Akciós okoskarkötő: ennél egy idomított cerkóf is többet tud

Már régóta úgy gondolom, hogy egy aktivitást mérő okoskarkötő felszínre hozná a mélyen megbúvó  sportos énemet. Sok áruházban és az interneten is kutattam már utánuk, de elég húzós áron lehet kapni olyat, ami több funkcióval is bir, mint a stopperóra. Múlt héten bevásárlás közben kiszúrtam az akciós polcon egy nagyáruház saját márkás termékét. Azokhoz viszonyítva, amiket eddig nézegettem, nagyon alacsony áron kínálták, 50%-os engedménnyel.

 

Azt gondoltam először, hogy csak egy sportos kinézetű óra, de mikor elolvastam a funkcióit nagyon meglepődtem. Kb. mindent tud, amit az olcsóbb okos karkötők külön-külön kínálnak, ilyen sok funkciósat pedig csak horribilis összegért találtam. Pontos idő, lépésszámláló, szívritmusmérő, az elégetett kalóriák száma, megtett távolság, elfogyasztott víz mennyisége, alvásminőség figyelő, tréner. Próbáltam szkeptikus maradni, de ez olyan jól hangzott, hogy bedobtam a kosárba.

 

Otthon rögtön nyitottam a dizájnos dobozt, karkötő csuklóra fel. Semmi…Kijelző sötét, gombot nem találtam rajta. Használati utasítás elő. „A karkötőt első használat előtt fel kell tölteni.” Minden töltés pontosan fél órát vesz igénybe, közben villogó kék ledfény jelzi a töltést, és állítólag egy töltéssel  4-5 napot is kibír. Jól hangzott. Közben olvasom, hogy Androiddal 4.3-mal, iOS 6-tal és ezektől magasabb verziókkal kompatibilis. Tehát okos telefon nélkülözhetetlen mellé, mert külön applikációval működik. Még töltődött, megkerestem a Play Áruházban az alkalmazást. Nagyot néztem mikor megláttam, hogy az alkalmazás pontozása 2.2. Már nem volt túl nagy a remény, de azért letöltöttem. Bluetooth kapcsolat szükséges az adatátvitelhez, maximum 10 méterig hatékony. Szikronizáltam a két eszközt, regisztráltam és megjelent a főoldal. Ekkor jöttek csak a nagy meglepetések.

 

 

Főoldal: Láthatjuk a napi célt, a megtett lépéseket és hogy hogyan csinálom, de nem tudhatattam meg, hogy hogy csinálom.

Menü:
– Versenyek: Pang az ürességtől, használhatatlan.
– Csoportok: Ha egy ismerősünknek lenne egy ugyan ilyen karkötője, akkor egy csoport létrehozását követően ott láthatnánk ki hol tart.
– Napi cél: Beírhatjuk a napi elégetni kívánt kalóriát és lépésszámot. Rezeg a karkötő mikor teljesítettük
– Tréner: Nem működik.
– Kalória és víz: Minden étkezés után kiszámoljuk, hogy mennyi kalóriát vittük be a szervezetünkbe, majd a kalóriaszámot beírjuk a kis mezőbe, és az applikáció a nap végén összegzi. A víz mennyiségnél válaszhatunk a 0,2l, a 0,5l és a 1,5 liter között. Itt véletlenül rákattintottam a 1,5l-re és már nem lehetett kitörölni.
– Statisztikák: Összegzés.
– Alvás figyelés: Gyakorlatilag egy ébresztőóra. Beállíthatjuk, hogy mettől-meddig szeretnénk aludni, és az ébredés időpontjában rezeg a csuklónkon. Igazából kellemesebb volt így ébredni, mint a hangra, de ezen kívül nem sok haszna van. Reggel kaptam egy üzenetet, hogy nagyon rosszul aludtam, és máskor gondoskodjak sötét, csendes szobáról.
– Beállítások
– Kilépés

 

Szóval az applikáció nem igazán tudja teljesíteni azt, amit a karkötő ígér. Mondhatni teljesen amatőr. Olyan érzésem volt, mintha egy félkész terméket dobtak volna a piacra, pedig már majd egy éve fut, és a frissítésekre még inkább panaszkodnak az emberek. Pedig, ha csak egy ici-picit rágyúrának senkinek egy rossz szava nem lehetne. De úgy néz ki, mégsem várhatunk csodát, és annyit tud teljesíteni, mint a többi kütyü ezen az áron: óra és lépésszámláló, ami simán funkcionál. De akkor ne kecsegtessenek, és a valóságot írják rá a dobozra. Ezt még el is fogadtam volna, ha fél nap alatt nem fárasztott volna le a használata:

– a karkötő tapintásra nem reagál, csakis a csukló hirtelen kifelé rándítására, ami nem csak hülyén néz ki, de egy idő után fájdalmas is.

– minden egyes alkalommal újra be kell jelentkezi az applikációba, mikor meg akarjuk nyitni.

A 100%-os pénzvisszafizetési garanciának köszöhetően megőríztem a nyugalmam, csak nevettem a naivságomon, és visszasétáltam a pénzemért.

Hatásos ébresztés, hogy könnyebben ébredj Androidos ébresztő alkalmazásokat teszteltünk, hogy könnyebb legyen a reggel.
Érdekes: Apró részecskék – óriási lehetőségek A nanotechnológia begyűrűzik a mindennapjainkba.
A kis bigyó az új cipős dobozból Barátkozz a szilikagéllel, jól fogsz járni, mivel a nedvességből saját tömegének 20-40%-át képes megkötni.
8 bizarr szépségápolási módszer Megdöbbentő dolgokat vagyunk képesek kipróbálni a szépségért. Igen, és ez így megy évszázadok óta.
Mi értelme volt átállítani az órát? A szervezetünkre és a pénztárcánkra is hatással van az óraátállítás. De mekkora az előnye a hátrányokhoz képest?
Élet szagok nélkül Becsüld meg a rossz szagokat is, sivár és veszélyes lenne nélkülük az élet.
Minden, amit a kutyatápokról tudni érdemes Régóta tudjuk: nem a legdrágább a legjobb. Olyat is mutatunk, amellyel Te is tesztelheted, milyen tápot adsz a kutyádnak.
A Google rejtett trükkjei Google trükköket gyűjtöttünk össze, amik között biztos találsz olyat, amit még nem ismertél.
Ezt a 6 idióta találmányt midenképp látnod kell Minden jó ötletre jut egy rossz is. Most a rosszak közül gyűjtöttünk össze párat.