Baja tehetségei: Szarvas Panni

X-Faktor, Hungary’s got talent, Rising Star, ugyan minek? A győztesek nevére pár év után a kutya se emlékszik. Aki az ilyen tehetségkutatók által lesz híres, azt általában nagyon megváltoztatja a média, és pontosan ezért is megy olyan hamar a süllyesztőbe. Elveszíti az egyéniségét, és eggyé válik a többi hasonló előadóval, így a közönség sem fogja sokáig szeretni. Aki viszont “kétkezi” munkával, és saját egyéniségével küzdi be magát az emberek szívébe, az sokáig a toppon maradhat.

 

Persze nem minden a kemény munka és az egyediség, a tehetség sem árt. Ebből pedig nem szenved hiányt, tehetséges munkatársunk Szarvas Panni sem. Kikérdeztük a dalos pacsirtát.

szarvasp6

Szarvas Panni

Hogyan derült ki, hogy van tehetséged a zenéhez?

7 éves korom óta tanulok zenét, 10 évig fuvoláztam, és 5 évig zongoráztam. Utóbbit szüneteltettem pár évre, de utána a fősulin  (SZTE-JGYPK ének-zene) kötelező jelleggel még 3 évig tanultam.
Énekelni a szobám falai között kezdtem kb. 14 évesen, kedvtelésből. Olyankor gyakoroltam mikor tudtam, hogy nincs otthon senki. Aztán felvettek a III. Béla Gimnáziumba és az ottani színistúdióban elkezdtem komolyabban foglalkozni ezzel. 3 év vokalista lét után meg is kaptam az első szólómat egy sulis ünnepségen és onnantól egyre többet szerepeltem, ami tök jó érzés volt.

Kicsi Panni a zongoránál

Kicsi Panni a zongoránál

Hol fejlesztetted a hangod?

A gimnáziumi évek alatt kórusban és népdalkörben is énekeltem Petőné Kővári Andrea kezei alatt. Emellé társultak a színistúdiós órák, ahol Ottmár Attila, a vezetőnk ismertetett meg a  musicalekkel. Jazzt és könnyűzenét pedig otthon önszorgalomból énekelgettem.

Szóval nem mondhatnám, hogy volt egy bizonyos személy, akihez rendszeresen jártam volna hangképzésre, inkább rengetegféle zenét hallgattam és próbáltam elsajátítani azokat a technikákat, amelyek tetszettek. A főiskolán volt magánének, de csak heti fél óra, ami beéneklésnek is kevés. Az ottani kórusban viszont rengeteget fejlődött a hallásom és a szolmizációs készségem, aminek örülök.

 

Mikor kezdett, komolyra fordulni a dolog?

Amikor 15 évesen először énekeltem színpadon, onnantól komolyan vettem minden egyes fellépést. Eleinte színésznő szerettem volna lenni, nem is vagyok reménytelenül rossz benne, viszont a zenében mindig 100%-osan biztos voltam. Ezért kezdtem írni olyat, ami bennem, belőlem szólalt meg.

11638064_468846153298731_1139287087_n

 

Indultál valamilyen tehetségkutató versenyen?

Igen, de az nem az én világom. Sokan hülyének néznek amikor visszamondok egy-egy ilyen megkeresést. Mert szerintük nem ragadom meg a lehetőséget a kitörésre. Úgy látom, ezekben a műsorokban ritkán maradhat önmaga az ember. Tény, hogy sokkal könnyebben járható út, de szerintem gyorsabban is felejtik a nézők a “tehetségkutatós” előadókat. 2-3 olyat tudnék mondani, aki ebből a szférából fennmaradt és saját, jó zenét csinál. A többi olyan, mint egy gyártósor végén lévő késztermék, aminek egyszer lejár a szavatossága. Én inkább a rögös utat választottam. Aztán ki tudja, simán lehet, hogy így nem jön össze, próbálkozni kell, az ember szíve szerint.
Én most más utat járok. Szeretnék anyagi alapot teremteni a zenei dolgaimhoz, dolgozok, magánénekórákat tartok, írok, igyekszem fejlődni, inspirálódni.

