Baja tehetségei: Zsilinszky Bianka – tánc

 A tánc egy életérzés, nem tanulni kell, hanem érezni. Bárhol is legyen az ember, ha szereti amit csinál, és biztos magában, nincsenek határok. Így van ezzel bajai tehetségünk is, Zsilinszky Bianka.

Zsilinszky Bianka

Zsilinszky Bianka

Mikor kezdtél el táncolni és miért?

Édesanyám 5 éves koromban vitt el balett órára, mert már akkor is egésznap táncoltam otthon.  6-7 éves lehettem, mikor megalakult Baján az első divattáncokkal foglalkozó stúdió, ahova az indulástól kezdődően csatlakoztam. Mindig is bennem volt a zene és tánc iránti szeretet, így más mozgás igazából szóba se jöhetett. 

 11931682_864459210276620_893584443_n

 

Hol táncolsz most? Versenyszerűen űzöd?

2006-ban alapítottam meg a saját csoportomat, ami 2009 óta egyesületi formában működik, Bajai Be Cool Tánc és Ének Egyesület néven.  A kezdetekben autodidakta módon fejlesztettem magam, majd számos tánckurzus résztvevője voltam. 2011-ben végeztem el a Táncpedagógusok Országos Szövetségének kortárs-moderntánc csoportvezető képzését. Akkor divattánc oktatással foglalkoztam, időközben a tréning része kiegészült, modern és jazz technikai elemekkel, hogy a tanítványaimban minél tudatosabb mozgás alakuljon ki. Ez a versenyeredményeinken is megmutatkozik, illetve a rendezvényekre való felkérések száma is folyamatosan gyarapodik.

 

Mikor volt az első versenyetek, és milyen eredményt értetek el el?

2007-ben vittem el először a csapatomat versenyezni. II. helyezést értünk el az Országos Klauzál Kupán hip hop csoport kategóriában.

11938958_864459223609952_1003188253_n

 

Miért szereted csinálni? Mit érzel miközben táncolsz?

Nekem ez sokkal több, mint egy mozgás. Ebből merítek erőt és a legjobb önkifejezési eszköz a számomra. Annyi téren kell megfelelni az életben, ami sokszor befásítja az embereket. Ilyenkor pedig élvezem, hogy olyan szerepekbe bújhatok amiket, amúgy nem tehetek meg. Ki tudom bontakoztatni az ötleteimet, és szabadnak érzem magam.

 

Melyik a kedvenc műfajod?

Minden táncirányzatot értékesnek tartok, de legjobban a nőies vonalakat kedvelem. Befogadóként olyan táncos műsort szeretek nézni, ami ad valami pluszt, amivel kikapcsol a hétköznapi világból. Ehhez tartozik a kosztümök, díszlet és a zene együttes hatása. 

Vagy olyan táncos előadást nézek meg szívesen, ahol az előadónak a véréből jön a tánc. Nem kell hozzá nagy kosztüm, díszlet. Hanem a maga nemes egyszerűségében pont az adja meg a varázsát, hogy csak a táncost nézem és a mozgása, kisugárzása megragad. Ezekre alapozva igyekszem én is a műsoraimat összeállítani.

11948081_864459213609953_539077832_n

 

Miért pont Baján vagy? Nem gondolkoztál azon, hogy más városban is megcsillogtasd a tudásod?

Sokan kérdezték már tőlem, hogy miért nem megyek nagyobb városba, mert van ehhez érzékem és talán nagyobb karriert lehetne befutni. Szeretem a városom, szeretek itt élni és úgy gondolom, hogy ha neked van egy célod, akkor nem az a fontos, hogy hol vagy, hanem az, hogy higgy magadban és dolgozz kitartóan. Akkor 100%, hogy lesz eredménye. Úgy érzem, mi jó úton járunk.

11911817_864459226943285_916823804_n

 

Mik a terveid a jövőre nézve?

Az új felállásunk a The Queen BZ Show, ami egzotikus táncirányzatok ötvözéséből született meg. Nagy hangsúlyt fektetünk a kosztümökre, és a zenei sokszínűségre. A formációnk 2014-ben alakult meg. Ekkor ért meg bennem a váltás érzete, és mindig is vonzott a show tánc világa. A löketet az adta, hogy a II. Bajai KI Mit Tud versenyen I. helyezést értünk el, tulajdonképpen egy olyan produkcióval, ami még nem egy kiforrt dolog volt. Viszont a sikeres eredmény és a pozitív visszajelzések megerősítettek bennünket abban, hogy érdemes ezzel foglalkoznunk.  Elsődleges célunk a show utaztatása az országban. Szeretnénk, ha minél többen megismernének bennünket. Természetesen a versenyzést is folytatjuk immáron show tánc kategóriában. Az oktatás is folytatódik, igaz, ez is kicsit átalakul a profilváltásunkhoz igazítva.

Baja tehetségei: Oroszlán Krisztián – tánc "Amikor elérem a kitűzött célom, akkor érzem, hogy a sok gyakorlás és munka, a kihagyott bulik, végül mind megtérülnek."
Baja tehetségei: Szöllősi Kristóf A tehetség olykor velünk születik, már csak rajtunk áll, hogy élünk-e vele. Az álmok pedig egyszer talán valóra válnak.
Baja tehetségei: Ódor Krisztián – STABILFRAZÍR Sokan vannak, különbözőek és nem passzolnak egyetlen zenei stílusba sem. A közönség pedig egyre jobban szereti őket.
Baja tehetségei: Szarvas Panni Nem könnyű ez a zenész szakma. Rengeteg munkát, és lemondást, igényel. De aki elég kitartó, annak kijár majd a jóból.
Baja Tehetségei: Mezőfi Alexandra – Aero Kick-Thai Box Kitartás és rengeteg edzés, ez a kitűnő alak receptje. Azért nem szeretnénk a csajszitól pofont kapni.
Baja tehetségei: Kántor Emőke – lovaglás Nincs is annál szebb mint mikor ló, és lovas szíve egyszerre dobban, vagy mikor egyszerre veszik a levegőt.
Baja tehetségei: Nánási Fedor – képzőművészet Ha a kéz és a lélek együtt dolgozik, csodálatos dolgok születnek. Nem, a képek nem nyomtatva vannak, kézzel készültek!
Baja tehetségei: Rancsó Renátó – bmx Baján sok fel nem fedezett tehetség van, akik nagyon is megérdemlik a reflektor fényt. Szemeket az égbe, lábak a pedálon!
Baja tehetségei: Rácz Tamara – fotómodell Megfordulnak utána a férfiak. A szépséges bajai lány nemrég kezdte modell karrierjét.