Zumba – Táncolj az egészségedért!

Dél-Amerika egyik északnyugati részén fekvő országából, nevezetesen Kolumbiából származik, a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő zumba. Ha össze akarnánk foglalni nagy vonalakban, akkor azt mondhatnánk: egy könnyen elsajátítható, latin ritmusokkal fűszerezett tánc, ami fitness programban teljesedik ki.

 

Bár ez a mozgásforma nem régen vetette meg a lábát a népszerűségi skála legtetején, mégis már 1990-ben kialakult és elterjedt, Beto Perez, latin táncoktatónak köszönhetően. Nos, Beto Perez talán nem is sejtette, hogy fején találja a szöget, és ilyen sikereket fog elérni az emberek körében. A zumba nagyon könnyen elsajátítható, és nem csak a táncos lábúaknak ajánlott.


Akik szeretik az aerobicot vagy vonzódnak a különböző táncműfajokhoz, azoknak remek alkalom arra, hogy ötvözzék a kettőt. A zumba ugyanis az aerobic és különböző táncok lépéseit gyúrja össze azért, hogy miközben kalóriát égetsz, még egy jót bulizz is. Olyan táncokkal ismerkedhetsz meg, mint a salsa, cumbia vagy a flamenco.

zumba-1

 

Ma már a legtöbb fitneszteremben kiválaszthatod magadnak a zumbát az órarendben. Vidám színes ruhákban, remek latinos dallamokra rázhatod, miközben zsírt is égetsz. Sőt! A Harvard Egyetem Orvosi Karának professzorai szerint a zumba nem csak egy divatos sport, de segítségével számos időskori betegség is gyógyítható.


A zumbának több válfaja is létezik. Ott van például a zumba toning, ahol az órák során súlyzók segítségét is igénybe veszik. Vagy a zumbatomic, amit a gyerekeknek fejlesztettek ki. Ha az ember kipróbálja nem csupán egy mozgásformát ismerhet meg benne, hanem egy életérzést is.

1200x630_310236_megdolt-a-zumba-rekord

 

A világon rengeteg zumba őrült van: A hetekben döntötték meg a zumba rekordot, ugyanis a Fülöp-szigeteki főváros, Manila egyik külvárosában 12 975 sárga pólós résztvevő táncolta be magát a Guinness rekordok könyvébe. Egyébként már ezelőtt is született zumba rekord, méghozzá Cebu szigetén, még 2014-ben. Akkor 8232 ember rázta a csípőjét egyszerre. Ezek után nincs más hátra, mint előre! Zumbára fel!  





Kreatív meseország – ezt minden gyerkőc imádni fogja! Megmutatjuk, hogyan teheted izgalmasabbá a kölök birodalmát!
Ragyogj királynőként az év utolsó napján is! Ha már nincs idő manikűröshöz rohanni, ideje, hogy a kezedbe vedd az irányítást! Íme a szilveszteri körömtrend.
Így ápold arcodat ebben a “bőrgyilkos” időben Megjött a cidri, így nem árt, ha jobban odafigyelünk arcunk ápolására! Mutatjuk, hogyan.
Rémséges finomságok Halloweenre Akár otthon, akár egy halloweeni partyra is könnyen elkészíthetőek ezek a vicces és rémesen finom harapnivalók!
Így lesz egészséges és kreatív az uzsonna Mit tegyünk, ha gyerkőcünk válogatós? Lepjük meg kreatív és finom uzsonna ötletekkel, ami még egészséges is!
Itt az ősz kedvence: a sokoldalú sütőtök! Nem csoda, hogy úgy odavagyunk a sütőtökért, hiszen nagyon sokféleképpen felhasználható. Mutatjuk hogyan!
Itt a Gymstick mánia! Ha valaki még nem ismerné ezt a remek sportot, akkor mi most bemutatjuk nektek. Garantáltan égni fog a zsír!
Nagymamáink legendás praktikái nátha ellen Sajnos idén sem úszhatjuk meg a bacilusok támadásait, így itt az idő, hogy felvegyük velük a harcot!
Így törődj a hajaddal az őszi időszakban is Minden évszakban más és más törődést igényel a hajunk. Nézzük meg, mire érdemes odafigyelnünk az őszi napokban.