Vélemény: a bevándorlás lehet az Eu veszte

Habár időnként úgy tűnik vezető kormánypártunk beleunt a hatalom gyakorlásába, és egyre gyakrabban rukkol elő olyan intézkedésekkel, amelyektől még a fanatikusok is lefelé fordítják az az Orbán Viktor képet a kredencen, azért azt el kell ismerni, hogy csinálnak hasznos dolgokat is. 

 

Ilyen például az, hogy gátat akarnak szabni a bevándorlásnak Magyarországon és Európában egyaránt. Akik e sorokat olvasva, már hegyezik is a billentyűzetet és plakátmémeket keresnek a neten, azokat el kell szomorítsam, a megvalósítás plakátjai szerintem is hagynak némi kívánnivalót maguk után. Viszont a cél abszolút jogos.

 

Az már tényként kezelhető, hogy az elöregedő európai nemzetállamoknak leáldozóban van. A magas életszínvonal melletti kevés utód, és az eddig Európába érkező bevándorlók bőséges gyermekáldása a sír szélére taszítja a kontinens nemzeteit. Elég csak megemlítenünk Németországot, ahol a hivatalos adatok szerint a lakosság 20%-a török nemzetiségű, vagy azok leszármazottja, amely azt jelenti, hogy ez a szám a városokban akár 40-50 % (!) is lehet, hiszen a német vidék kevésbé volt befogadó a bevándorlókkal szemben. 

 

Franciaország sem ússza meg. Az egykori gyarmati területekről érkező bevándorlók szép lassan darabokra szedték a francia nemzetet. Ezt azonban gondolom senkinek nem kell ecsetelni. Ezzel kapcsolatban egyesek a “megérdemlik trianonért” jelszót kiáltanak, csak azzal meg az lesz a baj, hogy ez a “megérdemlik” könnyen Európa végét is jelentheti. Úgyhogy ezzel csak óvatosan.

Címlap 2005: ” Franciaország másik arca. A több hete tartó zavargások az integrációs elképzeléseik átgondolására késztetik a franciákat és Európa többi részét.”

 

Olaszországot éppen most özönlik el a bevándorlók. Az előrejelzések szerint ugyanerre a sorsa jut majd a kisebb európai államok zöme is. A szakállas nő hazájában, az osztrák sógoroknál, pedig már meg is kezdték a sátortáborok (!) felszámolását és heteken belül elkezdik a toloncolásokat. A folyamat szépséghibája, hogy ide, hozzánk is.  

 

Az elemzések szerint, talán Spanyolország úszhatja meg a nagy nemzeti tömegsírt, hiszen ott a bevándorlók zömében Dél-Amerikából érkeznek, akikkel viszont közös a nyelv és a kulturális gyökerek is hasonlóak.  

 

De miért is probléma a bevándorlás, hördül fel az egyszeri ultraliberális száj? “Mi magyarok is bevándorlók voltunk, meg amerikába is bevándoroltunk és tech cégeket alapítottunk, meg az amerikaiak is bevándorlók voltak Amerikába, szóval mi ezzel a baj?”

 

Hát, tipikusan az amerikai a rossz példa, hiszen ott a bevándorlók (értsd: eltérő kultúrával rendelkezők) gyakorlatilag lemészárolták az őshonos lakosokat, majd a maradékot rezervátumokba kényszerítették és ellopták mindenüket. Úgyhogy ezt a példát talán hagyjuk. 

 

Az angliai megélhetési áttelepülőket vagy a környező országból ideköltözött testvéreinket pedig nem tekinthetjük bevándorlónak, hiszen azonos, európai kulturális gyökerekkel rendelkeznek. A határon túli magyarokkal kapcsolatban ráadásul elmondható, hogy nem mentek ők sehova, csak a határ költözött arrébb. Szóval, aki őket is egy kalap alá veszi az ázsiai, a közel keleti vagy éppen az afrikai térségből érkezőkkel, az tévúton jár és nagyon elment a kulturális dzsípí-esze. 

