Most akkor kell oda a körforgalom vagy nem?

Baja fejlődik. Ezt a kétségtelen tényt többféle beruházás is bizonyítja, ilyen például az Árpád téren épülő körforgalom, ami több, mint egy hete lassítja a forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky utcában, megosztva ezzel a Bajaiakat. Ennek apropójából megkérdeztünk Benneteket, mi a véleményetek a munkálatokról. 

 

Burkus Barnabás: Igaz, még új vagyok Baján, de szerintem nem volt semmi baj ezzel a kereszteződéssel. Azt nem igazán tudom, hogy miért kellett hirtelen körforgalmat csinálni. Nem hallottam semmiféle balesetről, pedig arra is hivatkoztak, hogy veszélyes. Kicsit fölösleges pénzkidobásnak tartom, és még sok más ember is ezen a véleményen van. Aztán majd meglátjuk, hogy mennyire lesz szebb a tér vagy jobb a közlekedés. 

Barnabás egyébként a bajnokcsapat, Bajai Kézilabda Sportegyesület kézilabdázója. 

Burkus Barnabás

Burkus Barnabás

 

Kubatovné Vida Ildikó: Úgy gondolom, ha elkészül, jobb lesz a közlekedés. Csak most nehéz, amiért fel van túrva minden. 

Ildikó kislánya, Kubatov Viktória már más véleményen van. Szerinte ugyanis a kis hely miatt nem fognak elférni a buszok. 

Kubatovné Vida Ildikó és kislánya, Kubatov Viktória

Kubatovné Vida Ildikó és kislánya, Kubatov Viktória

 

Kulisics László: Véleményem szerint fölöslegesen épül, ugyanis a Bajcsy-Zsilinszky utca forgalmát le fogja lassítani, a környező egyirányú utcákon pedig nincs komolyabb forgalom. Ezért – én, mint laikus – nem látom értelmét. Vannak forgalmasabb csomópontok, ahová több értelme lenne építeni.  

Kulisics László

Kulisics László

 

Bán László: Nekem nagyon tetszik az ötlet. Úgy gondolom, hogy a piacnapokat, illetve a hídra való közlekedést nagyban meg fogja könnyíteni. Sokszor voltak itt koccanások, így ha elkészül, remélhetőleg kevesebb lesz a baleset. Bár most egy kicsit akadozik a forgalom, de összegezve örülök, hogy fejlődik a város. 

Bán László

Bán László

Természetesen voltak olyanok is, akik nem vállalták arcukat, illetve nevüket. Összességében kiderül, hogy a vélemények megoszlanak, vannak akik üdvözlik az új kezdeményezést, mások pedig bosszankodnak a kényelmetlenségek miatt, és ennél forgalmasabb helyen is el tudnák képzelni a körforgalmat. Hogy kinek lesz igaza, azt majd az idő eldönti. 

Megkérdeztük: Hogy tetszik az új körforgalom? Ismét kíváncsiak voltunk a véleményetekre, ezúttal az új körforgalommal kapcsolatban.
Megkérdeztük: hogyan vigyázol az egészségedre? Ma van az egészség világnapja. Egyre többen ismerik fel az egészséges életmód fontosságát, de mi a helyzet Baján?
Megkérdeztük: nálatok hogyan zajlik a locsolkodás? Lányok: elkezdtétek már készíteni a piros tojásokat? Fiúk: aztán egy lány se hervadjon el!
Szarvas Panni akusztik a Galéria Art Caféban Nincs még programod péntek estére? Gyere el, ha szeretnél jó zenét hallani!
“A bajaiak nagy örömmel fogadták a forradalom hírét” Az akkori bajai eseményekről Kovács Csaba mesélt nekünk.
Vigyázz, mire kattintasz, az adataid bánhatják! Tömegesen terjednek a legújabb, a felhasználók adatait titkosítással hozzáférhetetlenné tevő zsarolóvírusok.
Mindenki a bátaszéki molyhos tölgyre figyel Nemsokára megtudjuk, hogy a bátaszéki molyhos tölgy nyerte-e az Európai Év fája címet.
Új testvérvárossal gyarapodott Baja Megkérdeztük, miért jó a testvérvárosi kapcsolat a bajaiaknak. Vedelek Norbert alpolgármester válaszolt a kérdéseinkre.
Bajai menetrend-applikációt készített egy bajai fiatal A Bajai Menetrend nevű alkalmazás már elérhető a Google Play Áruházban.