“A hitelesség alap” – interjú Tarnai Zoltán főszerkesztővel

Egy éves lett a hetven9.hu. Menjünk vissza a kezdetekhez, hogyan indult a lap?

Valóban, pontosan egy éve alapítottuk az újságot. Jómagam Szegedről indulva számos városban jártam már, de a sok szép hely közül Baja gyönyörűsége fogott meg leginkább, és tart fogva lassan egy évtizede. Talán nem túlzás azt mondanom, hogy Baja lett a második otthonom. 

 

Nehéz és küzdelmes esztendőn vagyunk túl. Néhány bajai barátommal együtt kezdtük el 2014-ben. Hiteles és minőségi újság létrehozását határoztuk el. Az első megjelenés még egy blog felületen volt, amit nagyon hamar követett a mostani felület, amit azóta is folyamatosan fejlesztünk. Az első cikkeinket még 10-20 Olvasónak írtuk, mára több ezren olvassák egy-egy írásunkat. Ami nem változott, és nem is fog, az az, hogy egy embernek is ugyanolyan gondossággal és alázattal készítjük a cikkeket, mint amikor ezrek olvasnak. Ez az alap.

 

Hitelességet mondtál?

Igen, a vezérelvünk a hitelesség, amiből soha nem engedünk. A hetven9.hu saját tartalmat jelentet meg, nálunk nem találhatók megosztások, vagy másod- harmadközlések. Minőségi tartalmat kínálunk az Olvasóknak. A kollégáim is mindent megtesznek, hogy csak gondos forrásellenőrzés után írjanak le bármit is, a szerkesztők pedig szigorúan ellenőriznek.

 

Miért magazin formában jelenik meg a lap?

Mindig is hangsúlyoztuk, hogy nem hírportál vagyunk. A hírportál teljesen más felépítést, működési rendszert kíván. Ez nem azt jelenti, hogy nem foglalkozunk napi témákkal, csak nem hír formátumban jelentetjük meg a cikkeket, hanem mindennek igyekszünk bővebben utánajárni.

kezdetek

Az első blogfelület tervezése

Hogyan zajlik a témaválasztás?

Az alapgondolatunk az, hogy szeretnénk Olvasóinkat hozzásegíteni ahhoz, hogy tájékozottak legyenek. A mostani világban létfontosságú a tájékozottság ahhoz, hogy a változásokhoz alkalmazkodni tudjunk. Van egy kedvelt mondatom, amit Darwinnak tulajdonítanak, bár nem biztos, hogy ő mondta: “A világban nem a legerősebb marad életben és még csak nem is a legokosabb; hanem az, amelyik a legjobban tud alkalmazkodni a változásokhoz.” Ez talán különösen igaz a mostani világra. Közéleti témáinkkal is ezt a tájékozottságot szeretnénk elősegíteni.

Előnyt élveznek a bajai kötődésű témák, de gyakran tekintünk ki Magyarország és a világ aktualitásaira is.

 

Persze tudjuk, hogy egy fárasztó nap végén vagy két munkafeladat között, jól esik egy kicsit kikapcsolni, így könnyedebb témák közül is válogathatnak Olvasóink.

 

Igazi magazin élményt kínálunk a komolyabb témájú cikkektől kezdve a könyedebb írásokig.

 

Baján például egyedülállóan, a migráns válságról elsőkézből számolunk be a határ mellől. Szeretnénk ebben a kérdésben is hitelesen tájékoztatni.

kezdetek2

Az első értekezlet 2014 vége felé.

 

Melyik a legnépszerűbb rovat?

Egyértelműen a Baja tehetségei. Baján rengeteg tehetséges fiatal van. Szerintem Magyarországon kevés olyan város van, ahol ennyi jó reménységű fiatal él. Viszont azt is észrevettük, hogy ezek a fiatalok nem kapnak megfelelő figyelmet. Ezért indítottuk el a rovatot. Olvasóink is számos tehetségre hívták fel a figyelmünket, amire mindig is buzdítottuk őket. Egyébként az első Baja tehetségei cikket tulajdonképpen a véletlen szülte. A kollégánk látta egyszer a fiatalembert bmxezni, és feldobta a témát egy értekezleten. A cikk megjelenése után jött az ötlet, hogy indítsunk egy ilyen rovatot.

 

Hol tart most az újság, távlati tervek?

Az út elején járunk. Igaz, hogy egy év alatt piacvezetővé vált az újság, de ezt a pozíciót meg is kell tartani. Ha úgy tetszik az emberek bizalmát meg is kell szolgálni. Ez talán nehezebb feladat, mint a piacvezető státusz megszerzése volt.

DSC_0040_1

“Nagyon büszke vagyok a hetven9.hu csapatára” – Tarnai Zoltán

 

Nem titkolt vágyunk, hogy hirdetési portfóliónkat eljuttassuk a vállalkozókhoz. A hetven9.hu ebben is újat hoz, hiszen elszakad az “adj egy tízest, felteszlek az oldalra” típusú hirdetési ajánlatoktól. Nálunk professzionális rendszer várja a hirdetőket. Mérhető, minden tekintetben követhető, hatékony hirdetési lehetőséget kínálunk a vállalkozóknak, pontos elszámolással.

 

További újítások is várhatóak, de ezeket egyelőre fedje fátyol a kíváncsi tekintetek elől. Annyit biztosan ígérhetek, hogy a minőségi saját tartalom mindig megmarad.

Boldog Új Évet Kívánunk (videó) Kedves Olvasónk! Kívánjuk, hogy olyan legyen az új éved, amilyennek csak szeretnéd.
Invitel és a Csodalámpa: Mélykúton váltották valóra a kívánságot A kórházi szobák tereit tágítja megható találkozások során az Invitel és a Csodalámpa Alapítvány.
Amit tudni kell az Augusztus 20-i ünnepről Az egyik legrégebbi és legjelentősebb magyar ünnepnap. Összeszedtünk néhány érdekes információt az ünnep kapcsán.
“Szeretjük a vitát” – interjú Tarnai Zoltán főszerkesztővel Két évesek lettünk. Ha lehet hagyományról beszélni, akkor ilyenkor hagyományosan akasztjuk a hóhért.
Újabb sportparkok létesülhetnek Baján Mutatjuk hol lehetnek az új sportparkok a városban.
Lemondott Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya A szakember közleményben tudatta lemondásának okait.
Családi házak felújításával folytatódik az Otthon Melege Program A legújabb alprogram keretében házanként maximum 2.5 millió forintra lehet pályázni.
Óriási meglepetés a BL-ben Gondoltad volna, hogy ilyen eredmény születik a Wolfsburg - Real Madrid találkozón?
Rudimental jön az EFOTT-ra Az EFOTT szervezői a brit zenekar érkezését jelentették be a 2016-os fesztiválra.