Kipróbáltuk: Iphone 6 plus

telenor work2

 

Soha nem értettem, hogy miért vannak ennyien rágyógyulva az Iphone telefonokra. Középsuliban szinte isteni csodálatnak örvendett, aki alma tulajdonos volt. Bár nem vagyok szülő, és nem is tisztem őket elítélni, de nem hiszem, hogy bölcs dolog egy tizenéves kamasznak 200 ezres telefont vásárolni. Arról nem is beszélve, amikor a gyerkőc még alig tanult meg írni/olvasni, és már nagyban pötyögi… Mert erre is láttam példát. Tény, hogy a gyártó nagyon jól belénk sulykolta a termékeik megvásárlását, lévén, manapság egy amerikai film vagy sorozat már felér egy Apple reklámmal.

Eleinte a cég még 3,5 colos mobilokkal operált, és egészen 2012-ig kellett várnunk, amíg 4 colosra nőtt a készülék. A konkurencia ekkor már közel járt a phableti méretekhez, így az Apple sem volt rest, 2014-ben piacra dobta első nagy méretű mobilját, a 4,7 colos Iphone 6-ot, majd a még méretesebb, Godzilla nagyságú Iphone 6 plust. Az utóbbi készüléket kaptuk meg kipróbálásra a bajai Telenortól. 

Névtelen

Iphone 6 plus

Az kisebb tepsire hajazó, 5,5 colos kijelzővel megáldott telefon rendkívül impozáns látványt nyújt. A tartalmakat fullHD-ban csodálhatjuk – szinte akármilyen szögből -, szemkápráztatóan gyönyörű színekkel. A kézben még épphogy kényelmesen elfér, viszont egykezes használatnál már nem túl egyszerű elérni a túl oldalra vagy a kijelző tetejére. Ezt kiküszöbölendő, a Home gombot kétszer egymás után megnyomva a tartalom lecsúszik, így valamelyest kezelhetőbbé teszi a telefont. Az már első tapintásra érezhető, hogy a készítők nem spórolták ki belőle az anyagot. Az alumínium borításnak köszönhetően szinte pillekönnyű telót kaphatunk. Nem vicc, meglepődtem, amikor először a kezemben tartottam. És mennyire vékony… Ha rákeres az ember, láthat olyan “tesztvideókat”, amikben előszeretettel és igen könnyen hajlítgatják, görbítik. Érthető okokból én erre nem tettem kísérletet. 

20150620_091242

Egy kézben még épphogy elfér

Az iOS 8.1 gördülékenyen fut a 1.4Ghz-es, 64bites Apple A8 procival és 1GB RAM-al megáldott mobilon. Semmiféle akadozást nem tapasztaltam. Nekem, mint Adroid  felhasználónak nem volt nehéz az átállás, igaz néhol itt-ott eltévedtem néhányszor. A készülék 16, 64, illetve 128 GB-os memória mérettel vásárolható. A házilagosan nem cserélhető, 2915 mAh kapacitású aksi normál használat mellett körülbelül 2,5 nap után adta meg magát. 

Iphone 6 plus

Szuper vékony

Alkalmazásokkal bőven el lettünk látva. Van lépésszám mérőnk, meg minden egyéb, ami a lelki megnyugvásunkra és az egészségünkre figyel. Ha netán eltévednénk az erdőben, az Iphone-unk segít, ugyanis az iránytű két kattintással elérhető. Hasznos app még a Passbook, hogy minden jegyünk meg legyen egy helyen, illetve az Ebook olvasó, ami ekkora méretű készüléknél teljesen élvezhető. 

Az Touch ID-vel itt sem tudtam megbarátkozni, pedig nem csak a feloldáshoz, hanem a különböző vásárlások jóváhagyásához is használható, elvileg megkönnyítve ezzel a dolgunkat. 

Az 1.2 MPx-es (1280 x 960 pixeles felbontású) előlapi kamera egész jó szelfiket csinál. A 8 Mpx-es (3264 x 2448 pixel) hátlapi kamerával, ahhoz képest, hogy a piacon ez akár átlagosnak is mondható, teljesen vállalható képek készíthetők. Az optikai képstabilizátorral a kéz rezgését tudjuk szűrni, így még élesebb fotókat alkothatunk, és a készítők arra is figyeltek, hogy rossz fényviszonyoknál még jobb minőségű képeket kapjunk. 

 

Iphone 6 plus

Adele szelfi
Adele szelfi

Bármennyi előítéletem is volt az Iphone-nal kapcsolatban, azt kell mondjam, hogy ezt a telefont nagyon összerakták. Igaz, az árát borsosan megkérik, amit túlzásnak is tartok, hiszen a konkurencia jóval olcsóbban kínál nagyobb tudású készülékeket, viszont egy dolog biztos; látva a márka hihetetlen népszerűségét, még egy jó ideig az Apple lesz az egyetlen olyan alma, ami kukacmentes, és nem romlik meg. Egy hét alatt igen megkedveltem, és még az is megfordult a fejemben, hogy bűnbe esek, és nem viszem vissza. 

Kipróbáltuk: Sony Xperia M2 Szép, ízléses design jellemzi a Sony Xperia M2-őt. Kipróbáltuk a bajai Telenor jóvoltából.
Kipróbáltuk: LG Spirit 4G LTE A bajai Telenor jóvoltából próbálhattuk ki a kissé hajlított LG készüléket.
Így néz ki a mobiltelefon evolúció Kígyós játék, több napos készenléti idő, egy gombos menü: Ismerős? Megnéztük honnan jöttek a mobilok.
Kipróbáltuk: Huawei Ascend Y550 Kipróbáltuk a kínai gyártó egyik alsó- középkategóriás készülékét. Kevés pénzért egész jó telefon kerülhet a kezünkbe.
Kipróbáltuk: Nokia Lumia 930 Egy hétig éltünk együtt, de nem tudott megfelelni. Szép perceink is voltak, azonban könnyes búcsú nélkül váltunk el.
Kipróbáltuk: Samsung Galaxy s5 mini A bajai Telenor jóvoltából próbálhattuk ki a Samsung Galaxy S5 mini készüléket.
Terjednek a Facebookon a betegebbnél betegebb oldalak Mit szólnátok ahhoz, ha mindennap ugyanazt a cikket publikálnánk?
Elkezdődtek a munkálatok a Kiserdőben Épül a kalandpark a Kiserdőben, nyár elejére kész is lehet.
Soha rosszabb meccseket! Remek meccseken vagyunk túl. Lássuk, mi történt a keddi és szerdai játéknapokon.