Kipróbáltuk: Samsung Galaxy s5 mini

telenor work2

 

Talán csak az nem tudja, hogy a Galaxy S széria a Samsung zászlóshajója, aki eddig egy barlangban élte le az életét. Ennek tükrében a gyártó évről-évre a legjobb és legújabb fejlesztéseket pakolja bele kütyüjébe. Ha a mobiltelefonok evolúcióját nézzük, akkor szembetűnik, hogy míg a 90-es évek téglafonjait követően egyre inkább arra törekedtek a mobilcégek, hogy minél kisebb, a kézben és zsebben egyaránt könnyebben elférő készülékekkel szolgálják ki a vásárlókat, addig manapság újra afelé tendál a trend, hogy minél nagyobb, és már-már “tableti” méreteket öltő telefonokat kapjunk. A Samsung megtalálta az arany középutat, és tavaly immár harmadszor dobta piacra androidos csúcstelefonjának kisebb változatát, jelen esetben a Galaxy S5 mini-t. A bajai Telenor jóvoltából próbálhattuk ki a készüléket.

galaxy s5mini

Sasmung Galaxy s5 mini

Na jó, igaz, hogy mininek hívják, viszont a méretét illetően korántsem nevezhető annak. A 4,5 colos kijelző még pont jó azoknak, akiket nem áldott meg lapátkezekkel a Teremtő, és azoknak is, akik nem szeretnék nagyítóval böngészni a kapott SMS-t. Külalakra teljesen korrekt a készülék, tulajdonképpen majdnem úgy néz ki, mint a “nagytesó” S5. A kijelző szép, tiszta, viszont az S5-tel ellentétben nem fullHD, hanem csak HD felbontást kapunk. A kicsit lekerekített és sebtapaszra emlékeztető hátlapnak köszönhetően nagyon jól illeszkedik a kézbe, így nem kell attól félnünk, hogy esetleg kicsúszik belőle. 

minihát

A telefon hátulja

Az Android 4.4.2-es oprendszeren futó mobil kezelése rendkívül egyszerű. A fejlesztők próbálták a felhasználó számára minél kezelhetőbbé és kényelmesebbé tenni a készüléket. Nekem külön tetszett a beállítások újfajta megjelenítése, ami szintén a gyors és könnyű kezelhetőséget szolgálja. A telefon se nem túl gyors, se nem túl lassú (4 x 1,4 Ghz + 1500 MB RAM). Ugyan volt néhányszor, hogy kicsit megakadt, de még simán a tűrhető kategóriába sorolható. A 16 Gigás belső memória bővíthető, így nem kell attól félnünk, hogy szabad hely nélkül maradunk.

 

A zenelejátszó szuper, a hangszóró is szépen szól, az meg különösen lenyűgözött, hogy a videólejátszó kezeli a feliratokat, lévén, hogy sorozat fanatikus vagyok.

 

A telefon vízhatlan, így aki késztetést érez az egy méter mélyig történő víz alatti felvételek készítéséhez, annak ideális megoldás, illetve egy-egy rossz mozdulat, kilöttyintett ital vagy nyári zápor sem jelent veszélyt készülékünk élettartamára. 

minivíz

Ne féljünk a csap alá tartani

További újdonság még az ujjlenyomat olvasós feloldórendszer, ami őszintén szólva nem a legtökéletesebb. Megesett néhányszor, hogy nem akarta feloldani a képernyőt, ami hosszútávon akár bosszankodásra is adhat okot. 

 

Annak érdekében, hogy vigyázzon ránk – és elősegítse életünk egészségesebb létét -, a Samsung belepakolt a készülékbe egy S Health nevű alkalmazást, ami akár a megtett lépéseinket is számolja, illetve kaptunk még a kamera alá egy pulzusmérőt, ami egyetlen érintés alapján megméri pulzusunkat. 

 

Sajnos 16 helyett csak 8 megapixeles kamerával fotózhatunk az S5 minivel, de a képminőség még így is egész korrekt. A legnagyobb választható felbontás 3264 x 2448 képpont. Számtalan funkcióval szerkeszthetjük és szépíthetjük az elkészített képeinket.

Samsung Galaxy S5 mini

Jacht kikötő
Jacht kikötő
Sugó parti bicikliút
Sugó parti bicikliút
Út a Türr kilátó felé
Út a Türr kilátó felé
Sugó Part
Sugó Part

 

Ár/érték arányban egy nagyon jó kis telefont kaphat az, aki beruház egy s5 minire. Közel egy hetes használat alatt nagyon jó barátok lettünk, és bár vannak hiányosságai, ha valaki megdobna egy ilyen készülékkel, nem vetném meg érte. 

Kipróbáltuk: Sony Xperia M2 Szép, ízléses design jellemzi a Sony Xperia M2-őt. Kipróbáltuk a bajai Telenor jóvoltából.
Kipróbáltuk: LG Spirit 4G LTE A bajai Telenor jóvoltából próbálhattuk ki a kissé hajlított LG készüléket.
Kipróbáltuk: Huawei Ascend Y550 Kipróbáltuk a kínai gyártó egyik alsó- középkategóriás készülékét. Kevés pénzért egész jó telefon kerülhet a kezünkbe.
Hűtlenek társkeresője Mennyire hűtlenek a magyarok? És mennyire a bajaiak? A félrelépők társkeresőjén néztünk szét, mert ilyen is van.
Kipróbáltuk: Iphone 6 plus Kipróbáltuk az eddigi legnagyobb Iphone készüléket, ami nem okozott csalódást.
Így néz ki a mobiltelefon evolúció Kígyós játék, több napos készenléti idő, egy gombos menü: Ismerős? Megnéztük honnan jöttek a mobilok.
Terjednek a Facebookon a betegebbnél betegebb oldalak Mit szólnátok ahhoz, ha mindennap ugyanazt a cikket publikálnánk?
Elkezdődtek a munkálatok a Kiserdőben Épül a kalandpark a Kiserdőben, nyár elejére kész is lehet.
Soha rosszabb meccseket! Remek meccseken vagyunk túl. Lássuk, mi történt a keddi és szerdai játéknapokon.