Megkérdeztük: Hogy tetszik az új körforgalom?

Még májusban – amikor nekikezdtek az Árpád téri körforgalom munkálatainak – arra voltunk kíváncsiak, hogy a bajaiak hogyan vélekednek a megoldás szükségszerűségéről, illetve hasznosságáról. Akkor egy közhellyel zártuk cikkünket; “majd az idő eldönti”. Most, hogy a forgalom közel 3 hónapja használja és körülbelül 95 %-ban elkészült, ismét megkérdeztünk benneteket. 

 

Eszter: Szerintem jól sikerült, bár kicsit fölöslegesnek tartom, ugyanis az autós forgalmat lassítja, viszont a gyalogosoknak, illetve a kerékpárosoknak könnyebb lett így a közlekedés a gyalogátkelők által, tehát az ő szempontjukból jó. Az Árpád utca elejét a sarkon parkoló autók miatt kissé veszélyesnek tartom, talán célszerű lenne ott megtiltani a parkolást. 

20150923_101839

Eszter

Éva: Biciklivel és gyalog nagyon sokat járok erre, ezért különösen örülök a felfestett zebráknak, hiszen eddig nehézkes volt az utca egyik oldaláról a másikra átkelni, és még szabálytalan is. Az új kerékpárút nagyon tetszik, és összességében a körforgalom is szép lett, ha beparkosítják, akkor még esztétikusabb lesz! 

20150924_145519

Éva és kiskutyája, Bella

József: Nekem nagyon tetszik, szépen megcsinálták, csak egy hibát látok az Árpád utca sarkán, ahol egy kicsit szűken hagyták az utat. Ott alig férnek el a nagyobb járművek. A kiálló padka miatt télen különösen veszélyes lesz, főleg a buszoknak. Jeges, havas úton, könnyen nekicsúszhatnak. 

20150925_145636

József

Zsuzsanna: Úgy gondolom, a városban jobb helye is lehetett volna ennek a körforgalomnak. Úgy hallottam, ez össze fogja kötni a lakótelepről felfelé haladó kerékpárutat a főtérrel. Ez nem igazán jól valósult meg, így kicsit csalódott vagyok. Az utóbbi napokban úgy látom, végre elkezdték a környéket szépíteni, ha a parkosítást befejezik, még akár meg is barátkozom az egésszel!

20150925_144742

Zsuzsanna

Attila arcát ugyan nem vállalta, de véleményét megosztotta velünk: Talán azért hasznos, mert nem hajtanak olyan gyorsan a sofőrök, bár némelyik azért átszáguld rajta elég rendesen, főleg az Újváros irányából. Nap mint nap látom az itteni forgalmat, ezért elmondhatom, a Kazinczy Ferenc utcából az Árpád utcába pár ember igen nehezen veszi be a kanyart. Ezt talán kijavíthatnák még, de amúgy nem lett rossz. 

 

A megkérdezettek válaszainak többségéből  még mindig az látszik, hogy sokan nem értik a fejlesztés lényegét. Lassan azonban megszokják, ha pedig befejezik a parkosítást, akár még dísze is lehet a környéknek!

Most akkor kell oda a körforgalom vagy nem? Kíváncsiak voltunk, mi a véleményetek az épülő bajai körforgalomról, ezért megkérdeztük.
Megkérdeztük: hogyan vigyázol az egészségedre? Ma van az egészség világnapja. Egyre többen ismerik fel az egészséges életmód fontosságát, de mi a helyzet Baján?
Bemutatkozott a Bajai Sportszervezetek Szövetsége Megalakult a Bajai Sportszervezetek Szövetsége, melynek elnöke, Borbély Miklós válaszolt a helyi sajtó kérdéseire.
Bejártuk a Városháza alatti bunkert Vedelek Norbert alpolgármesterrel a pincétől a padlásig bejártuk a városházát, amely különös utazás volt a múltban.
Megkérdeztük: Vásárolsz-e vasárnap? Országszerte akadnak támogatói és ellenzői a vasárnapi nyitva tartásnak. És mi a helyzet Baján?
Megkérdeztük: nálatok hogyan zajlik a locsolkodás? Lányok: elkezdtétek már készíteni a piros tojásokat? Fiúk: aztán egy lány se hervadjon el!
Szarvas Panni akusztik a Galéria Art Caféban Nincs még programod péntek estére? Gyere el, ha szeretnél jó zenét hallani!
“A bajaiak nagy örömmel fogadták a forradalom hírét” Az akkori bajai eseményekről Kovács Csaba mesélt nekünk.
Vigyázz, mire kattintasz, az adataid bánhatják! Tömegesen terjednek a legújabb, a felhasználók adatait titkosítással hozzáférhetetlenné tevő zsarolóvírusok.