Baja tehetségei: Ossó Balázs

Ossó Balázs régi barátom és zenésztársam. Számos koncertet ad szerte az országban, ír, alkot, egyszemélyes zenekarként szórakoztat, és szerintem még nagy dolgok várnak rá…

“”

Mikor kezdtél el a zenével foglalkozni?

Édesanyám szerint már 3 éves koromban is volt „táncolós pólóm”. Abban álltam a Hifi előtt és halandzsázva énekeltem a dalokat. Utolsó ovis évemben voltam egy musical show-n a bajai színházban. Abban a pillanatban eldöntöttem, hogy ezt akarom csinálni, és abba az iskolába akarok menni, ahol ezt csinálják. Ez volt a III. Béla Gimnázium, Baján. 7 éves koromban elkezdtem zongorázni, amit 6 évig csináltam. Örökre haragudni fogok a kis Bazsira, hogy abbahagyta. Ekkor fedezett fel Bozárné Jula néni, akivel népdaléneklési versenyekre kezdetünk járni. Nagyon izgulós gyerek voltam, de még így is volt rá példa, hogy nyertem.

 

Mi lett végül az óvodában megszületett színházas álmokkal?

Érdekes, hogy amint felvettek a hőn áhított iskolába 12 éves koromban, egy nagy szünet következett a zenei utamon. Elkezdtem triatlonozni, tehetséges futó voltam, és szerettem volna minél jobb eredményeket elérni. Találtam egy feldolgozást egy dalról, és felkerestem Ottmár Attilát, a társulat vezetőjét, hogy szeretnék játszani. Meghallgatott. Utána folyamatosan kaptam tőle a szerepeket, amiket nagyon megnehezített számomra (számukra még jobban) a sport és az éneklés közötti vívódásom. Ha az egyiken voltam, hiányzott a másik, és fordítva is.

Balázs Jánoska János szerepében, a Vörös malom c. musicalben

Végül az éneklés mellett döntöttél.

Úgy éreztem, hogy nekem inkább ez fekszik. 18 évesen meglett a gitárom, és elkezdtem minőségi könnyűzenét hallgatni, abbahagytam a versenysportolást. Többször indultam egy tv-s tehetségkutatóban. Szinte megszállottam hittem benne, hogy be fogok jutni és így leszek énekes. Utólag így, hogy nem sikerült, többet kaptam tőle. A legfontosabb, amit megtanultam, hogy a zenélés nem versenyzés, hanem önkifejezési eszköz. Nem akarok senkinek bizonyítani, vagy megfelelni. Arra vágyom, hogy elismerjenek. Jó, amikor valaki felfedez magának, odakeveredik egy koncertemre, vagy lát rólam egy videót az interneten. Szeretem az önmenedzselést is, mert így olyan érzésem van, hogy mindent én csinálok, és ha végül elérem a céljaimat, akkor az érzés szerintem felér majd egy tehetsékutatós győzelemmel. Ott lesz mögöttem egy út, amin tényleg én húztam végig a szekeret.

 

Említetted a célt. Mik a rövid-és hosszútávú tervek?

Szeretnék minőségi zenés videókat készíteni Youtubera és zenésszé válni. Fontos számomra, hogy minél magasabb szinten megtanuljak gitározni és zongorázni, illetve elsajátítsak minden zeneelméletet. Később szeretném elárasztani a világot a saját dalaimmal. Ezt csak akkor fogom elkezdeni, ha tényleg olyan dalokat írtam, amikben látom a potenciált, hogy sok ember magáénak tudja érezni a mondanivalójukat, és olyan minőségben szólalnak meg, amit megérdemelnek.

received_10200738042089530

Hogyan írod a dalokat? Mi inspirál?

Dalszöveg részleteket irkálok mindenről, ami épp eszembe jut. Egy szituációról, egy emlékről, egy szép lányról, egy túró rudiról. Az egyetemi jegyzetfüzeteim és a gépem is tele vannak velük. Amikor gitározok, és találok egy jó kis akkordmenetet, ahhoz mindig társul egy hangulat. Ehhez próbálok dalszöveg részletet keresni és tovább írni. Gyakori, hogy félúton rájövök, hogy szörnyű az egész. Viszont mindig megéri az érzésért, amikor valami jó születik.

 

Kik a példaképeid?

A legnagyobb Ed Sheeran, az ő zeneisége áll hozzám a legközelebb. Megemlíteném még John Mayert, aki a kedvenc gitárosom és „zseniál” zeneszerző, Diazt a Wellhelloból, aki remek producer, ez engem is nagyon érdekel. Végül Hosszú Katinkát is, aki szintén bajai és járja a világot, rengeteg embert ösztönöz a kitartásával és a munkájával.

 

Hogy látod a magyar kezdő zenészek helyzetét? Itt akarsz maradni?

Aki az internet világában nem tud érvényesülni, az szerintem nem lehet sikeres a könnyűzenében. Dolgozni, gyakorolni kell keményen, folyamatosan. Most úgy tűnik, pár hónapra körülnézek Amerikában, de fontos számomra, hogy először idehaza ismerjenek el. Hiszek abban, hogy nem véletlenül születtem ebbe az országba. 

Baja tehetségei: Péter Barbara – énekesnő A mindig csinos és mosolygós bajai énekesnő karrierje szépen ível felfelé. Végre közelebbről is megismerkedtünk vele.
Baja tehetségei: Kunos Andrea – színész Kitartás, rengeteg munka és hosszú idő, ami Kunos Andreát a világot jelentő deszkákra juttatta.
Baja tehetségei: Péterfay Dóra – multitalentum Dóri születése óta nem lát, viszont profi zongorista, énekel és három nyelven beszél anyanyelvi szinten. Ismerjük meg!
Baja tehetségei: Gálos Viktor – ökölvívó Gálos Viktor szerint a boksz nem veszélyes, viszont alázatot és kitartást igényel. Elmondta nekünk, mit jelent számára.
MEGJELENT! Ossó Balázs írt himnuszt Hosszú Katinkának! (+videó) "Kik vagyunk mi? Az Iron Nation!" - bajai zenész tollából születtek meg az Iron Nation Anthem sorai.
Így vár minket a hétvégén a Hajómalom Egyesület! Kemencében sült finomságok, zene és kézműves foglalkozás, érdekes előadások, remek kikapcsolódás. Irány a miniskanzen!
Baja tehetségei: Engler Zsuzsanna – testépítés Korán kel, süt-főz, reggelit csomagol, keményen dolgozik, szuper anyuka és még szuperül is néz ki. De hogyan csinálja?
Baja tehetségei: Szöllősi Kristóf A tehetség olykor velünk születik, már csak rajtunk áll, hogy élünk-e vele. Az álmok pedig egyszer talán valóra válnak.
Bajai diákok győzelme a K&H pénzügyi vetélkedőn Meggyűlt a bajuk a számolással a versenyzőknek a Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő kecskeméti középdöntőjén.