Emberek ábrákkal: A tetoválások világában jártunk

Szerintem nem létezik olyan ember, akinek gyerekkorában ne lett volna rágós tetoválása, vagy ne firkált volna a kezére valamit tollal. Mindenki így kezdi, csak valaki felnőtt korában úgy gondolja, hogy “örök tintával” rajzoltat. Na itt már két táborra oszlik a világ, vannak akik ellenzik, és vannak akiknek van tetoválásuk, vagy majd lesz. Ezzel nincs is semmi probléma, hiszen nem lehet és nem is kell mindenkinek egyetérteni. Az viszont már gondot jelent, hogy valakit elítélünk, amiatt mert valamilyen minta van a testén. Szerintem senki nem változik, meg attól, hogy egy sas van a vállán, vagy egy szívecske díszíti az oldalát. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit tesz a testével. Mivel ebben a témában elég laikus vagyok, felkerestem egy hozzáértőt, és megkérdeztem pár fontosabb dolgot. A szakértő természetesen egy tetováló, Kovács Norbert, akit saját bajai szalonjában találtam meg.

Kovács Norbert munka közben

Kovács Norbert munka közben

 

Miért varratnak az emberek?

Manapság már nem feltétlen azért csináltatnak tetoválást, mert egy fontos eseményt, egy emléket szeretnének megörökíteni magukon. Ma már inkább az a fontos, főleg a fiataloknak, hogy csinos és menő legyen. Ez nem feltétlen baj, mert mindenkinek saját döntése, de azok a tetoválások amelyeket divatból csináltatnak, sokkal hamarabb értéküket veszíthetik, és sokkal hamarabb rá unnak a gazdáik. Aki divatból csináltat tetkót azzal előfordulhat, hogy ugyan azt a mintát látja szembe jönni az utcán. Sajnos egyedi gondoltat nem sok van manapság.

beautiful-tattoo-girls-wallpaper

 

Milyenek az idei tetkó trendek?

Manapság nagyon megy az idézet, a csillag és a toll motívum. A csillag az talán kifogyhatatlan, ez az őrület már elég régóta tart, és még mindig rengetegen kérik. A “Never give up” feliratot számtalanszor tetováltam már. Kezd unalmas lenni. Természetesen van jelentése, de mindenkinek ugyan azt jelenti.

A tökéletes kombináció

A tökéletes kombináció

Ha már többször is átgondoltuk, egészen biztosak vagyunk magunkban, és van konkrét elképzelésünk, akkor keressünk fel egy tetoválót, és kérdezzük meg, hogy egyáltalán, vállalja-e, hogy megcsinálja nekünk. Ha túl extrém az elképzelésünk, a mintával, avagy a testrésszel kapcsolatban, akkor lehet hogy nem fogja nekünk megcsinálni. Norbi és a tetoválók általában imádják, ha szabad kezet kapnak, így ha nincs pontos elképzelésünk, akkor bízzuk rá magunkat a tetkósra.

amazing-tattoos-designs-for-men-cool-chest-tattoo-82060

 

Hogyan kezdesz neki a tetoválásnak?

Le kell mérni a pontos méreteket azon a bőrfelületen ahova szeretnénk majd a tetkót. Ha megvan a minta, akkor megrajzolom, kicsit igazítgatok rajta ha kell, átindigózom és mehet a páciensre. Mindenkinél egyszer használatos eszközökkel dolgozom. Sokkal könnyebb és olcsóbb is, mint folyton sterilizálni. Ami még nagyon fontos “előkészület”, hogy akire majd a varrok egyen, igyon előtte, kipihent, nyugodt legyen. Ez azért kell, hogy ne legye semmiféle probléma a tetoválás alatt.

 

A kész a tetkót hogyan kell ápolni?

A Bepanthen krémet szokták ajánlani, ez sem rossz, de én ezt már leváltottam, azért mert hosszú távon nem jó, valamennyit változtat a színeken. Az új krém, állagban is más, sokkal szebben gyógyítja a sebet. Víz érheti, viszont a friss tetkót nem szabad áztatni. Fürdés után ki kell, hogy száradjon, és csak az után szabad bekenni, viszont nem kell, hogy folyton krémes legyen. Nem szabad hagyni, hogy seb legyen rajta, csak egy hártya, mert ha vastag a seb, akkor az szedi ki a tintát a bőrből.

Norbi alkotásai

Norbi alkotásai

A napozás a tetkók ellensége. Ugyan úgy, mint ahogy a ruháknál is, a nap fakítja a tetoválás színét. A szolárium sem tesz jót, bár sokan arra esküsznek, hogy szebben gyógyul a seb, ha 5 percre befekszenek barnulni. Erre azonban nincs garancia, szóval nem érdemes vele kísérletezni. A legfontosabb, hogy naptejet használjunk, ha nem szeretnénk, hogy a bőrfestményünk színe változzon.

A legfontosabb kérdés pedig , amit minden tetkós utál. “Fáj?”

 

Ez mindenkinek más érzés. Persze az alap koncepció az, hogy nem fáj, de ez nagyban függ az ember fájdalomküszöbétől is, illetve attól, hogy hova készül a minta. Természetesen, ahol vékonyabb a bőr, ahol közelebb van a csonthoz, ott jobban fog fájni, mint ott, ahol vastagabb a bőrszövet, de ez sem törvényszerű. Az első tű szúrások okozhatnak kellemetlen érzést, de rövid idő elteltével hozzá szokik az ember.

man with tattoos

 

Sokat hallottunk már, a tetkóeltávolításról. Szerintem, aki valamit magára varrat, az előtte többször is gondolja át. Olyat is láttunk már, hogy átalakítottak egy mintát, rá varrtak valami mást. Ezek nem mindig a legjobb megoldások. A tetkót teljesen eltávolítani nem lehet. Ahogy Norbi mondta, ahol egyszer tű éri a bőrt ott elváltozás van, és valamilyen nyoma marad.

tattoos-women_00417839

 

Van aki divatból, van aki polgárpukkasztás miatt, van, akit az emlékek vezérelnek, és olyan is akad aki fogadást vesztett. Egy a lényeg, jól gondoljuk át, hiszen ez nem jön le körömkefével. 

 

Jóga jótékony hatásai Nem csak a testnek, de a léleknek is jó! Meg még sok minden másra is. Mutatjuk mire még!
Nyári szőrháború Le a téli bundával! Utána jártunk a szőrtelenítő eljárások előnyeinek és hátrányainak.
Te is lehetsz fogkrém reklám Az otthoni fogfehérítésnek nem csak előnyei vannak, sőt. Utánajártunk; lehet inkább szakemberre kéne bízni!
Gránátalma az új csodaszer A gránátalma nem kamu, tényleg egy csodaszer. Rengeteg jótékony hatással van a szervezetünkre. Próbáltad már?
Melyik oldalunkon érdemes aludni? Neked is sokat fáj a hátad vagy a nyakad? Gondold csak végig milyen pózban szoktál aludni!
Dobd ki a chipset! Itt vannak az egészséges nasik Egy kis különleges rágcsálni valóra vágysz, vagy csak le szeretnéd nyűgözni a barátaidat? Itt van pár szuper ötlet!
Mutatjuk a 2016-os, őszi divattrendet A divattervező szerint elég izgalmas ősznek nézünk elébe. Színek, formák, anyagok, szóval mindent megtalálsz a cikkben.
A legnagyobb beauty bakik Mutatjuk melyek azok a sminkelési hibák, amiket semmi képen se kövess el.
Újabb ütközet: vaj vs. margarin A "vaj vagy margarin háború" jó ideje tart már. Nézzük, hogyan is állunk most.