Ismét a dobogó tetején Gálos Roland

Nívós tornát nyert Gálos Roland, a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE sportolója. A július 7-13-ig megrendezett Golden Belt (Arany Öv) nemzetközi bokszversenyen 60 kg-ban állhatott fel a dobogó legfelső fokára, így már biztos, hogy az ifjú ökölvívó képviselheti hazánkat a Szófiában – augusztus 6-16-a között – lebonyolítandó Európa-bajnokságon. Gálos Roland mesélt nekünk a felkészülésről és a versenyről.

 

Gratulálok a megnyert címhez! Kérlek világosíts fel; mit kell tudni erről az Arany Öv versenyről? 

Köszönöm szépen! Ez egy elég rangos esemény, amit minden évben megrendeznek. Idén erre Romániában került sor. Három kontinensről (Afrika, Ázsia, Európa) 17 ország képviseltette magát a tornán, ahol általában az első számú válogatottak szoktak indulni. Mivel az Olimpiai kvalifikációs tornák éveben járunk, így azok az emberek jelentek meg, akik nagy valószínűséggel az Európa,- illetve a Világbajnokságon potenciális ellenfeleim lesznek.

10409288_961585133893702_7613302555887332676_n

A dobogó tetején

Gondolom egy ilyen nagy torna előtt rengeteg edzés szükséges. Hogyan készültetek?

Először itthon edzettünk, illetve kijártunk Szabadkára kesztyűzni az orosz ifi válogatottal. Ezt egy egyhetes edzőtábor követte Budapesten, majd hétfőn már indultunk is Craiova városába. Napi hét órát szoktunk készülni.

10985046_957763090942573_1830719896512694204_n

Hogyan zajlott a verseny? 

Kilencen indultunk a súlycsoportomban. A torna kedden kezdődött, viszont én elsőnek – csütörtökön – egy nálam hat évvel idősebb dél-koreai bokszolóval bunyóztam, akit 2-1-es pontozással sikerült legyőznöm. Ő egyébként Ázsia bajnoka. A pénteki nap pihenőnap volt mindenki számára. Szombaton következett az elődöntő, ahol egy ukrán fiúval kellett szembenéznem. Elég kellemetlen ellenfél volt, mivel folyamatosan könyökölt és a fülemet is megfejelte, ami be is dagadt. Ennek ellenére sikerült egyhangú pontozással megvernem. A vasárnapi döntőben Egyiptom bokszolója ellen léptem szorítóba. Őt is egyhangú pontozással győztem le. 

11742750_961585003893715_4240304199783725637_n

Gálos Roland és édesapja, Gálos Tamás, aki egyben Roland edzője is

 

Milyen érzés felállni a dobogó tetejére és felemelni a győztes övet? 

Nagyon jó érzés volt, mert tavaly sajnos nem sikerült a tornagyőzelem, mivel kikaptam egy walesi bokszolótól. Most, hogy én állhattam ott a végén, hatalmas öröm volt számomra. Apa is nagyon örült. 

 

Mik a terveid, elvárásaid a jövőre nézve? 

Szeretném, hogy az Eb jól sikerüljön, és egy esetleges jó szerepléssel kijussak a világbajnokságra. Amikor ifjúsági európa-bajnok voltam Hollandiában, akkor is úgy indultunk neki, hogy örülnénk, ha egy érmet hoznék. Most is így gondolkodunk, benne szeretnék lenni legalább az első hatban. 

Bajai tehetségei: Gálos Roland – ökölvívó A fiatal ökölvívó legfőbb célja, hogy kijusson a jövő évi olimpiára. Gálos Rolanddal beszélgettünk.
Gálos Roland veretlen a Német Bundesligában! Ötödik mérkőzését is megnyerte a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó Se Baja sportolója!
Megkérdeztük: hogyan vigyázol az egészségedre? Ma van az egészség világnapja. Egyre többen ismerik fel az egészséges életmód fontosságát, de mi a helyzet Baján?
Megkérdeztük: nálatok hogyan zajlik a locsolkodás? Lányok: elkezdtétek már készíteni a piros tojásokat? Fiúk: aztán egy lány se hervadjon el!
Szarvas Panni akusztik a Galéria Art Caféban Nincs még programod péntek estére? Gyere el, ha szeretnél jó zenét hallani!
“A bajaiak nagy örömmel fogadták a forradalom hírét” Az akkori bajai eseményekről Kovács Csaba mesélt nekünk.
Vigyázz, mire kattintasz, az adataid bánhatják! Tömegesen terjednek a legújabb, a felhasználók adatait titkosítással hozzáférhetetlenné tevő zsarolóvírusok.
Mindenki a bátaszéki molyhos tölgyre figyel Nemsokára megtudjuk, hogy a bátaszéki molyhos tölgy nyerte-e az Európai Év fája címet.
Mohácson remekeltek a bajai farkasok A magyarok mellett német és horvát bokszolók is ringbe szálltak a versenyen.