Vakáció: nosztalgikus nyári szünet

Adele billentyűzetéből íródott vezércikkünket olvasva, óhatatlanul eszembe jutottak gyermekkorom nyári szünetei. Amikor vége lett az iskolának, naphosszat kint játszottunk az utcán. Mindenféle negatív felhang nélkül bandáztunk, nyomtuk a focit, és a kommunista kulturális osztály szűrőjén átcsúszott, 1983-as BMX Banditák című film hatására, egész nap bicikli trükköket gyakoroltunk a panelok között. 

 

Okostelefonok, térfigyelő kamerák és egyéb technikai eszközök híján, a házak, a fák és a folyó örökítették meg, amikor szerelmesek voltunk, vagy éppen szomorúan baktattunk hazafele este a betonon. Annak is ők voltak a tanúi, amikor életünk – éppen aktuális – nagy szerelmével csattant el az első csók.

 

Mennyire más világ volt az?! A változás persze természetes dolog, sohasem fekete vagy fehér, sohasem jó vagy rossz, egyszerűen csak változás. Ez a mostani világ sem jobb, sem rosszabb a mi gyermekkorunkénál, egyszerűen csak más. Emlékszem, anyám értetlenkedő tekintetére, amikor próbáltam megmagyarázni neki, hogy a cipőt nem kell bekötve hordani, mert az úgy divatos. Vagy amikor ollóval csináltunk magunkat szakadt farmert, mert a nagyobbak is úgy hordták.

 

Ma már mindannyiunknak van mobilja, számítógépe, tablete. Ez így természetes, mert alkalmazkodunk a világ változásához. De betyár jól esik néha visszagondolni azokra az időkre… azokra a nagy időkre… 

 

 

Epilogus:

Megvan a BMX banditák teljes hosszában!!!

 

Telik az a nyamvadt idő – 30 éves a Flashdance című film "Wattafíling" Ismerős? Akkor Te is az a generáció vagy, aki imádta ezt a filmet. Gyere, időutazunk!
Telik az idő: Nena 55 éves, de még mindig dögös 5 dolog, amit nem tudtál, a szülinapos német sztárról.
Vasárnapi kávézó: A 10 millió fotós országa Előbb utóbb az összes helyet elfoglalják a neten, ahonnan tanulni lehetne. Igen, ők a "photografis" lájkhuszárok.
Válóper: sírnak a liberálisok A kapcsolat kiüresedett, az életközösség helyreállítására már nincs remény. Gondolatok a Vasárnapi kávézóban.
Freddie 19. lett, de nem ez a legnagyobb baj Egy nem túl mainstream vélemény az Euróvíziónak csúfolt nemzetközi Céline Dion Tribute versenyről.
Vasárnapi kávézó: Európa háborúban. Ami eddig történt… Ha csak egy összefoglalót olvasol a héten, ez legyen az. Röviden: hogyan jutott ekkora bajba Európa, és hol állunk most.
Vasárnapi kávézó: A megvalósíthatatlan egészséges táplálkozás Jó lenne még látni a gyereket érettségizni? Leszoksz a cigiről, leteszed a töményet. Na, onnan jön az igazi szívás...
Vasárnapi kávézó: Tanuljunk oroszul (ismét) Gondolatok az "Olajfegyver és globális uralmi rend" című könyv olvasónaplójához. Ha érdekel a világpolitika, olvasd el!
Vasárnapi kávézó: Miért nem jó az államnak a magyar? Az állami hivatalnokok, a rendőrség, a polgárőrség, mind Skodával jár. De miért nem magyart vesztek?