Kipróbáltuk: Sony Xperia M2

telenor work2

Soha nem volt még dolgom Sony telefonnal, ezért kíváncsian vártam, hogy a kezem ügyébe kerüljön egy. A találkozás létre is jött, és közel egy hétig élvezhettük egymás társaságát. A Xperia M2 egy pofás kis készülék lett, igaz közel sem tökéletes. A bajai Telenor jóvoltából próbálhattuk ki.

20150710_172754

Egy dolgot bátran kijelenthetünk: a Sonynál nem ízlésficamos munkások dolgoznak. Erre a telefonra jó ránézni, jó kézben tartani, érzem rajta, hogy masszív, egyben van. Szívesen megfesteném, már ha tudnék festeni… Fémet nem sokat látott, hiszen a nagyja műanyagból készült, de még így sincs okunk panaszkodni. Azt mondtam már, hogy nagy (139.6 x 71.4 x 8.6 mm), és van mit fogni rajta? A 148 grammos súlyával rendesen lehúzza a zsebünket. 

20150710_172806

A készülék 4,8 colos kijelzőt kapott, sajnos csak qHD (540 x 960 pixel) felbontással. A betekintési szögek nagyon jók, a legextrémebb szögekből is csodálhatjuk a megjelenített tartalmakat, kivéve erős napsütésben. Ezt a kissé bosszantó problémát sajnos nem orvosolták a készítők.

Körbejárva a telefon minden porcikáját, a bal oldalon csak egy microUSB bemenet foglal helyet, míg a jobb oldalon azért találkozhatunk egy-két gombbal is: a nagyon designos fémből készült be/kikapcs/felold gombbal, hangerő szabályozó gombbal, valamint a kameragombbal. A jack nyílás a készülék tetejére került, a Micro SIM és MicroSD aljzatok pedig a power gomb fölé. Az alját teljes egészében a grillrácsra emlékeztető tetővel elfedett hangszóró tölti ki, ami a telefon egyik erőssége, lévén nagyon szépen szól. 

20150710_172829

Hardver tekintetében nem kapunk se többet, se kevesebben, mint ahogyan ettől a kategóriától elvárható. 4 magos, 1,2 GHz-es Qualcomm Snapdragon 400 proci lakozik a borítás alatt, illetve 1 GB RAM. Lassúnak ugyan nem mondanám, de Arkham Cityzni biztos nem fogunk rajta. A belső memória mérete 8GB, amit micro SD kártyával 32 gigabájtig bővíthetünk. Az 2300 mAh-es akkumulátor nem cserélhető, és nagyjából egy napig bírja normál használat alatt. 

A telefon szoftvere Android 4.4-es oprendszeren fut, amely saját felhasználói felületet kapott a Sony által. Őszintén szólva ez nekem nem annyira jött be. A szoftver gyors, jól optimalizált, nem tapasztaltam laggolást. 

És elérkeztünk a kamerához, ami sajnos a telefon egyik legnagyobb gyengesége. A 8 Mpx-es hátlapi kamera nem készít valami szép képeket, és akkor még enyhén fogalmaztam. A kameragombot is nehéz használni, mivel majdhogynem át kell nyomjuk a másik oldalra, mire érzékeli a nyomást és lekapja az általunk fényképezni kívánt dolgot. Az elülső – 0.3 MPx-es – kamerát nem szelfizésre találták ki, inkább csak videóbeszélgetésekhez.

Sony Xperia M2

Az Xperia M2 kiváló telefon azok számára, akik egy szép designnal megáldott, ízléses és nagy kijelzővel rendelkező készüléket szeretnének magukénak tudni, viszont nem ajánlanám azon felhasználóknak, akik a képalkotást, vagy megjelenítést helyezik előtérbe. Ár/érték arányban egy erős, középkategóriás mobilt kaphatunk.

Kipróbáltuk: LG Spirit 4G LTE A bajai Telenor jóvoltából próbálhattuk ki a kissé hajlított LG készüléket.
Kipróbáltuk: Huawei Ascend Y550 Kipróbáltuk a kínai gyártó egyik alsó- középkategóriás készülékét. Kevés pénzért egész jó telefon kerülhet a kezünkbe.
Kipróbáltuk: Iphone 6 plus Kipróbáltuk az eddigi legnagyobb Iphone készüléket, ami nem okozott csalódást.
Kipróbáltuk: Samsung Galaxy s5 mini A bajai Telenor jóvoltából próbálhattuk ki a Samsung Galaxy S5 mini készüléket.
Kipróbáltuk: Nokia Lumia 930 Egy hétig éltünk együtt, de nem tudott megfelelni. Szép perceink is voltak, azonban könnyes búcsú nélkül váltunk el.
Így néz ki a mobiltelefon evolúció Kígyós játék, több napos készenléti idő, egy gombos menü: Ismerős? Megnéztük honnan jöttek a mobilok.
Terjednek a Facebookon a betegebbnél betegebb oldalak Mit szólnátok ahhoz, ha mindennap ugyanazt a cikket publikálnánk?
Elkezdődtek a munkálatok a Kiserdőben Épül a kalandpark a Kiserdőben, nyár elejére kész is lehet.
Soha rosszabb meccseket! Remek meccseken vagyunk túl. Lássuk, mi történt a keddi és szerdai játéknapokon.