Újra: Változatlanul szép Vader nagyúr hajója

A legutóbbi szerkesztőségi értekezleten felmerült a téma, hogy cikket kellene írni az új bajai hídról. Este gondoltam kimegyek készítek pár képet. Ahogy a betonszőnyegen sétáltam, érezve azt az illatot, amit csak igazán vadonatúj dolgok képesek árasztani magukból , érdekes érzés uralkodott el rajtam: valahol már találkoztam ezzel a formával.

DSC_0085_1

 

Ahogy egyik a lábam a másik után tettem, egyre inkább valami megmagyarázhatatlan erő lett úrrá rajtam, és mintha éreztem is volna: valami nincs rendben. Zavar volt az erőben.

Aztán átérve a másik oldalra visszafordultam, és ekkor minden világos lett. A híd fehér korlátjának, és világító testeinek rajzolata Darth Vader nagyúr Tie X1-es hajójává álltak össze, ami pokoli sebességgel, és jól ismert hajtómű zajjal közeledett felém, elégtételt venni a Halálcsillagon történtekért.

tiehid

 

Már nyúltam volna a közelben parkoló X szárnyú hajóm slusszkulcsáért, hogy bepattanva csillagközi üldözésbe kezdjek, amikor a környékbeli lámpák fényeinél hirtelen szertefoszlott a vízió.

Újra szép hidat formáltak a fények és kábelek, újra csendes lett a környék. Készítettem még néhány képet majd hazaindultam.
Persze lehet, hogy az aznap elfogyasztott jelentős mennyiségű kávé, és a fáradtság űzött tréfát velem, azonban legyünk óvatosak: én gyanakszom a tervezőre…

 

Vader nagyúr hajója

Napfürdőzők, biciklisek, és repülő emberek – Fotók A múlt heti takony idő után nézegess képeket a napfényes téli Bajáról!
Utolsó éjjel a zöld határ lezárása előtt Ma éjféltől Magyarország lezárta a zöld határt. Az utolsó éjfélt Röszkén töltöttük.
Bejártuk a Városháza alatti bunkert Vedelek Norbert alpolgármesterrel a pincétől a padlásig bejártuk a városházát, amely különös utazás volt a múltban.
Több mint 3000 migráns egy nap alatt (+galéria) Végeláthatatlan sorokban özönlenek a migránsok. A röszkei gyűjtőpont pedig keményebb hely mint vártuk.
Hatalmas migráns tömeggel birkóznak Röszkén Testközelből néztük meg a legnagyobb forgalmú befogó állomást, a röszkeit, ahol sok minden kiderül a bevándorlásról.
Telik az idő: 20 éves Ganxsta Zolee és a Kartel – interjú A jubileum kapcsán beszélgettünk velük múltról, jövőről, no meg arról, hogy milyen ijesztő hely is a posta.
I. Bajai Strandröplabda Bajnokság Élvezetes meccsek, hatalmas csaták. A Petőfi-szigeti strandröplabda pályáról tudósítottunk. Klassz program volt!
A nagy bajai fagyiteszt Tíz bajai fagyizó, két újságíró, kéthetes kóstolókörút, és kiderült, hol milyen a fagyival várnak bennünket.
Fesztivál szombat: kaja, pia, mulatozás Megnéztük, lefotóztuk, leírtuk. Beszámoló a fesztiválról. Közben pedig a Galéria Art Caféban kávéztunk, és az jó.