Így lesz egészséges és kreatív az uzsonna

Ha elérkezik a tízórai ideje, valószínűleg minden gyerek első dolga az, hogy meglesse, mit rejt aznapra az a híres uzsonnás doboz. Felmérésekkel is alátámasztották, hogy a gyerekek több mint fele, sokkal inkább kedveli az otthonról hozott tízórait vagy ebédet, mint az iskolai menzát. Az otthoni ízek mindig sokkal jobban esnek, és természetesen a szülő is jobban odafigyel arra, mit szeret a gyerkőce. Ám a gyerekek sokszor válogatósak, nem eszik meg a nekik szánt finom falatokat. Sőt! Mindannyian emlékszünk arra, hányszor cseréltük el szendvicsünket vagy kakaós csigánkat a padtársunk uzsonnájával? Valahogy a másiké mindig finomabb… De, ha szemfülesek vagyunk, egy kis kreativitással rábírhatjuk a gyerekeket egy vidám falatozásra!

uzsonna3

 

Azért a kreativitás mellett számos dologra oda kell figyelnünk, ha az uzsonnáról van szó! Mi kerüljön a tízórai repertoárba? Igazából minden! A gyerekeknek szükségük van gabonafélékre, zöldségekre, gyümölcsökre, tejtermékekre, és ha lágyszívűek vagyunk, akkor némi édességre is! A fontos, hogy mindig igyekezzünk minél egészségesebb ételekkel megpakolni az uzsonnás dobozt, válasszuk inkább a teljes kiőrlésű, alacsony szénhidrát- és kakaótartalmú, vitaminokban és kalciumokban gazdag falatokat. Hogy igazán kedvet csináljunk az uzsonna elfogyasztásához, most adunk pár tippet, a válogatós gyerkőcök szüleinek is.

 

Az első dolgunk legyen beszerezni egy igazán menőnek mondható uzsonnás dobozt, amit a gyerekek szívesen cipelnek magukkal az iskolába. Azért figyeljünk oda, hogy olyan dobozt válasszunk, amibe kényelmesen elférnek a fogások. Mindig kerüljön bele olyan finomság is, amit a gyerekünk szeret, nehogy szó érje a ház elejét, hogy a számára nem olyan finom falatokat virágnak vagy figurának álcázva akarjuk belé kényszeríteni. Ezután nincs más dolgunk, mint beszerezni a különböző kiszúró- formákat, pogácsa szaggatókat, karácsonyi formákat, amelyekkel könnyen és kreatívan alkothatunk!

 

Akár a linzert is újragondolhatjuk, hiszen egy kis kreativitással vidám uzsonnát varázsolhatunk belőle. Bármilyen általunk készített krémmel, zöldséggel, akár tojásrántottával, felvágottal megtölthetjük a kifaragott linzer alapunkat. Finom és laktató tízórai, amit sós és édes változatban is elkészíthetünk.

cats

 

Az állatfigurák is igazán mókás falatok lehetnek a tízórai alatt. Ehhez sincsen másra szükségünk, mint kiszúró formákra, amivel a kenyeret, a csillagokat és magát a bárányokat kialakíthatjuk. A zöld legelőt a zöldségek adják, amit kedvünk szerint variálhatunk. A kis bárányok segítségével mindenféle jó lapul majd az uzsonnás dobozban.

uzsonna

 

Jöhet egy kis kalózkodás is. A fiúk kedvence lehet ez az egyszerűen elkészíthető finomság. A dobozban zöldség, gyümölcs és teljes kiőrlésű kenyér is helyet kaphat, amit egy kis sajttal és zölddel megbolondítva kalózfigurát készíthetünk. Természetesen más formát is kialakíthatunk kedvünk szerint, csak nyugodtan szárnyaljon a képzeletünk.

uzsonna5

 

Végezetül pedig, ha már az állatfiguráknál tartottunk, itt ez a kutyusnak álcázott egészséges szendvics, gazdagon megpakolva felvágottal, sajttal, amibe biztosak lehetünk, hogy öröm lesz beleharapnia a gyerkőcünknek.vidam-szendvics

 

Igaz, hogy reggelente a nagy rohanásba nem mindig van időnk ilyen kreatív alkotómunkára, de próbáljunk meg mégis időt szakítani rá, akár a kicsik bevonásával együtt. Ne féljünk attól, hogy nem tudjuk megalkotni a különleges uzsonnákat, hiszen minden csak fantázia kérdése.


És, ha mi magunk készítjük el ezeket a kedves harapnivalókat, akkor a finom falatok mellett egy jókora szeretet is kerül majd az uzsonnás dobozba! 

Kreatív meseország – ezt minden gyerkőc imádni fogja! Megmutatjuk, hogyan teheted izgalmasabbá a kölök birodalmát!
Ragyogj királynőként az év utolsó napján is! Ha már nincs idő manikűröshöz rohanni, ideje, hogy a kezedbe vedd az irányítást! Íme a szilveszteri körömtrend.
Így ápold arcodat ebben a “bőrgyilkos” időben Megjött a cidri, így nem árt, ha jobban odafigyelünk arcunk ápolására! Mutatjuk, hogyan.
Rémséges finomságok Halloweenre Akár otthon, akár egy halloweeni partyra is könnyen elkészíthetőek ezek a vicces és rémesen finom harapnivalók!
Itt az ősz kedvence: a sokoldalú sütőtök! Nem csoda, hogy úgy odavagyunk a sütőtökért, hiszen nagyon sokféleképpen felhasználható. Mutatjuk hogyan!
Patás angyalok- a lovasterápia gyógyító hatásai Talán nem is gondolnánk, hogy milyen különleges hatással lehetnek ránk a lovak. Ismerkedjünk meg a lovasterápiával!
Dinnye, te sokoldalú! Ha nyár, akkor jöhet a görögdinnye! De kevesen tudjuk róla, milyen sokoldalú zöldséggel van dolgunk! Most megmutatjuk!
Akkor most mi a helyzet a tejjel? Egészséges, nem egészséges? Jó ideje tart már a vita tudományos körökben és laikusok között egyaránt.
Mindenki ezt akarja! – különleges receptek spárgából Ha május, akkor spárgaszezon! Mutatjuk a legszuperebb recepteket!