Baja tehetségei: Ódor Krisztián – STABILFRAZÍR

A világon, nincs két egyforma dolog, szerencsére mi sem vagyunk azok, ahány ember, annyiféle… De pont ez a pláne, milyen unalmas lenne, ha mindenki ugyan úgy nézne ki és ugyanúgy viselkedne. Így vagyunk egyediek, így vagyunk mások, így izgalmas az élet. Ismerek, egy bandát akit pont ez az egyediség emel ki a tömegből. Nem szabtak határokat maguknak és talán ezért is lettek sikeresek. Persze azért nekik is kellett egy fix pont, egy összetartó erő, aki irányít. Ez a banda nem más mint a StabilFrazír. Elcsíptem a banda frontemberét, Ódor Krisztiánt és megkértem mutassa be nekünk kicsit az együttest.

Ódor Krisztián

Ódor Krisztián

Mesélj a kezdetekről, mikor alakult a banda?

Úgy kezdődött, hogy én 16-17 évesen a barátaimmal elkezdtem zenélni. Különböző feldolgozásokat játszottunk, aztán teltek múltak az évek cserélődtek az emberek, illetve elfogytak. Maradtam én, és akkor találkoztam a mostani gitárosunkkal Juhász Norbival, majd a basszusgitárosunkkal és szép lassan összejött a mai banda. 2011-óta futunk StabilFrazír néven.

 

Hogyan sikerült ennyi féle zenészt összeszedni? Tudatos kerested őket, vagy csak a véletlen alakította?

A basszusgitárosunkkal a véletlen hozott össze, éppen mosógépet szerelt Norbinál, amikor mondtuk hogy kellene nekünk egy basszeros. Kiderült, hogy történetesen basszusgitáron játszik, és pont ráért. Aztán megtetszett neki, hívta az egyik barátját, aki hegedül, így lett hegedűsünk is. Aztán jöttek mentek emberek még a bandában. Most két új taggal bővült a csapat, két fúvós srác jött hozzánk, így vagyunk most összesen kilencen.

DSC_8251

 

Nem nehéz ennyi emberrel együtt dolgozni?

De, ez nagyon nehéz feladat, összeszedni mindenkit. Sokan vagyunk, aztán elég nagy a korkülönbség is, 19 éves a legfiatalabb, 39 a legidősebb tagunk, szóval óriási a generációs szakadék, de nem baj, jól kijövünk egymással. Van olyan, aki még tanuló, és olyan is van, aki már tanár. Elég sok helyről kell összeszedni a zenészeket, van aki kalocsai, van aki vaskúti, és van olyan tagunk is, aki Szegedre jár iskolába. Azt, hogy mindenki egyszerre legyen ott egy próbán, most már feladtuk, így külön van próba a fúvósoknak és külön van a többieknek, aztán a nagyobb fellépések előtt összepróbáljuk a zenéket.

1526943_589846691093104_846527264_n

 

Milyen hangszeren játszol még a gitáron kívül?

Még általános iskolában tanultam furulyázni, ott már valami azért megragadt. Utána nyolcadikos koromban kezdtem el gitározni, és Szegeden a gimnáziumi tanulmányaim alatt jártam zeneiskolába, ahol zongorázni tanultam. Akkor még volt egy ilyen titkolt vágyam, hogy esetleg elmegyek konzervatóriumba, de aztán a sikert, a fényt és a csillogást választottam a tudás helyett.

 

Elég vegyes stílusotok van, de mégis milyen műfajba lehet besorolni Benneteket?

Ez egy olyan kérdés, amire igazából évek óta nem találok választ. Egyszer kaptunk rá egy ilyen választ, hogy olyanok vagyunk mint egy raszta a lakodalomban. Igazából, a reggae és a ska zenének egy ilyen összegyúrt változata, a hegedűtől van mikor egy kicsit mulatós; ez egy ilyen csalamádé. Mindenhonnan kilógunk a sorból, egy normális tehetség kutatón nem tudunk elindulni, mert reggae hip-hop kategória van, ezek nem mi vagyunk, de a pop-rockba se illünk. Saját utat választottunk, ami nehéz, de ha valamit el tudunk érni, akkor talán pont emiatt lesz. 

DSC_8233

 

Ki írja a számokat?

A dalszövegeket én írom, a zenéket pedig közösen tesszük össze. A srácoknak is vannak ötletei, és ez jó így, mert mindenki tud érvényesülni.

 

Gondolom a halfőzőn lesz koncertetek. Nyáron hol találkozhatunk még a bandával?

A halfőzőn, július 12. vasárnap 18:30-tól 19:30-ig adunk koncertet illetve meghívtak minket a július 22 és 26-a közötti Reggae campre, Hatvanba. Mostanában városi rendezvényeken vagyunk eléggé népszerűek, voltunk már Tompán, Tolnán, Szekszárdon, és Bátyán is. 

DSC_8211

 

Mik a tervek a jövőre nézve?

Most nyáron szeretnénk, egy új videóklippet forgatni. Új számokat csinálunk, egy teljesen új albumot tervezünk.
Most fixálódnak a tagok, kezdünk összeállni, és számokat írunk. Nemrég nyertünk egy pályázaton, így két koncertet kell tartanunk Ausztriában, majd ősszel pedig – ha minden sikerül –  egy úgynevezett mini turnéra megyünk.

Sok sikert kívánunk a srácoknak a továbbiakban, reméljük még jó sokáig szórakoztatnak minket. Ők nem haldokolnak, ők így élnek.

Baja tehetségei: Szarvas Panni Nem könnyű ez a zenész szakma. Rengeteg munkát, és lemondást, igényel. De aki elég kitartó, annak kijár majd a jóból.
Baja Tehetségei: Mezőfi Alexandra – Aero Kick-Thai Box Kitartás és rengeteg edzés, ez a kitűnő alak receptje. Azért nem szeretnénk a csajszitól pofont kapni.
Baja tehetségei: Kántor Emőke – lovaglás Nincs is annál szebb mint mikor ló, és lovas szíve egyszerre dobban, vagy mikor egyszerre veszik a levegőt.
Baja tehetségei: Nánási Fedor – képzőművészet Ha a kéz és a lélek együtt dolgozik, csodálatos dolgok születnek. Nem, a képek nem nyomtatva vannak, kézzel készültek!
Baja tehetségei: Rancsó Renátó – bmx Baján sok fel nem fedezett tehetség van, akik nagyon is megérdemlik a reflektor fényt. Szemeket az égbe, lábak a pedálon!
Baja tehetségei: Zsilinszky Bianka – tánc "Szeretem Baját, szeretek itt élni. Ha pedig van egy célod, akkor az a fontos, hogy higgy magadban és dolgozz kitartóan."
Baja tehetségei: Szöllősi Kristóf A tehetség olykor velünk születik, már csak rajtunk áll, hogy élünk-e vele. Az álmok pedig egyszer talán valóra válnak.
Baja tehetségei: Oroszlán Krisztián – tánc "Amikor elérem a kitűzött célom, akkor érzem, hogy a sok gyakorlás és munka, a kihagyott bulik, végül mind megtérülnek."
Baja tehetségei: Rácz Tamara – fotómodell Megfordulnak utána a férfiak. A szépséges bajai lány nemrég kezdte modell karrierjét.