjük fel a gumiszalagot, hogy az adott pozícióban a megfelelő ellenállást kapjuk. Az ellenállás mértékét mi magunk határozhatjuk meg. Egy-egy tekerés, és máris mintha nagyobb súlyzókkal dolgoznánk. Trükkös kis eszköz!

 

20150616kiprobaltuk-gymstickez-zsir

 

Pozitív tulajdonsága az is, hogy nem károsítja az ízületeket. Kapható teleszkópos bottal is, utazáshoz, valamint vízi verzió, amit aqua-fitneszhez lehet használni. Egyébként az eszköz 5 különböző nehézségi szinten működik, így az edzettségi szintünkhöz is tudjuk alakítani.

 

A különböző ellenállású gymstickek más-más színűek. A zöld a könnyű, a gyerekeknek és az idősebbeknek. A kék a közepes, a nőknek és a nagyobb gyerekeknek. Ezt követi a fekete, ami az erőset képviseli, edzett nőknek, fiatal sportolóknak és férfiaknak ajánlott. Az ezüstszínű már az extra erős kategória, amit az edzett férfiak és sportolók használnak. Az utolsó kategória az arany, ami már szuper erősként definiálható, és az élsportolóknak készült.

 

gymstick_szinek

 

Természetesen a gymsticket otthon is használhatjuk, de csoportos edzéseken is kipróbálhatjuk. Zenére végezhetjük a különböző gyakorlatokat, ami előtt mindig kötelező megfelelő módon bemelegíteni, az edzés végén pedig lenyújtani az izmokat.
Biztosak lehetünk benne, hogy ha a gymsticket választjuk, akkor nem fogunk csalódni. Hátha ez lesz az a módszer, aminek a segítségével végleg búcsút inthetünk a plusz kilóknak!

 

Kreatív meseország – ezt minden gyerkőc imádni fogja! Megmutatjuk, hogyan teheted izgalmasabbá a kölök birodalmát!
Ragyogj királynőként az év utolsó napján is! Ha már nincs idő manikűröshöz rohanni, ideje, hogy a kezedbe vedd az irányítást! Íme a szilveszteri körömtrend.
Így ápold arcodat ebben a “bőrgyilkos” időben Megjött a cidri, így nem árt, ha jobban odafigyelünk arcunk ápolására! Mutatjuk, hogyan.
Rémséges finomságok Halloweenre Akár otthon, akár egy halloweeni partyra is könnyen elkészíthetőek ezek a vicces és rémesen finom harapnivalók!
Így lesz egészséges és kreatív az uzsonna Mit tegyünk, ha gyerkőcünk válogatós? Lepjük meg kreatív és finom uzsonna ötletekkel, ami még egészséges is!
Itt az ősz kedvence: a sokoldalú sütőtök! Nem csoda, hogy úgy odavagyunk a sütőtökért, hiszen nagyon sokféleképpen felhasználható. Mutatjuk hogyan!
Nagymamáink legendás praktikái nátha ellen Sajnos idén sem úszhatjuk meg a bacilusok támadásait, így itt az idő, hogy felvegyük velük a harcot!
Így törődj a hajaddal az őszi időszakban is Minden évszakban más és más törődést igényel a hajunk. Nézzük meg, mire érdemes odafigyelnünk az őszi napokban.
Teázási szokások a nagyvilágból Mindenki szereti, csak éppen másképp csinálja! Körbenéztünk a nagyvilágban, mi a helyzet teafronton.