10 dolog amit ne felejts otthon, ha nyaralni mész

Mindegy, hogy itthon, vagy külföldön nyaralsz, hotelben szállsz meg vagy sátrazol, egyedül mész, vagy másokkal, ezeket semmiképp ne hagyd otthon!

 

1. Ellazulás
Az első, és legfontosabb, ami nélkül a legszebb tengerpart sem fog feltölteni. Ha a munkahelyi stresszt, és a fejünkben kattogó határidőket magunkkal visszük, a vakáció nem lesz pihentető, sőt, csak nagyobb nyomás nehezedik közben ránk. Engedd el erre a kis időre a feszültséget. Próbáld meg élvezni a teljes szabadságot, és felejts el mindent, ami a szürke hétköznapokban foglalkoztat.

 

2. Érvényes iratok
Egyszer az unokatesóimmal Erdélybe utaztunk. A határon derült ki, hogy kettejük útlevele már nem érvényes. Ezért vissza kellett utazniuk Pestre megcsináltatni, és egy nappal később értek oda hozzánk. Ilyen, és hasonló esetek elkerülése végett fontos megnéznünk az irataink lejárati dátumát. Ha diák vagy, egy csomó kedvezményt kapsz az igazolványod felmutatásával. Legyél akár egy dél-amerikai beach-en, vagy a Duna-parton, a rendőrök bárhol igazoltathatnak. Plusz jó tanács: ne a tárcádban tartsd az irataidat! Ősszel Rómában ellopták a pénztárcámat, és ha benne lett volna a személyim, akkor bizony a Colosseum helyett a  nagykövetség falait bámultam volna, amíg el nem intézik (jó sok pénzért) a hazautamat.

 

3. Dugipénz
Legyen nálad bankkártyán, vagy külön zsebben, kis szütyőben plusz pénz, amihez csak akkor nyúlsz, ha gáz van. Nem szereti senki az ördögöt a falra festeni, de velem pl. mindig akkor történtek ilyen kellemetlen dolgok, amikor könnyelműen egy helyre pakoltam mindent, és aztán semmim nem maradt. Tényleg gáz volt.

Wolf-of-Wall-Street-Money-e1389710156988

 

4. Telefonszámok/fesztiváltelefon
Fesztiválozók körében elterjedt fogalom a “fesztiváltelefon”. Ez az otthon talált legnyomibb, legrégibb telefon, ami a fiók alján porosodik, de még működik! Saját, menő okoskészülék helyett sokan ezzel járnak koncertekre, mert tuti, hogy senkinek nem kell majd, és tölteni sem kell naponta kétszer… Ha mégis a sajátodat viszed magaddal, és lemerül, vagy ellopják, papíron is legyenek leírva a legfontosabb számok, hogy ha vészhelyzet van, el tudd érni, akit kell!

old-cell-phone

 

5. Gyógyszerek
Sebtapasz, géz, Fenistil gél, kalcium, antibiotikum, kullancs-csipesz stb. Tudom, van, aki masszív gyógyszerellenes életmódot folytat, és csak azért sem vesz be semmit. Oké, így is lehet élni. De aki allergiás mondjuk a darázscsípésre, vagy rézvörösre ég a napon, vagy kagylóba lép, az igenis örülni fog, ha ott van a táska alján a kis megmentőcsomag. 

 

6. Dugikaja
Sátrazók előszeretettel lopkodják egymás kajáját, ezt sosem értettem, de többször tanúja voltam. Ilyenkor jöhet a külön zsebbe rejtett csoki, alma, keksz, süti. Én voltam olyan helyen, ahol annyira rossz kaját adtak, hogy a mama sós stangliján éltem egy hétig, és átkoztam magam, amiért nem pakoltam be még azt a 4 babkonzervet is, amit terveztem magammal vinni…

TrustMaster01

 

7. Meleg ruha
Az időjárás sokszor megviccel minket, és legtöbbször pont akkor szakad ránk az ég, amikor nem számítunk rá. Tavaly egyedül voltam egy fesztiválon, ahol első éjszaka arra keltem, hogy a sátram úszik a víz tetején. Cipzár ki, víz be, hálózsák elúszva, táska tartalma elázva. Hál’ Isten a meleg pulcsijaim, és egy plusz cipő a zsákom tetején volt, ami száraz maradt, szóval legalább nem fagytam jéggé addig amíg hazafuvart találtam. 

 

8. Bicska
Magyar embernél legyen bicska. Se szeri se száma azoknak a helyzeteknek, amikor szúrni, vágni, lyukasztani, nyesni kell, de nincs mivel. Főleg sátrazóknak ajánlott. Bicskával bármit, azaz BÁRMIT ki lehet nyitni.

 

9. Megfelelő ruházat+kellékek
Esőkabát, túracipő, biciklis nadrág, szúnyogriasztó, hegymászó kötél, kalap, napszemüveg, és társaik, amik az adott időtöltéshez, sporthoz, körülményekhez, időjáráshoz szükségesek. Pár éve Franciaországban 3 nap alatt 90 km-t túráztam úgy, hogy első nap a sarkaimra két csinos vízhólyag nőtt, mert nem volt jó bakancsom. Utána fél napig feküdtem, és egy útszakaszt mentőautóban tettem meg. Bezzeg ha lett volna megfelelő cipőm, simán lenyomom a századik km-t is!

 

10. Fürdőruha
Annyira nem nagy gond, ha nincs nálad. Egy csomó strandon tudsz venni, csak nem biztos, hogy olyan szép, kényelmes, és passzentos lesz, mint amit nagy gonddal kiválasztottál otthon, egy üzletben…

18_1paper_dog_days_of_summer (1)

5+1 tipikus fesztiválarc Ők azok, akik szerves részét képezik minden fesztiválnak. Mindig, mindenhol ott vannak. Ugye te is találkoztál már velük?
Balaton vs. Bodensee Plattensee vagy Bodensee? A pihenni vágyók mindkét tó partján jó helyen lesznek!
Mutatjuk a 2017-es fürdőruhatrendet. Igen, a férfit is. Hölgyek és urak! Ha még nem vettétek meg az ideit, nektek szól a cikkünk!
“Ezt is kinyírtam” – hétköznapi növénygyilkosok Locsoljuk, fényre tesszük, táp-oldatozzuk, beszélünk hozzá, mégsem képes életben maradni. Hogy is van ez?
Vasárnapi kávézó – Kossuth-díjból közgyűlölet Szólásszabadság, vagy gyűlöletbeszéd? Ákos egy egész ország érzelmeire hatott néhány mondattal.
Milyen fát válasszunk? – Fenyővásárlási kisokos Ne essünk pánikba, ha még nem vettünk karácsonyfát! Lehetőség bőven akad. Neked milyen van?
Pincér voltam külföldön Ha menni kell, menni kell. Én is mentem, de letelt az időm. Ilyen volt a külföldi meló.
Őszi divatszínek Az idei őszi divat egyáltalán nem lesz olyan szürke, mint az időjárás. Elő a színekkel!
Hogyan tedd otthonossá az albérleted? Hidd el, nem kell hozzá sok dolog, hogy új kuckódból valódi otthont varázsolj! Íme néhány egyszerű ötlet.