I. Bajai Strandröplabda Bajnokság

Szombaton, 2015. július 25-én megrendezésre kerül az I. Bajai Strandröplabda Bajnokság, a Bajai Ifjúsági Szálló és Kemping röplabdapályáján. A versenyen amatőr csapatok meccselnek majd. A program szervezőjét, Péter Balázst kérdeztük a rendezvény kapcsán.

 

A szervező, Péter Balázs

A szervező, Péter Balázs

Mi a verseny célja? 

Elsődleges célja, hogy a sportot kedvelőknek játéklehetőséget biztosítsunk. Mi is le szoktunk járni a barátokkal játszani, és nagyon megtetszett ez a fajta sportág. Szeretnénk, hogy a program egy kicsit összehozza az embereket, és legyen egy olyan nap, amikor együtt tudnak sportolni. 

 

Hány csapat mérkőzik majd meg egymással, illetve hogyan kerül lebonyolításra a bajnokság?

A lebonyolítás függ a csapatok számától is. Eddig hét csapat nevezett. Csoportmeccsekkel indulunk, amelyek után a csoportelsők és- másodikok jutnak tovább a kieséses szakaszba, ahol majd eldől az első három helyezett sorsa. A csoportmérkőzések egy 21-es nyert szettig, a döntők viszont már két 15-ös szettig tartanak majd. A pálya fekvése miatt hét pontonként lesz térfélcsere, annak érdekében, hogy egyik csapatnak se süssön végig a szemébe a Nap.

 

Gondolom a strandröplabda szabályai érvényesülnek majd. Mit kell ezekről tudni? 

Egy csapat háromszor érhet a labdába, és így kell átjuttatniuk az ellenfél térfelére azt. A szervákat nem szabad sáncolni, csak háló alól visszaadni. Rendes röplabdában kosárérintéssel át lehet tenni, strandröplabdában viszont csak ütőmozdulattal. Ez nagyon fontos, hiszen lesznek két fős csapatok, és kosárérintéssel túl könnyű lenne odahelyezni a labdát ahová az ember akarja. Így egy kicsit taktikusabb játékra nyílik lehetőség. 

 

A verseny első három helyezettje érem jutalomban részesül, illetve minden résztvevő egy oklevéllel gazdagodhat majd. Az időkép előrejelzése szerint szombaton sem fogunk fázni, az elmúlt héten megszokott nyári hőségre számíthatunk. Annak érdekében, hogy kicsit felfrissüljünk, a szervezők vízautómatával várják a kilátogatókat. A nézők sörpadokon, valamint zene kíséretében tekinthetik majd meg a röplabdameccseket. 

 

Mindenképpen érdemes kilátogatni! Mi ott leszünk és médiatámogatóként élőben közvetítjük az eseményeket.

 

11214285_856623957724133_8174773035403797200_n

 

 

Megkérdeztük: Örülnél egy jégcsarnoknak Baján? Jégcsarnok épülhet Baján. Kíváncsiak voltunk a véleményetekre.
Izgalmas program vasárnapra: Jubileumi Évadnyitó Kavalkád Vasárnap izgalmas családi programokon vehetnek részt a kilátogatók a Jubileumi Évadnyitó Kavalkádon!
Bajnokok Ligája döntő 2015 Június 6-án kerül sor a Bajnokok Ligája döntőjének lebonyolítására. Vajon melyik csapat emelheti magasba a serleget?
Gemenci kenuzás a Vén-Duna mellékágban A hétvégén állítólag jó idő lesz. Kifelé a szobából! Például itt egy remek kenus program.
Terjednek a Facebookon a betegebbnél betegebb oldalak Mit szólnátok ahhoz, ha mindennap ugyanazt a cikket publikálnánk?
Megkérdeztük: hogyan vigyázol az egészségedre? Ma van az egészség világnapja. Egyre többen ismerik fel az egészséges életmód fontosságát, de mi a helyzet Baján?
Megkérdeztük: nálatok hogyan zajlik a locsolkodás? Lányok: elkezdtétek már készíteni a piros tojásokat? Fiúk: aztán egy lány se hervadjon el!
Elkezdődtek a munkálatok a Kiserdőben Épül a kalandpark a Kiserdőben, nyár elejére kész is lehet.
Soha rosszabb meccseket! Remek meccseken vagyunk túl. Lássuk, mi történt a keddi és szerdai játéknapokon.