Kipróbáltuk: LG Spirit 4G LTE

telenor work2

Lassan fél éve vagyok boldog LG felhasználó, így különösen megörültem, amikor megtudtam, hogy a gyártó egy másik telefonját próbálhatom ki. LG-vel szép az élet tartja a mondás. Napjainkban talán az egyik legjobb mobilt a dél-koreai vállalat dobja piacra a G széria “személyében”. Mi most egy másik típust kaptunk meg tesztelésre a bajai telenorosoktól.

lg spirit

LG Spirit 4G LTE

Az LG Spirit 4G LTE nevet viselő készülék legnagyobb különlegessége a formája, ugyanis kicsit hajlított megjelenést kapott a G Flex 2-höz hasonlóan. Ennek köszönhetően remek érzés kézben tartani, de legjobban akkor mutatkozik meg az ív előnye, amikor telefonálás közben az arcunkhoz illeszkedik. A ránézésre fémhatást keltő cserélhető hátlap ugyan műanyag, de ettől függetlenül prémium érzést nyújt. 

20150703_081906

Remekül illeszkedik a kézben

A telefon 4,7 hüvelykes kijelzője 1280×720 pixeles felbontással büszkélkedhet, ami ebben az árkategóriában teljesen korrektnek nevezhető. A színek elfogadhatóak, és a betekintési szögek is vállalhatók. 

 

A mobil oldalain egyetlen gomb sem található. Felülre csupán egy jack-csatlakozó, illetve egy mikrofon került, alul pedig a microUSB, mikrofon páros foglal helyet. A hátlapon elhelyezkedő kamera alatt a hangerő szabályozó gombot és a ki/be kapcsoló gombot, a hátlap alján pedig a hangszórókat (amik szépen muzsikálnak) találhatjuk meg. A hátlapi gombok egyébként nagyon praktikusan helyezkednek el, mivel kézben tartva pont a mutatóujjunk ügyében vannak. 

20150703_082045

Szép, ízléses hátlap

 A négymagos (magonként 1,2 GHz-es) Qualcomm Snapdragon 410 processzort, illetve az 1GB RAM-ot használó készüléken az Android 5.0 Lollipop ha nem is hasít, de még épp annyira fut, hogy nem őszül meg még a bajszunk is tőle (mármint akinek van). A belső tárhely mérete 8 GB, aminek – szomorúságunkra – a rendszer a nagy részét lefoglalja, így csak 3,45 GB-tal gazdálkodhatunk. Persze azért, hogy az erünket ne vágjuk fel, microSD kártyával akár 32 GB-ig is varázsolhatjuk telefonunk tárhelyét. Az aksival viszont már vannak gondok, ugyanis a 2100 mAh-es áramforrással inkább ne induljunk hosszabb túrára, legalábbis olyan helyre ne, ahol nem tudjuk feltölteni. Egy napot még kibír, de ha nagyon nyúzza az ember, akkor fél nap után már megadja magát. Ahogy az a telefon nevéből is kiderül, LTE támogatást is kapunk. 

 

A készüléket pofonegyszerű feloldani, hiszen csak két koppintás, valamint egy simítás a kijelzőre, és már böngészhetjük is. Az LG – örömömre – nem próbálkozott az ujjlenyomatos feloldással, viszont a KNOCK Code nagyon ötletes, és szerintem jobban is működik. Csupán egy olyan mintát kell bekoppintanunk, amit meg is jegyzünk, és már távol is tarthatjuk az illetéktelen behatolókat. Említésre méltó még a QuickRemote nevű szoftver, aminek segítségével az okos tévénket, Blu-ray vagy DVD lejátszónkat távirányíthatjuk. Ez nagyon hasznos alkalmazás, főleg ha a távirányítónknak lába kél. 

 

Az előlapi kamera 2 megapixeles, a hátlapi pedig 8. Nem mondanám, hogy csúcsminőségű képeket készít, és azt se, hogy a Holdat fényképezzük vele, de azért vállalható képminőséget kapunk, 3264 x 2448 pixeles maximális felbontásban. Az autofókusz manapság már nem luxus, viszont a Touch & Shot funkciónak köszönhetően (egy érintés bárhol a képernyőn) kényelmesebben fotózhatunk. Mozgóképet FullHD-ban, 30 fps képsebességgel rögzíthetünk.

LG Spirit

Ez a telefon kiváló választás azoknak, akik nem akarnak vagy nem tudnak mélyebbre nyúlni a pénztálcájukban. Esztétikus, és teljesítményben sem vall szégyent. 

Kipróbáltuk: Sony Xperia M2 Szép, ízléses design jellemzi a Sony Xperia M2-őt. Kipróbáltuk a bajai Telenor jóvoltából.
Kipróbáltuk: Huawei Ascend Y550 Kipróbáltuk a kínai gyártó egyik alsó- középkategóriás készülékét. Kevés pénzért egész jó telefon kerülhet a kezünkbe.
Kipróbáltuk: Iphone 6 plus Kipróbáltuk az eddigi legnagyobb Iphone készüléket, ami nem okozott csalódást.
Kipróbáltuk: Samsung Galaxy s5 mini A bajai Telenor jóvoltából próbálhattuk ki a Samsung Galaxy S5 mini készüléket.
Kipróbáltuk: Nokia Lumia 930 Egy hétig éltünk együtt, de nem tudott megfelelni. Szép perceink is voltak, azonban könnyes búcsú nélkül váltunk el.
Így néz ki a mobiltelefon evolúció Kígyós játék, több napos készenléti idő, egy gombos menü: Ismerős? Megnéztük honnan jöttek a mobilok.
Terjednek a Facebookon a betegebbnél betegebb oldalak Mit szólnátok ahhoz, ha mindennap ugyanazt a cikket publikálnánk?
Elkezdődtek a munkálatok a Kiserdőben Épül a kalandpark a Kiserdőben, nyár elejére kész is lehet.
Soha rosszabb meccseket! Remek meccseken vagyunk túl. Lássuk, mi történt a keddi és szerdai játéknapokon.