Baja Tehetségei: Mezőfi Alexandra – Aero Kick-Thai Box

A sportnak rengeteg formája van, kortól és nemtől függetlenül bárki űzhet egy neki tetsző mozgásfajtát. Mára már nincs ilyen idejétmúlt vélemény, hogy a sport a férfiaké. Rengeteg, tehetséges és hatalmas akaraterővel bíró nő is van manapság, akik férfiakat megszégyenítve űznek valamilyen sportot. Ebbe a kategóriába tartozik következő bajai tehetségünk, Mezőfi Alexanda, akit megkértünk, hogy mesélje el nekünk mitől is van ilyen szuper alakja. 

Mezőfi Alexandra

Mezőfi Alexandra

Mikor, kinek vagy minek a hatására kezdtél el sportolni?

Édesapám, Mezőfi András már hosszú-hosszú évek óta foglalkozik küzdősporttal, rengeteg tanítvány megfordult már a keze alatt. Pontosan 6 évvel ezelőtt mentem el az egyik edzésre, ami akkor még helyileg a Petőfi szigetben, a Bajai Ifjúsági Házban volt, és megfertőzött engem is a sport. Eleinte Kick-Thai Boxing, és K-1 edzéseken vettem részt a hét minden napján, majd a későbbiekben az Aero Kick-Thai boxszal kezdtem el foglalkozni, ami kifejezetten hölgyek számára kialakított edzés. Ötvözi a Kick-Thai Box, az aerobik, és fitnesz mozgáskultúráját, amely ütések és rúgások, illetve erősítő gyakorlatokból tevődik össze. Rendkívül hatékony, eredményes, és aktív mozgásformáról beszélünk.

11421661_959957210722360_254221333_n

Mikor volt az első versenyed, és milyen eredményt értél el?

Az első versenyem, amin mint versenyző vettem részt, a bajai Kick-Thai Boxing Team csapatával 13 éves koromban volt Budapesten, egy Nemzetközi Bajnokságon. Ezen a rendezvényen két megmérettetésem volt, amiből az elsőt győzelemmel zártam. Így egy második helyet sikerült bezsebelnem, ami számomra akkor hatalmas eredménynek számított. Ezenkívül részt vettem különböző Magyar Bajnokságokon, ahol egy első helyet is a magaménak tudhattam, illetve szintén egy második hellyel büszkélkedhettem. Azóta sajnos nem versenyezhetek ugyanis asztmás vagyok, és a szervezetem nem bírta ezt a fajta terhelést, így a sportnak ezt az oldalát fel kellett adnom.

Nemzetközi verseny (Mezőfi Alexandra: alsó sor jobb szélső)

Nemzetközi verseny (Mezőfi Alexandra: alsó sor jobb szélső)

Mit érzel miközben boxolsz?

Számomra ez a sport jelent mindent. Edzés közben, köztudott hogy az agyban megemelkedik az endorfin szint, amely előidézi a sportolás alatt megtapasztalható boldogság érzetet. Edzés közben megszűnik a külvilág, kizárok mindent, és csak a gyakorlatokra, és magamra figyelek, átadom magam a sport szépségének. Minden porcikám élvezi és kívánja a mozgást. Szabadnak érzem magam, és a sport szeretetéből fakadóan kirobbanó energia járja át a testem.

11358813_959942414057173_980321038_n

 

Ha jól tudom, edzéseket is szoktál tartani. Mesélj erről, ez hogy jött?

Egy évvel ezelőtt kezdtem el kialakítani, felépíteni a csapatomat. Volt egy pár hölgy, lány, akik felkerestek, hogy edzeni szeretnének nálam. Azóta már egy 70 fős csapattal büszkélkedhetek. Ez az edzésforma leginkább hölgyek számára van kialakítva, ahogy már említettem is. Az edzések remek hangulatban zajlanak, a lányok imádják.

11181515_959941724057242_593184861_o

 

Mik a terveid a jövőre nézve?

Szeretnék a jövőben is sporttal, és emberekkel foglalkozni ez az életcélom. Szeretnék emellett tanulni is, főleg a sportról, és mindazt elsajátítani amire szükségem van. A csapatomat építeni, és átadni másoknak a tudásom.

11303628_959941920723889_1317736872_n

 

Mit ajánlasz azoknak, akik most kezdenének hozzá a sportoláshoz?

Azt üzenem mindenkinek, aki esetleg még soha nem sportolt, hogy mielőbb menjen el, válasszon egy magához közel álló sportágat, amiben örömét leli, és kezdjen el mozogni, ugyanis az egészséges és kiegyensúlyozott életmód alapja a testmozgás. Akinek esetleg az Aero Kick-Thai box keltette fel az érdeklődését, nagyon sok szeretettel várom, hogy együtt sportolhassunk!

 

Baja tehetségei: Ódor Krisztián – STABILFRAZÍR Sokan vannak, különbözőek és nem passzolnak egyetlen zenei stílusba sem. A közönség pedig egyre jobban szereti őket.
Baja tehetségei: Szarvas Panni Nem könnyű ez a zenész szakma. Rengeteg munkát, és lemondást, igényel. De aki elég kitartó, annak kijár majd a jóból.
Baja tehetségei: Kántor Emőke – lovaglás Nincs is annál szebb mint mikor ló, és lovas szíve egyszerre dobban, vagy mikor egyszerre veszik a levegőt.
Baja tehetségei: Nánási Fedor – képzőművészet Ha a kéz és a lélek együtt dolgozik, csodálatos dolgok születnek. Nem, a képek nem nyomtatva vannak, kézzel készültek!
Baja tehetségei: Rancsó Renátó – bmx Baján sok fel nem fedezett tehetség van, akik nagyon is megérdemlik a reflektor fényt. Szemeket az égbe, lábak a pedálon!
Baja tehetségei: Zsilinszky Bianka – tánc "Szeretem Baját, szeretek itt élni. Ha pedig van egy célod, akkor az a fontos, hogy higgy magadban és dolgozz kitartóan."
Baja tehetségei: Szöllősi Kristóf A tehetség olykor velünk születik, már csak rajtunk áll, hogy élünk-e vele. Az álmok pedig egyszer talán valóra válnak.
Baja tehetségei: Oroszlán Krisztián – tánc "Amikor elérem a kitűzött célom, akkor érzem, hogy a sok gyakorlás és munka, a kihagyott bulik, végül mind megtérülnek."
Baja tehetségei: Rácz Tamara – fotómodell Megfordulnak utána a férfiak. A szépséges bajai lány nemrég kezdte modell karrierjét.