Megkérdeztük: mit vártok a Magyarország – Románia meccstől

Fontos meccset játszik ma a magyar labdarúgó-válogatott, hiszen a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság selejtezőjének F-csoportjában még minden esélyünk megvan arra, hogy kijussunk a jövő évi kontinensviadalra. Románia nemzeti csapatát fogadjuk a Groupama Arénában, 20:45-ös kezdéssel, és kijelenthetjük, hogy talán az év legjobban várt meccsét láthatjuk majd. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az összes jegy elkelt, csaknem 20 óra alatt, az MLSZ szervere pedig lefagyott a nagy terheltség miatt. 

Megtelik a Groupama Aréna pénteken

Megtelik a Groupama Aréna pénteken

A két válogatott egymás elleni eredményeit nézve nekünk áll a zászló: 24 meccsen 11 győzelem, 7 döntetlen és 6 vereség riválisunk elleni mérlegünk, viszont legutóbbi győzelmünkhöz egészen 1981-ig kell visszatekintenünk. Azóta 10 meccsen, 4 döntetlen mellett 6 vereség csapatunk nem túl pozitív mérlege. Ezt a 34 éves “átkot” szeretnék megtörni Geráék egy esetleges győzelemmel, ami nagy lépés lenne a továbbjutás szempontjából. Jelenleg a pótselejtezőt érő harmadik helyen állnak fiaink, és a mai meccsen kívül még 3 találkozót kell lejátszaniuk Észak-Írország, Feröer és Görögország ellen. 

Névtelen

A F-csoport jelenlegi állása

A mai mérkőzés előtt a fogadóirodák egy kicsivel a vendégeket tartják esélyesebbnek, az egymás elleni meccsek, illetve a világranglista helyezés miatt (Magyarország: 37., Románia: 7.), és talán azért, mert a román játékosok több játéklehetőséget kapnak klubcsapataikban, mint a magyarok. Velünk van viszont a hazai pálya előnye, és az a tudat, hogy 30 év után újra kijuthatunk egy válogatott szinten rangos eseményre. Tavaly októberben Dzsudzsák Balázs gyönyörű góljának köszönhetően sikerült pontot rabolnunk a románoktól. A játékosok, illetve a szövetségi kapitány nyilatkozatai alapján ma sem lenne rossz az X, de azért egy hazai győzelem jobban mutatna az eredményjelző táblán. 

640dzsgol

Dzsudzsák Balázs ünnepel gólja után

Kíváncsiak voltunk a véleményetekre, így megkérdeztünk Benneteket, mit vártok a meccstől: 

Szabados Péter: Mint minden futballszerető ember, tavasz óta erre vártam. Nagyon sajnálom, hogy már nem Dárdai Pál ül a padon, de remélem a hatása még érezhető lesz. A behívott játékosokkal nagyjából elégedett vagyok, hiszen van két kitűnő formában lévő csatárunk, Németh Krisztián és Nikolic személyében. Érzésem szerint csak egy csatárral kezdünk majd, de ha a helyzet úgy alakul, a második félidőben áttérünk a 2 csatáros rendszerre. Szívem szerint azt mondanám, nyerni fogunk, de az eszemre hallgatva, szerintem döntetlen lesz a végeredmény. Nem várok sok gólt, a tippem 0-0 vagy 1-1, de már ezzel a döntetlennel is közel kerülnénk az EB részvételhez.

20150903_125145

Szabados Péter

Oberst Krisztián: A románok kerete erősebb, de nálunk van a hazai pálya előnye. Én küzdelmes és szoros meccset várok, ami szerintem nem lesz túl színvonalas. Sok szabálytalansággal és lapokkal színezett mérkőzést játszunk majd. Hajrá magyarok!

20150903_190352

Oberst Krisztián

Villy Tamás: Szerintem megszorongatjuk a románokat. Igaz, hogy a védelmünk nem túl acélos, de ha jobban odafigyelünk, nem lehet baj. A középpályásaink nagyon jók, ezért bennük bízom a legjobban. A támadók közül Dzsudzsáktól várom azt a pluszt, ami eldöntheti a három pont sorsát. Remélem nagy győzelmet aratunk! 

20150903_125727

Villy Tamás

Knetig Dávid arcát nem vállalta ugyan, de véleményét megosztotta velünk: Hatalmas érdeklődés övezi a meccset, órák alatt elkeltek a jegyek, azonban a világranglista alapján ez fix 2-es mérkőzés. A vendégek játékosai is erősebb csapatokban játszanak mint mi. Taktikai harcot várok, Storck meg fogja lepni a románokat. A tippem 2-0, Nikolic és Dzsudzsák fogják lőni a gólokat, és hatalmas ünneplés lesz a meccs végén.

 

A további megkérdezettek is egyetértettek abban, hogy nagyon fontos mérkőzés vár ránk, és mindenképpen pontot kell szereznünk annak érdekében, hogy életben tartsuk továbbjutási reményeinket. Az biztos, hogy este egy egész ország szurkolni fog. Hajrá fiúk! 

 

“Itt az idő, most vagy soha” Vajon sikerül kijutnia a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2016-os EB-re? Pár nap múlva kiderül!
Nulla gól, majdnem nulla izgalom 0-0-ás döntetlent játszott a magyar labdarúgó-válogatott a románokkal az EB-selejtező F csoportjának pénteki mérkőzésén.
Mi lesz veled magyar válogatott? Sajnos elmaradt az ünneplés: nem jutottunk ki egyenes ágon az EB-re, pótselejtezőn viszont még kijuthatunk. Vélemény.
Az EB kapujában? Fontos meccseket játszunk a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó két fordulóján. Vajon kijutunk?
A futballrajongók ünnepe: El Clásico Elérkezett az év utolsó El Clásicója. Ezúttal a Santiago Bernabéu-ban csap össze a két gárda.
Megkérdeztük: hogyan vigyázol az egészségedre? Ma van az egészség világnapja. Egyre többen ismerik fel az egészséges életmód fontosságát, de mi a helyzet Baján?
Óriási meglepetés a BL-ben Gondoltad volna, hogy ilyen eredmény születik a Wolfsburg - Real Madrid találkozón?
Megkérdeztük: nálatok hogyan zajlik a locsolkodás? Lányok: elkezdtétek már készíteni a piros tojásokat? Fiúk: aztán egy lány se hervadjon el!
Soha rosszabb meccseket! Remek meccseken vagyunk túl. Lássuk, mi történt a keddi és szerdai játéknapokon.