Vélemény: a fél világon átkóborlók

Sok szempontból – legyen ez bármilyen furcsa is – a helyzet hasonlatossá válhat egy nagy sikerű sorozat alapszituációjához. A környezetet idegenek szállják meg, és a saját élőhelyükön kisebbségbe szorult emberek, nemcsak az idegenekkel, hanem egymással is harcolnak a túlélésért. 

 

Van egy ország – a többi államról most nem beszélve – ahova naponta több ezer (!) illegális bevándorló érkezik. Vannak, akik tenni akarnak valamit a helyzet kezelésére, és vannak akik valamilyen homályos egyéni (politikai, gazdasági) érdekből igyekeznek gátat vetni a lakosság “túlélésének”.     

 

Igen, túlélésről van szó, hiszen a ultraliberális állításokkal ellentétben az illegális bevándorlóknak egyre kevesebb esélye van elhagyni az országot. Ráadásul első, és “jótanuló” európai tagállamként Magyarországon kerülnek nyilvántartásba először az EU területén, így az európai államok, ide fogják visszatoloncolni őket. Az eltérő kultúrák összeütközéséről, pedig már írtunk.

Afrikában az emberéletet más mércével mérik

 

Akinek esetleg kétsége támadna, az EU segítőkészségét illetően, annak jó például szolgálhat, ahogyan rácsapták az ajtót az olaszokra, amikor a bevándorlók ellepték Dél-Olaszországot, azzal a felkiáltással, hogy “oldjátok meg”, majd lezárták a környező országok határait. 

 

A görögökkel is hasonlót szerettek volna megtenni, viszont azok visszautasították a bevándorlók regisztrációját, és igyekeznek átterelni őket az országon, több-kevesebb sikerrel.

 

Amiről kevesebbet hallani, hogy ezek a becsapott bevándorlók hatalmas csalódással fognak szembesülni Európában. Ki fog derülni számukra, hogy sehol sem fonják kolbászból a kerítést. Ez a csalódottságuk, az eltérő kulturális beállítottságuk okán pedig, erőszakos viselkedést fog eredményezni.  

 

Anélkül, hogy összeesküvés elméletek kreálnánk egy láthatatlan háttérhatalom működéséről, azért érdemes néhány tényt átgondolni:

Az illegális bevándorlók nagyon nem úgy néznek ki, mint akik több ezer kilométert menekültek. Kimondottan jól ápolt, életerős embereket találunk közöttük. A ultraliberális okfejtés is megdőlni látszik, mely szerint mindenüket eladva menekültek ide. Hiszen mijüket adták volna el, a kunyhót? És ki venné meg, pláne több tízezer euróért?

bevandorlok

A fotón több érdekes részlet is megfigyelhető.

Az egyik online napilap fotósorozattal kísért végig egy, a szegedi állomásról induló csoportot. A fenti fotón például van néhány érdekes részlet: A gyerekek cipőjében elvileg több ezer, úttalan utakon megtett km van, ehhez képest úgy néznek ki, mintha újak lennének. 

 

Talán az új cipőkre mondhatjuk, hogy jófej adományozók adták össze (amit nem hiszek), de a nő frissen festett szemöldökére nem sok magyarázatot lehet adni. Ezek szerint a szegedi állomáson kozmetikus is van, és valakinek az életét féltő menekülés közepette a szemöldökére is van gondja. Egyébként a sminket az iszlám vallás kimondottan ellenzi.

 

Az is furcsa, hogy az egész kabinnak olyan tiszta a ruhája, amivel mosóport lehetne reklámozni. Márpedig egy menekülés során biztos össze lehet szedni néhány olyan koszfoltot, ami bizony csak ecetes ollóval jön ki. 

 

A sok illegális bevándorlókról szóló híradás közepette, a közvetlenül nem érintett emberek egyre immunisabbak a problémára. Csak azt látják, hogy miközben ezrével tódulnak az országba a migránsok, aközben az átlagember élete nem, vagy alig változik, így egyre kevésbé érdekli a probléma. Pedig egyre nagyobb a gond, egyre több pénzbe kerül a bevándorlók kezelése, miközben azok a forintok valahonnan nagyon fognak hiányozni. 

 

Beigazolódni látszik, hogy nem voltak alaptalanok azok a félelmek, amelyek súlyos egészségügyi kockázatról beszéltek. A hepatitis minden válfaját, HIV-et, és megannyi Afrikában nem ritka betegséget hozhatnak Európába, akár anélkül, hogy tudnának róla. Vagy anélkül, hogy mi tudnánk róla.

 

Az is nyilvánvalóvá vált, hogy csak magunkra számíthatunk, hiszen egy európai invázió kezdetén mindenki (értsd: minden nemzet) csak a saját túléléséért küzd, pedig itt csak összefogással lehet eredményt elérni. 

 

 

Vasárnapi kávézó: Nem szóltak? A háború már tart! Ez is a pénzről szól. Néhány érdekes körülmény, ami talán érthetőbbé teszi a párizsi mészárlást.
Utolsó éjjel a zöld határ lezárása előtt Ma éjféltől Magyarország lezárta a zöld határt. Az utolsó éjfélt Röszkén töltöttük.
Több mint 3000 migráns egy nap alatt (+galéria) Végeláthatatlan sorokban özönlenek a migránsok. A röszkei gyűjtőpont pedig keményebb hely mint vártuk.
Hatalmas migráns tömeggel birkóznak Röszkén Testközelből néztük meg a legnagyobb forgalmú befogó állomást, a röszkeit, ahol sok minden kiderül a bevándorlásról.
Vélemény: a bevándorlás lehet az Eu veszte Milyen a másnap mikor este összevissza ittad a különböző italokat? Na, a kultúrák keveredése is pont ilyen érzés lesz.
Megkérdeztük: németek a migránshelyzetről Egy német kistelepülésen kérdeztük meg az ott élőket, hogyan vélekednek a százezer számra érkező bevándorlókról.
Megint “jőnek”, drótot vágnak Mozgalmas hétvége volt migráns ügyben. Itt van minden röviden összefoglalva.
Vasárnapi kávézó: Európa háborúban. Ami eddig történt… Ha csak egy összefoglalót olvasol a héten, ez legyen az. Röviden: hogyan jutott ekkora bajba Európa, és hol állunk most.
Telik az idő: Nena 55 éves, de még mindig dögös 5 dolog, amit nem tudtál, a szülinapos német sztárról.