Így keress pénzt a nyári lazulásra, ha diák vagy

Jön a nyár, mindenki gőzerővel tervez, hogy idén, hova szeretne elutazni vagy melyik fesztiválon lazulna. Már csak egy kérdés van: “Vajon lesz rá elég pénz?” Na igen, az sok fiatal és szülő számára gondot jelent, ha üres a dzseki zsebe.

Aki eddig nem tudta volna még, annak van egy szuper hírem: a nyaralásra, kikapcsolódásra szánt zsebpénzt egy kis munkával is össze lehet hozni. A tökéletes munka megtalálására pedig segítséget nyújt a Meló-Diák, ahol Adorján Adrienn témavezetőt kérdeztem. 

201011251000_serult_malacpersely

Milyen lehetőség van Baján a fiatalok számára?

A bajai munkalehetőségeket alapvetően két csoportba soroljuk. Az egyik munkacsoport azoknál a partnercégeinknél elérhető, ahol egész évben folyamatosan igénybe veszik a diákmunka szolgáltatást. Ezekben az esetekben az év bármely szakaszában jelentkezhetnek hozzánk a diákok, a munkába állás időpontja attól függ, mikor tudjuk a munkakezdéshez szükséges oktatási folyamatot megvalósítani. Ezek a képzések azért szükségesek, hogy a diákok tisztában legyenek a rájuk váró konkrét feladatokkal, és felelősségteljesen tudják elvégezni azokat.

A másik csoportot azok a partnerek alkotják, ahol eseti jelleggel van szükség diákokra. Ennek hátterében állhat, ha szezonális jelleggel nőnek meg a feladataik (pl. mezőgazdasági fizikai munkák), vagy saját alkalmazottaik szabadságolása idejére igényelnek kiegészítő munkaerőt (pl. irodai munkavégzések). A hostess, szórólap terjesztési vagy futár feladatok is ide tartoznak, hiszen egy-egy konkrét promóciós időszakhoz kapcsolódnak. Ezek azok a munkatípusok, amikre általában rövid időn belül nagyobb létszámú diákot tudunk foglalkoztatni, amihez elengedhetetlen, hogy rendelkezésre álljon olyan saját adatbázis, amiből kiszűrhetjük a munkatípus iránt érdeklődő jelentkezőket.

Milyen fajta munkát végezhetnek a fiatalok? 

A diákok számára minden olyan munkakörben lehetőség van a munkavégzésre, amelyre a hagyományos foglalkoztatásban is találunk példát. Az egyszerű kisegítő és fizikai munkák, a promóciós tevékenységek mellett az adminisztrátori, nyelvismeretet, illetve speciális szakképzettséget igénylő munkatípusok is előfordulnak, valamint a nyári szezonban, a mezőgazdasági munkákhoz kapcsolódó tevékenységekben is részt veszünk. A diákok számára egyrészt az életkoruk, másrészt a tanulmányaik mellett rendelkezésre álló szabadidejük szabhat határt a munkavállalásnak.

md_cegeknek

Mennyire nehéz bekerülni egy adott munkára?

Általánosan elmondható, hogy azok a diákok, akik a tanév/szemeszter közben szeretnének munkába állni, lehetőséget is kapnak erre. Nyárra ugrásszerűen megnő a jelentkezők száma, és mivel 15 éves kortól lehet iskolaszövetkezeten keresztül munkát vállalni, előfordulhat, hogy egy-egy munkakör esetében türelmesnek kell lenniük.

nyari-diakmunkakat-keresunk-07020329

Melyek a fiatalok által kedvelt, legnépszerűbb munkák?

Baján népszerű az élelmiszeripari csomagoló munka, az árufeltöltő és pénztáros munkakör, illetve a szórólapozás. Legnagyobb kereslet az irodai munkavégzés iránt van, valamint a host/hostess tevékenységre szeretnének a legtöbben jelentkezni. 

 

Fontos tudni azt is, hogy azok a tanulók, akik most nyáron befejezik a tanulmányaikat, 2015. október 31-ig jogosultak az iskolaszövetkezeten keresztüli munkavégzésre.

Az érdeklődők hol tudnak jelentkezni?

Irodánk Baján a Perc utca 1. szám alatt található, ahol hétfőtől péntekig személyesen elérhetőek vagyunk. Online regisztrációs felületeinken előzetes regisztrációt tölthetnek ki, jelezve, hogy milyen munkakört szeretnének vállalni, mikor szeretnének munkába állni, így egyéni ajánlatokkal tudjuk megkeresni őket. Ilyen felület a www.melodiak.hu weboldalunk, ahol az ország összes Meló-Diák irodájának aktuális ajánlatait, elérhetőségét is meg lehet tekinteni, és akár már konkrét munkára is jelentkezhet a diák. E mellett a www.viapangroup.com/md/baja is online regisztrációra alkalmas site. Természetesen a legnagyobb közösségi oldalon is jelen vagyunk, ahol a legfrissebb munkáink között szintén mazsolázhatnak: www.facebook.com/melodiakbaja.

A jó smink már félsiker egy fesztiválon Bátran elő a festékekkel, itt vannak a fesztiválok! Mutatjuk, hogy lesz szuper és tartós a sminked a bulikon!
Készíts egyedi telefontokot, mutatjuk hogyan Uncsi a telód? Dobd fel egy kicsit és tedd egyedivé. Itt van pár ötlet hogyan!
Ezekkel a hajviseletekkel tuti nem égsz be a fesztiválon A fesztiválszezonban szeretnél olyan frizurát, ami tartós és nem melegít? Íme pár tipp, amiket könnyedén elkészíthetsz.
Itt a 2016-os tavaszi divattrend Jó hírem van csajok! Újabb ok a vásárlásra! Mutatjuk az idei tavasz divatját!
Így sminkelj tavasszal – mutatjuk a 2016-os tavaszi sminktrendet Hangsúlyos ajkak. A tavasz színeit most a szánkon is bátran viselhetjük. Sminktippek.
Készíts sálat saját kezűleg, szuper gyorsan! Szuper egyszerű, szuper gyors, szuper olcsó. Egyedi sál DIY ötletek. Varrótudás nem szükséges, csak egy kis kreativitás.
A gólyatábort kihagyni? Na, még mit nem! Augusztus a gólyatáborok időszaka. Utánajártunk, hogy milyen a kis gólyák élete.
Megkérdeztük: vállalt-e nyáron munkát? Megkérdeztük a bajai fiatalokat, hol dolgoznak a nyáron, és mire költik a fizetésüket.
3 futóalkalmazás, ami segíti futásodat Nincs kedved egyedül futni? Vidd az okos telefonod, hasznos társként szolgálhat! Futóalkalmazásokat teszteltünk.