Fontos dátumok a pályázók számára

A 2014 és 2020 közötti időszakban jelentős – 7480 milliárd forintnyi – fejlesztési keret áll hazánk rendelkezésére európai uniós forrásokból, melynek a 60 százaléka gazdaságfejlesztésre, a maradék 40%-a pedig egyéb pályázatokra fordítható. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) forráskerete mintegy 2720 milliárd forint. Arról, hogy mely pályázatok indulnak és melyek vannak tervben, a közeljövőben nyíló bajai Pályázati iroda vezetője beszélt nekünk.

2020

“A Széchenyi Terv keretében egy GINOP-os pályázat indul július 9-én, amely a mikro- kis- és középvállalkozások számára nyújthat támogatást kapacitásbővítésre, illetve piaci megjelenésre. Erre 2017. július közepéig lehet pályázni” – mondta Vidovics Gábor.

Vidovics Gábor

Vidovics Gábor

Július 13-án kezdődik egy mosógépcsere akció, amihez hasonló már tavaly is volt. Akkor nyugdíjasok pályázhattak, most a dél-alföldi régióban élő magánszemélyeknek nyílik erre lehetősége. Az egész online történik, egy ügyfélkapu regisztrációval, és 25 – 45 ezer forintnyi támogatást lehet nyerni a mosógépcseréhez. Az összeg attól függ, hogy milyen kategóriájú mosógépet szeretne vásárolni a pályázó. A nyertes nem kap kézhez pénzt, hanem egy igazolással tudja alátámasztani a boltban, hogy jogosult a kedvezményre. Így az energiatakarékos mosógépet elhozhatja, a régit pedig le kell adnia.” 

 

Az iroda vezetője még elmondta, hogy valamikor szeptember/október környékén várható egy pályázat, amely korábban GOP 2.1.1/m néven szerepelt, és ingatlanvásárlásra, eszközbeszerzésre, valamint telephelyfejlesztésre adott támogatást vállalkozásoknak. “Tíz százalék önerővel kellett rendelkeznie a pályázónak, valamint 45%  hitelt kellett még felvennie, hogy megkapja a 45%-os vissza nem térítendő támogatást. Valami hasonló feltételezhető most is, konkrétumokról majd akkor tudok beszélni, ha már megjelent” – zárta a gondolatot Vidovics Gábor.

Terjednek a Facebookon a betegebbnél betegebb oldalak Mit szólnátok ahhoz, ha mindennap ugyanazt a cikket publikálnánk?
Elkezdődtek a munkálatok a Kiserdőben Épül a kalandpark a Kiserdőben, nyár elejére kész is lehet.
Soha rosszabb meccseket! Remek meccseken vagyunk túl. Lássuk, mi történt a keddi és szerdai játéknapokon.
Nem látta, spori? Oscart neki! Néhány focista már művészi szintre emelte a műesést. Téged is bosszant?
Jó meccseket hozott a BL folytatása Izgalmas és gólgazdag találkozókat hozott a BL egyenes kieséses szakaszának kezdete.
Kínából rendeltem tabletet Nem is olyan gagyik a kínai cuccok? Tablet-tesztünkből ez is kiderül.
Kipróbáltuk: FIFA 16 Kipróbáltuk az EA SPORTS legújabb focis játékát, a FIFA 16-ot.
Kipróbáltuk: Huawei Ascend Y550 Kipróbáltuk a kínai gyártó egyik alsó- középkategóriás készülékét. Kevés pénzért egész jó telefon kerülhet a kezünkbe.
3 futóalkalmazás, ami segíti futásodat Nincs kedved egyedül futni? Vidd az okos telefonod, hasznos társként szolgálhat! Futóalkalmazásokat teszteltünk.