Utazás a férfiagyban

Azt gondolom, Csányi Sándor jó pasi. Miután láttam a Csak szex és más semmi-ben, az S.O.S. szerelem!-ben, a Szabadság, szerelemben, a Coming out-ban, akkor is azt gondoltam, jó pasi, és kb. ennyi. Azt gondolom, a filmszerepei határozták meg, hogy túl cukorszirupos lett nekem. Túl sok szerelem, túl sok romantika, túl sok nagy, mélabús szemekkel való nézés, nekem ez azért annyira nem jön be.

 

Nemrég- természetesen az előadást megelőző utolsó pillanatban – felhívott egy barátnőm, hogy menjek el vele este megnézni Csányi darabját. Fél órám volt eldönteni, megyek-e, így gyorsan végeztem egy kis kutatómunkát. A darab egyszemélyes – na, ez azért egy kicsit aggasztott, hogy mit tud ez a pasi csinálni kicsit több, mint egy órán keresztül, hogy lekössön. (Oké, van olyan…) Meg egyébként is, modern darab, a klasszikusokat jobban szeretem. És nagyjából ezen a ponton el is akadtam. Akarom én ezt? Aztán azt olvastam, hogy jó, tényleg jó. Hát, legyen!

A sztori röviden: Sándort (nem őt, a darab szerintit) elhagyja a csaja, Júlia, de nem tudja, hogy miért. Valamit akart közölni a macskája nevével, de nem tudja mi volt az. Júlia azt mondta, pontosan két hét múlva felhívja, addig találja ki, mi hiányzott a kapcsolatukból.

 

Néhány órával később…

 

Úristen, ez mekkora volt!!! Hihetetlen, de ez a pasi egy személyben olyan szórakoztató volt, hogy végigvigyorogtam az egészet. Azt kell, hogy mondjam: Csányi Sándor egész jó színész. Ez pedig egy jó kis sztori, ami életkortól és nemtől függetlenül mindenkinek tetszik, mert rólunk szól. Nem nagyívű, mélyen filozofikus gondolatokkal, nem tudományos módszerekkel, de mégis annyira jól írja le a férfi-női kapcsolatokat, annyira egyszerűen, és megfoghatóan fogalmazza meg, hogy mi jár a férfi, és vajon mi járhat a nő fejében, azt hogy milyenek vagyunk, és hogy ezt a különbözőséget hogyan lehet mégis összehangolni, és hogyan lehetünk mégis boldogok. Ez egy nagyon szerethető darab, amivel nem akarsz vitatkozni, nem is tudsz, mert olyan, mint a valóság totál leegyszerűsített mása. A valóság egy hímsoviniszta, macsó pasi szemszögéből, ami persze jócskán általánosítás, de azért mégis ül. Igazából semmi újat nem mond, de betegre röhögöd magad a már ismert tények humoros kimondásán.

 ferfiagy_-_Csanyi_Sandor_es_a_tabla_egyik_fele

 

A darab két éve megy már a Tháliában, és a kezdeti kritikákat olvasva tökjó, hogy csak most láttam. A kezdetekben állítólag Sándorunk eléggé belefeszült a dologba, és nem igazán hozta azt a stand up-os feelinget, ami ettől a darabtól elvárható. Persze a két év alatt Csányi nem lett stand up-os, de úgy gondolom, annyira lelazult, és beleilleszkedett a szerepbe, hogy totál hiteles, és nagyon szerethető lett. És azt gondolom, nem csak nekem, mivel a közönség egy emberként visított fel a poénokon, ahogy az enyhén borostás, az aznapi második előadástól kissé elnyúzott Csányi eszelősen kereste, hogy mit akar a nő.

 

Kingsman: A titkos szolgálat A Kingsman mindent örökölt Bondtól, amiért érdemes volt Bond filmet nézni, és közben nagyon szórakoztató lett. Nagyon.
Szegényember szexfilmje, avagy a nagy szürke füst láng nélkül Ha már volt szerencsém megnézni a filmet, legalább megosztom, mit gondolok róla. Egyébként, szót sem érdemelne.
Lázadás a rendszer ellen – A beavatott 2. Megmondom őszintén, kíváncsian várom, hogy milyen lesz a film, mert az előzetes alapján kevés köze van a könyvhöz.
Liam Neeson, az egyszemélyes hadsereg Harmadszor is beültem a moziba, hogy megnézzem az öreg Liam ámokfutását. Abszolút megérte!
A Kapitólium megérett a pusztulásra! Most a saját szemünkkel is láthatjuk, milyen rombolást végez a viadal a bajnokok lelkében. Végre eljutottam moziba.
Anyádnak nem kell látnia – #sohavégetnemérős Premier előtt néztük meg a Wellhello filmjét. Ez a mozi sokkal több, mint aminek elsőre látszik.
Válaszd az életet: újra Trainspotting! A kilencvenes éves egyik legmeghatározóbb kultfilmje visszatér, ráadásul az eredeti felállásban!
“Nem vagyok sztár, nem is akarok az lenni! Én legenda leszek!” 24 éve hunyt el az egyik legnagyobb rockikon, Freddie Mercury. Emlékezzünk rá!
Rendhagyó bemutató a Bajai Fiatalok Színházában – HozzáTartozók Az új darab Lackfi János egyik novellájából ered, és valóban új irányokat mutat majd.