11650724_468846563298690_1563556411_n

 

Te írod a dalaidat? Hogyan történik az írás folyamata?

Igen, én írom őket. A hangszerelésben most Északi Szabolcs zenésztársam segít. Vele két közös zenekarunk is van. Nálam először mindig a szöveg van meg. Személyes élményekről írok. Szerelem meg ilyen butaságok… Amikor papírra vetem, közben a fejemben megszólal nagyjából a zene is. Leülök a zongorához, leírom az akkordokat, előfordul hogy egy programmal fel is veszem a kezdetleges hangszerelésű zenei alapot, és utána Szabival alakítgatjuk, segít tökéletesíteni. 

11637956_468843353299011_1287901816_n

 

Úgy tudom, hogy már van egy saját videokliped is. Mesélj róla!

Akik a régebbi kávézós, sörözős bajai koncertjeimen ott voltak, mind a Nincs mese című dalomat tartották a legjobbnak. Felvettük, és sokak tanácsára elhatároztam, hogy klip is lesz hozzá. A BEET csapatával valamint Felső Boróka grafikájával ez meg is valósult.  A mai napig nagyon hálás vagyok nekik, és az egész csapatnak, mert a videóval sokkal több emberhez jutott el a dal, mint előtte.

11653444_468843893298957_907753977_n

 

Mik a tervek a jövőre nézve?

Most készül az első EP-m (Extended Play – kislemeznél hosszabb, de egy nagylemeznél kevesebb számot tartalmaz – a szerk.), amire 3-4 dalt tervezek. Az első a már említett Nincs mese, a második most készült el. A nyáron külföldön dolgozok egy étteremben, szóval nyomom a tipikus kezdő csóró dalszerző létet. Most kell a lelki feltöltődés is, ilyenkor könnyebb is írni, ha az ember nem maradéktalanul boldog. Remélem lesz is ihlet bőven, már várom. Ha hazajöttem, csinálom tovább a lemezt, közben folytatom a tanítást is, aztán meglátjuk. Majd kiforrja magát. Az ember csinálja azt, amihez tehetsége van. Remélem, egy nap majd csak ezzel foglalkozhatok. 

Reméljük teljesül Panni álma, de addig is nagyon sok sikert és kitartást kívánunk neki. És aki még nem találkozott volna vele, annak kötelező anyag a klipp:

Baja tehetségei: Ódor Krisztián – STABILFRAZÍR Sokan vannak, különbözőek és nem passzolnak egyetlen zenei stílusba sem. A közönség pedig egyre jobban szereti őket.
Baja Tehetségei: Mezőfi Alexandra – Aero Kick-Thai Box Kitartás és rengeteg edzés, ez a kitűnő alak receptje. Azért nem szeretnénk a csajszitól pofont kapni.
Baja tehetségei: Kántor Emőke – lovaglás Nincs is annál szebb mint mikor ló, és lovas szíve egyszerre dobban, vagy mikor egyszerre veszik a levegőt.
Baja tehetségei: Nánási Fedor – képzőművészet Ha a kéz és a lélek együtt dolgozik, csodálatos dolgok születnek. Nem, a képek nem nyomtatva vannak, kézzel készültek!
Baja tehetségei: Rancsó Renátó – bmx Baján sok fel nem fedezett tehetség van, akik nagyon is megérdemlik a reflektor fényt. Szemeket az égbe, lábak a pedálon!
Baja tehetségei: Zsilinszky Bianka – tánc "Szeretem Baját, szeretek itt élni. Ha pedig van egy célod, akkor az a fontos, hogy higgy magadban és dolgozz kitartóan."
Baja tehetségei: Szöllősi Kristóf A tehetség olykor velünk születik, már csak rajtunk áll, hogy élünk-e vele. Az álmok pedig egyszer talán valóra válnak.
Baja tehetségei: Ossó Balázs Tehetséges énekes, jó barát, és soha nem adja fel. Ő Ossó Balázs, aki most épp Amerikába készül, szerencsét próbálni.
Baja tehetségei: Oroszlán Krisztián – tánc "Amikor elérem a kitűzött célom, akkor érzem, hogy a sok gyakorlás és munka, a kihagyott bulik, végül mind megtérülnek."