5+1 tipikus fesztiválarc

Sound, SZIN, Efott, Sziget, Volt… mindegy melyikre látogatsz el, az alábbi típusok sehonnan nem hiányoznak.

 

1. A Pénzeszsák

Feltűnően trendi és márkás cuccaiban érkezik a fesztivál helyszínére, kizárólag autóval. Nem sátrazik, mert van saját nyaralója, ahova befér a többi pénzes haver, barátnő is. Nappal alszik, kényelmes, légkondicionált szobájában, este indul szórakozni. Miután minden egyes hajszálat a helyére fésült, és az utolsó ráncot is kivasalta trendi cuccain, belebújik méregdrága cipőjébe, magára fújja Karl Lagerfeld parfümjét, és irány az éjszaka. Koncerteken nemigen látható, hiszen a V.I.P. részlegen tartózkodik, a legtöbb zenekarból ismer valakit. Italfogyasztàsa mérsékelt, hiszen nem mindenhol talál számára megfelelő minőségi terméket. Női megfelelőjének minden ruhadarabja szerepel a “Mit vegyél fel idén, ha fesztiválra mész?”-listán. Mert apu megvette.

 

2. A csóró

Hónapokig gyűjt, hogy eljusson az adott fesztiválra. Vonattal utazik, vagy stoppol, a lényeg, hogy minél olcsóbb legyen. Munkája legtöbbször nincs, épp keresi a megfelelőt, vagy szabadúszó művész. Egyedül és kis csapatban is fellelhető, nem túl nagy sátorban. Soha nincs elég cigije, másoktól kér. Sörre, fröccsre viszont mindig futja a tartalékaiból, de gyakran előfordul az is, hogy meghívatja magát. Miután áldozata mit sem sejtve kikéri az első kört, a csóró a pohár kiürülte után jelzi, hogy wc-re kell mennie, mindjárt jön. De sosem tér vissza. Ugyanis szó nélkül lelép, hogy ugyanezt megcsinálja valaki mással.

 

3. A hippi

Számos fesztiválozó öltözik hippinek, de csak kevés van, aki belülről is az. Magányosan és társaságban is szívesen tartózkodik, sátrat nem mindig hoz magával, jó neki a szabad ég alatt is. Ha esik, ha fúj, ha tűz a Nap, a hippi mindig boldog, hálás mindenért, amit az égiek adnak. Koncerteken sosem tombol, inkább becsukott szemmel ringatózik a zene ritmusára. Béke lengi körül, szívesen megosztja mindenkivel, amije van, és nagyon barátságos. Mélyenszántó gondolatai vannak, szeret hosszan beszélgetni az élet szépségéről, és mindig a napos oldalt látja. Gyakran áll valamilyen enyhébb tudatmódosító hatása alatt, ilyenkor a szokottnál is furcsább, de sosem veszélyes. Feltűnő jelenség, hivatását tekintve író, költő, festőművész, vagy zenész.

 

4. A fesztiválszűz

Sohasem időben érkezik, mert nem tudja, hogy mire a helyszínre ér, már minden jó sátorhely foglalt lesz, és neki csak egy köves, buckás rész jut. Nem ismeri a sörök fajtáit, és nem tudja, hogy nem jó móka boroskólával csápolni. Reggel 9-kor már ébren van, mert időben lefeküdt aludni. Koncerteken sosem jut a 15. sornál előrébb, és csak a zenekarok 20-30%-át ismeri, a dalszövegeknek pedig még kisebb részét. Gyakran veszíti el telefonját, pénzét, vagy mást. Irul-pirul, ha valaki figyelemre méltatja, és leül mellé a sörpadra. Amikor először fogyaszt nagyobb mennyiségű alkoholt, elveszve bolyong a sátrak között, mert nem találja a sajátját. Öltözékével próbál beilleszkedni, több-kevesebb sikerrel. Anyátlan, tapasztalatlan és megmosolyogtató.

 

5. A túlkoros

Már rég nem illik a fesztiválozók közé, hiszen a 50-60-as éveit tapossa. Igyekszik fiatalosra venni a figurát, de pont ettől fura. Nem mindegyik gáz, csak amelyiken látszik, hogy nagyon erőlködik eltitkolni éveinek számát. Akaratkanul is kakukktojás lesz a fiatalok között. Van, aki egyenesen ellenszenves, mert megpróbál mindenkit kioktatni az élet nagy dolgairól, de akad olyan is, aki eszméletlen jó arc, és hatalmasat lehet vele bulizni. Vannak közöttük szülők, akik be akarják pótolni elvesztegetett éveiket, egyedülálló vénlányok és agglegények, akiket megrágott az élet és örökifjú nagyapák, akiknek még idősen is szép az élet.

van aki eszméletlen jó arc, és hatalmasat lehet vele bulizni.

 

+1. A bulibáró

Ő a legfeltűnőbb, legszórakoztatóbb figura. A lehető legfurcsább, legindokolatlanabb jelmezeket képes magára ölteni. Igyekszik a lehető legtöbb koncerten ott lenni, ritkán józan, keveset alszik, hiszen már délben elkezd az estére hangolódni. Hangosan énekel, ismer minden dalszöveget, de ha belendül, olyan fokú eksztázisba kerül, hogy jobban tesszük, ha az 5 méteres körzetén kívül tartózkodunk. Ilyenkor teljesen magán kívül van, sörben fürdik, ordít és vadul táncol. Nyarának nagy részét fesztiválokon tölti, tele van karszalaggal.

 

 

Csodálatos természet: Sárkányok márpedig léteznek! Földünk számos különleges állatfajnak ad otthont, sokan közülük akár mesebeli lények is lehetnének.
8+1 tipikus arc a tömegközlekedésből Kellemes és kellemetlen utastársak mindig akadnak. Kérdés, melyiket fogjuk ki éppen.
Baja tehetségei: Péter Barbara – énekesnő A mindig csinos és mosolygós bajai énekesnő karrierje szépen ível felfelé. Végre közelebbről is megismerkedtünk vele.
Esik a hó? Mesélj még! Ez az évszak sem telhet el idegesítő posztok nélkül. Te hányszor csaptad le a laptopot az ünnepek alatt?
4 mentő ötlet ügyetlen csomagolóknak Szalagok, papírok, ragasztó, olló... Sok ember ellenségei. Most megmutatjuk, hogyan veheted fel velük a harcot!
Baja tehetségei: Kunos Andrea – színész Kitartás, rengeteg munka és hosszú idő, ami Kunos Andreát a világot jelentő deszkákra juttatta.
Slam Poetry – Az utca költészete Több, mint húsz év kellett hozzá, hogy hazánkban is ismertté váljon. De mi is valójában a Slam Poetry?
Baja tehetségei: Péterfay Dóra – multitalentum Dóri születése óta nem lát, viszont profi zongorista, énekel és három nyelven beszél anyanyelvi szinten. Ismerjük meg!
5 tipikus arc a felsőoktatásból Ha már a fesztiválok arcait bemutattuk, jöjjön most néhány karakter az egyetemek, főiskolák kapui mögül!