 

De talán térjünk vissza az alap kérdésre, hogy mi a baj a bevándorlással? A válasz lényegében egy szóban összefoglalható, és az nem más, mint a kultúra. Vagyis az, hogy a bevándorlók más kulturális gyökerekkel rendelkeznek, mint a fogadó ország. Amennyiben a bevándorlók pedig számbeli fölénybe kerülnek egy adott területen, akkor az ő kulturális értékeik lesznek a meghatározóak, kisebbségbe kényszerítve a fogadó nemzetét. Az elmúlt évtized eseményei pedig megtaníthatták az európaiakat arra, hogy ha egy területen számbelileg releváns méretű, eltérő kultúrájú bevándorló tartózkodik, ők a saját módszereikkel nyilvánítják ki véleményüket, amely nem egyezik meg a hagyományos európai értékekkel.    

Riots And Looting Continues Across London

London 2011. Zavargások és fosztogatások

 

A demográfiai adatokat böngészve, pedig nem kell statisztikusnak lenni, hogy lássuk: nagyon hamar többségbe kerülhetnek. Például egyes vélemények szerint, ha holnaptól egyetlen török nemzetiségű sem érkezik Németország területére, a jelenlegi trendeket figyelembe véve, a német nemzet akkor is számbeli hátrányba kerül 150-200 éven belül. 

 

A demográfiai folyamatokat az egyes ember szempontjából hosszú időnek számító száz években érdemes vizsgálni, ami viszont a történelem szempontjából csak egy röpke pillanat.  

 

Mit jelent ez számunkra, az egyszerű magyar ember számára? Hát azt, hogy amennyiben a DeLorenba pattanva elutazik valaki a jövőbe, mondjuk 200 évet, akkor az utazó az ő vonásait is hordozó leszármazotti család helyett, egy szép ázsiai vagy arab kultúrájú családot talál majd a szülői házban. És igen, ők a rokonai lesznek. 

 

Meg azt, hogy az adott nemzet a kultúrájával együtt eltűnt vagy kisebbségbe szorult. Esetleg tilos lesz közterületen halat főzni, vagy éppen a fagyi evése lesz köztörvényes bűncselekmény.  Nem tudhatjuk. 

 

Magyarország kis ország. Talán éppen ezért van még esély elkerülni azt, amit a nagy nyugati nemzeteknek aligha. Na, erre kell kormányunknak koncentrálni, meg arra, hogy hazahozzuk azt a komplett generációt, amelyik áttelepülőként külföldön keresi a boldogulást, és nem internetadóval meg hasonlókkal szórakoztatni a népet. Meg arra, hogy érthetően elmagyarázzák a félrevezetett embereknek, miért égetően sürgős a bevándorlás kérdésének hathatós megoldása. Ha így tesznek, talán a plakátok is a helyükön maradnak és az Orbán Viktor képek is újra talpra kerülnek majd a kredencen. 

 

Vélemény: a fél világon átkóborlók Lassan a világ is elkezdi keresni: ki a felelős Európa legújabb megszállási kísérletéért. Addig is, nekünk itt vannak ők.
Vasárnapi kávézó: Nem szóltak? A háború már tart! Ez is a pénzről szól. Néhány érdekes körülmény, ami talán érthetőbbé teszi a párizsi mészárlást.
Utolsó éjjel a zöld határ lezárása előtt Ma éjféltől Magyarország lezárta a zöld határt. Az utolsó éjfélt Röszkén töltöttük.
Több mint 3000 migráns egy nap alatt (+galéria) Végeláthatatlan sorokban özönlenek a migránsok. A röszkei gyűjtőpont pedig keményebb hely mint vártuk.
Hatalmas migráns tömeggel birkóznak Röszkén Testközelből néztük meg a legnagyobb forgalmú befogó állomást, a röszkeit, ahol sok minden kiderül a bevándorlásról.
Egy teljes generáció külföldön. Van még remény? Mindenkinek van külföldön dolgozó ismerőse, barátja. Ha nem tudják őket visszahozni, mások veszik át a helyüket.
Telik az a nyamvadt idő – 30 éves a Flashdance című film "Wattafíling" Ismerős? Akkor Te is az a generáció vagy, aki imádta ezt a filmet. Gyere, időutazunk!
Ha nem osztottad volna, bölcs maradtál volna A mai kor cukrosbácsija nem nyalókát kínál, hanem megosztásra váró cukiságok fotója közé préselt agymosó féligazságokat.
Telik az idő: Nena 55 éves, de még mindig dögös 5 dolog, amit nem tudtál, a szülinapos német sztárról.