Mi is ott voltunk a Jubileumi Évadnyitó Kavalkádon!

Vasárnap került megrendezésre a 20. jubileumi évadát ünneplő Bajai Fiatalok Színháza és a Baja Marketing Kft. jóvoltából rendezett Jubileumi Évadnyitó Kavalkád, ahol természetesen a hetven9.hu is jelen volt! 

 

Kár is lett volna kihagynunk, hiszen remek programok kínálatát élvezhettük egész nap. A rendezvény helyszíne a Petőfi-szigeten található, nemrégiben felújított Turisztikai Központ volt, ahol délelőtt 10 órakor startolt el a Kavalkád.

 

A színházi rajzverseny már reggel kezdetét vette, ahol a gyerekek szorgosan alkották a szebbnél szebb rajzokat. A rendezvény megálmodói természetesen ránk, felnőttekre is gondoltak, így míg a kisebbek alkottak, addig mi kvízjátékot játszhattunk, ahol a nap végén a szerencsések színházi belépőjegyeket nyerhettek. Azért mi is kitöltöttünk egyet, sose lehet tudni! 

Zajlik a rajzverseny...

Zajlik a rajzverseny…

A kvízjátékból sem maradtunk ki

A kvízjátékból sem maradtunk ki

Közben folyamatosan zajlottak a jobbnál jobb programok. Volt itt vidám drámajátékos foglalkozás Ottmár Attila vezetésével, valamint közös tánctanulás, a Bajai Fiatalok Színházának tehetséges táncosaival. Ezenkívül színházi sminkkel, csillámtetoválással, valamint mesejáték vetítéssel várták az érdeklődőket. Délután 16:00 órakor végre megkezdődött a várva várt sajtótájékoztatóval egybekötött Évadnyitó ünnepség, ahol a remek énekes, táncos produkciók és jelmezbemutató mellett, a szervezők elárulták, mivel is készülnek a közeljövőben, a közönség számára. 

 

Drámajátékos foglalkozás Ottmár Attilával

Drámajátékos foglalkozás Ottmár Attilával

Készül a színházi smink...

Készül a színházi smink…

Káprázatos jelmezbemutató

Káprázatos jelmezbemutató

 

Első körben Ottmár Attila ismertette az idei 2015/2016-os jubileumi évad sokszínű műsortervét, ahol számtalan remek produkcióval találkozhatunk majd. Olyan darabokra látogathatunk el, mint a Julia, Julia!, vagy a Hozzá-tartozók című vígdráma. De érkezik majd a József és a színes szélesvásznú álomkabát, az Egy asszony illata, a nagysikerű Hippolyt, a lakáj, a Kell egy színház című jubileumi gálaműsor, valamint a Pinokkió is!

 

Ottmár Attila

Ottmár Attila

Emellett fény derült arra is, hogy a 20. jubileumi évad alkalmából jövőre kerül megrendezésre az Első Bajai Színházi Bál, ahová minden színház rajongót sok szeretettel várnak majd. Ottmár Attila elmondta, hogy jövő áprilisban két kezdeményezésre is sor kerül. Az egyik egy jubileumi évkönyv kiadása, amelyben a színház büszkeségei fognak szerepelni. Valamint egy kiállítással is készülnek, ahol a 20 év alatt összegyűlt emlékeket, fényképeket és jelmezeket állítják majd ki, a Bácskai Kultúrpalotában. A kiállítás megnyitója mellett egy kis esti összejövetelt szerveznek majd a nosztalgiázás jegyében, ahol a régi és a meglévő színházi tagok mesélnek kulisszatitkokról és a színház bámulatos világáról.

 

Szécsi Máté, a Baja Marketing Kft. művészeti vezetője először gratulációját fejezte ki a Bajai Fiatalok Színháza felé, amit természetesen vastaps követett. Ezután pedig leginkább a Don Pasquale című előadásra tért ki, amire szeretettel várnak majd idén októberben minden érdeklődőt. Egy kis ízelítőt is kaptunk az előadásból, ami az egész közönségnek nagyon tetszett, így a siker biztosan nem marad majd el.

Szécsi Máté a Baja Marketing Kft. művészeti vezetője

Szécsi Máté, a Baja Marketing Kft. művészeti vezetője

Vicces pillanatok a Don Pasquale-ból

Vicces pillanatok a Don Pasquale-ból

 

Összességében egy remek napot töltöttünk el, és mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy ha teheti, mindenképp látogasson el egy-egy előadásra, mert örök élményekkel gazdagodik majd.

Izgalmas program vasárnapra: Jubileumi Évadnyitó Kavalkád Vasárnap izgalmas családi programokon vehetnek részt a kilátogatók a Jubileumi Évadnyitó Kavalkádon!
Tilos a lánc! – Jönnek az újabb kutyagondok? A jogszabályváltozásról Ralbovszki Valériát, Az Út Mentén Alapítvány képviselőjét kérdeztük.
Kulisszák mögött a Bajai Fiatalok Színházával (+ galéria) Pillants a függöny mögé: Így zajlik a főpróbahét egy színház társulatának életében.
Legendás filmet visz színpadra a Bajai Fiatalok Színháza Lázasan folynak a próbák az izgalmasnak ígérkező új színdarabra. A részletekbe Ottmár Attila avatott be minket.
Csizmát az ablakba, jön a Mikulás! Néha szánon, néha gőzhajón érkezik, de ajándékban sosincs hiány. A nagyszakállú nyomában jártunk.
A Márton napi legendák nyomában A zsíros kenyér, a liba és a lampionok senkinek sem ismeretlenek. De vajon honnan ered ez a népi hagyomány?
A Mindenszentek története A legtöbben hétvégén gyertyát gyújtunk szeretteinkért, de azt kevesen tudjuk, miről is szól a több mint ezer éves ünnep.
Baja tehetségei: Simon Boglárka – színésznő A színpadon igazi díva, otthon bájos feleség. A Madách Színház aranytorkú tehetségével beszélgettünk!
Baja tehetségei: Antal Dávid – gokartversenyző Amikor először gokartba ült, pályacsúcs lett a vége. A lelkesedés azóta töretlen, és az eredmények sem maradtak el.