Megkérdeztük: vállalt-e nyáron munkát?

Nem rossz dolog, ha az embernek vannak tervei a nyárra. Utazások, bulik, nyaralás, fesztiválok. Semmi más nem kell hozzájuk, csak pénz, pénz és pénz. A pénzszerzéshez pedig nem árt, ha van munkánk. Megkérdeztünk pár bajai fiatalt, vállaltak-e munkát a nyárra, és ha igen, mire költötték a fizut.

summer-job

 

Kammermann Kristóf: Jelenleg is dolgozom. Júliusban, a városban dolgoztam, a halföző fesztivál alkalmával útzáraztam, önkormányzati diákmunkában. Jelenleg pedig gyümölcsöt és zöldséget árulok. Azért vállaltam munkát, hogy önerőből tudjam finanszírozni a nyári programjaimat. 14 éves korom óta dolgozom nyáron, kisebb-nagyobb sikerekkel. A péntek és szombat estéim fő támogatója a nyári fizetésem lesz, plusz még próbálok félretenni egy kicsit őszre is.

Kammermann Kristóf

Kammermann Kristóf

Sziklai Vivien: Nekem nagy szerencsém volt, ugyanis a szünet első hétvégéjén már elkezdtem dolgozni. Egy kínai üzletben kaptam munkát. Minden nap más volt a munkaköröm, segítettem a vevőknek, figyeltem, hogy rend legyen a boltban, és ha árut kaptunk, természetesen részt vettem a kipakolásban, árazásban és ami ezzel jár. Nem vagyok egy otthonülő típus, szeretem a pörgést, mellesleg nem rossz diákként egy kis pénzt keresni a nyáron, ehhez pedig szükséges a munka. Tavaly és tavalyelőtt is dolgoztam, így nem volt új, viszont ezen a nyáron volt a leghosszabb ideig munkám. Nincs konkrét tervem, hogy mire költöm a fizetésemet, mert diákmunkásként nem kerestem sokat, de a nyári szórakozásomra elegendőnek bizonyul.

Sziklai Vivien

Sziklai Vivien

Umenhoffer Fanni: Baja egyik legnagyobb áruházában dolgozom, diákpénztáros- és diákvezetőként. A diákvezető annyit takar, hogy az újakat én tanítom be. Ez a harmadik nyaram, hogy itt dolgozom. Azért vállaltam munkát, hogy anyukámékat segítsem, illetve jogosítványra gyűjtöttem. Élvezem, hogy van munkám, mindent meg tudok venni magamnak , amit szeretnék, és nem kell a szüleimtől pénzt kérnem. Amióta dolgozom, jobban megbecsülöm a pénzt. Meg hát egy nőnek folyton kell valami, és egyszerűbb, ha van is miből vásárolni.

Umenhoffer Fanni

Umenhoffer Fanni

Péter nem vállalta arcát, de ő is megosztotta velünk a nyári munkás tapasztalatait. 

 

Péter: Hála égnek sikerült diákmelót szereznem. Építészmérnök szeretnék lenni, és ehhez kapcsolódóan építkezéseken voltam inas, főleg tetőszerkezeteknél segédkeztem. Az első szempont a tapasztalatszerzés volt, a másik pedig, hogy legyen egy kis zsebpénzem, nyaralásokra, bulikra, na meg így nem is punnyadással telt el a nyár, hanem valami hasznossal töltöttem. Korábban is dolgoztam, tavaly volt alkalmam kipróbálni a nagybetűs, dolgozós életet, a fizetésemből pedig B-s jogosítvány lett. Imádok motorozni, de a mostani paripa kezd kevés lenni számomra, így egy kategóriával feljebb ugrok, és újabb kétkerekűt tervezek venni. 

 

Nagy átlagban elmondható, hogy aki pénzhez akart jutni, az talált magának munkát a nyárra. Voltak, akik nem voltak megelégedve, de sokan mondták, hogy élvezték a dolgozós életet, na meg persze a jól megérdemelt fizetést.

Megkérdeztünk Benneteket, hogy tetszik az új buszvégállomás Új helyre került a buszvégállomás. Buszokat találtunk, de utast nem sokat. Mi történt a helyi buszozással? Megkérdeztük.
Baja tehetségei: Szöllősi Kristóf A tehetség olykor velünk születik, már csak rajtunk áll, hogy élünk-e vele. Az álmok pedig egyszer talán valóra válnak.
Éttermi etikett Étterembe szeretnél menni, de nem tudod mit hogyan? Íme néhány szabály, amit nem árt, ha betartasz.
Baja tehetségei: Knetig Emőke – judo "Nem számít, hogy valaki tehetséges vagy sem, csak az, hogy megcsinálta. Büszke lehet magára, hogy erősebb mint tegnap".
Jobbulást Neked, Sugó! Szeretett Sugovicánk betegeskedik, várja a megváltást jelentő zivatart. Megkérdeztük, pontosan mi is történik ilyenkor.
Nagy bajai kávézóteszt 2015 Körbejártunk néhány kávézót szeretett városunkban. Mutatjuk mi az általunk felállított ranglista.
“Legyen benne valami olyan, amit csak én látok” Augusztus 29. a Magyar fotográfia napja. Két bajai fotóst kérdeztünk szerelmükről, a fotózásról.
Nemdohányzók világnapja: ők is szívnak Május 31. a nemdohányzók világnapja. El sem hinnéd mennyi mindentől mentheted meg megad, ha nem cigizel.
Megkérdeztük: hogyan vigyázol az egészségedre? Ma van az egészség világnapja. Egyre többen ismerik fel az egészséges életmód fontosságát, de mi a helyzet Baján?