#Elnöki ügy – a drazsén múlhat a Wellhello jövője

Nincsenek véletlenek. Amikor pár hónapja egyik barátommal agyba főbe hallgattuk az „apuveddmeg”-et, még nem tudtam, hogy később már szemtől szemben ülök majd az előadóival és kérdezgetem őket. Egy fél nyáron át hallgattuk barátnőmmel a Rakpart című számot, most meg egy szuper jó Wellhello koncerten vagyok túl, egy interjúval a gépemen. Az élet attól szép, hogy kifürkészhetetlen. Na, de térjünk a lényegre! Tegnap este a szegedi Wellhello koncert előtt volt szerencsém elkapni a két srácot és kicsit kifaggatni őket. 

Hogy jött ez az elnökös dolog? Ki a “főelnök”?

Fluor: Úgy kezdődött az egész, hogy megszülettünk, és a szüleink észrevették, hogy isteni fény áramlott ki különböző testrészeinkből, de persze az évek során ez változott és emberré váltunk, meg egyébként sem szeretünk feltűnősködni, ezért az isteniből lett egy elnöki ügy, ami azért egy sokkal földhözragadtabb pozíció, amit jobban elviselnek az emberek.

Diaz: Mindketten elnökök vagyunk, de a legelnökibb a WELLHELLO.

DSC_0030

“A közös munka tök természetesen működik.”

 

Eddig külön-külön hallhattunk rólatok, hogy viszonyultok a banda hirtelen jött hatalmas sikeréhez, és a rajongókhoz?

Fluor: A rajongók, láthatóan szeretik, ha mi ketten együtt zenélünk, ezért nem is merült fel, hogy most szólózzunk. Teljesen jól érezzük magunkat a csapatban, van egy szuper zenekarunk, őket is nagyon imádjuk. Mindenki egy külön karakter.

Diaz: Mi igazából a WELLHELLO előtt is tevékenykedtünk már közösen, úgyhogy azért nem volt teljesen új dolog, hogy mi ketten együtt csinálunk valamit. Maximum a zeneiség, vagy az arculat lehetett új, az meg úgy tűnik, hogy működik rendesen.

Az ”apuveddmeg” című szám kinek a fejéből pattant ki? Nem féltetek, hogy megsértetek vele valakit, vagy direkt egy kis csipkelődés volt a cél?

Fluor: Balatonon voltunk egy hatalmas villában, és akkor jött egy csávó akinek nagyobb villája volt mint nekünk. Hát mondom, ez mit képzel, nehogymár… Nem, egyébként, hogy komolyabbra vegyük a témát, mi is látunk sok mindent, például amikor srácok slusszkulcsot lóbálva állnak a pult mellett és nézik, hogy melyik lányt lehet majd pénzért hazavinni.

Diaz: Igazából közös megegyezés alapján hoztuk össze. Egyébként a Tomi nagyon szeret csipkelődni, neki volt már egy-két iróniával telített dala.

DSC_0029

Verbális Mortal Combat: Android vs. IPhone

Mennyire nehéz egymással dolgoznotok? 

Diaz: Nagyon könnyű, Tomi nyitott arra, amit én mondok, és ez fordítva is így van. Nincsenek kötöttségek, és pont ezért tudunk együttműködni.  Én azért már dolgoztam elég sok emberrel, mint dalszerző, Tomi is dolgozott másokkal, és azt gondolom, hogy ő egy olyan ember, akivel könnyű együttműködni.

Fluor:  Ez nem kompromisszumokról szól, sosincs olyan, hogy áldozatot kell hozni valamelyikünknek. Teljesen természetesen működik és hallgatunk egymásra.

“Ha valami szitu van, azt is könnyedén meg tudjuk oldani, hacsak Diaz nem eszi meg a Smarties-omat.” Fluor

Diaz: A Tomi például nem ír zenéket, nem hangszerel, de nagyon jó érzéke van a zenéhez és nagyon jó ízlése van, ezért is bízom az ő megítélésében, úgy ahogy ő is bízik bennem, hogy én mint zenei producer, rálátok olyan szegmenseire a zenének, amire ő lehet, hogy nem.

Mennyire nehéz megmaradnotok a szakmai vonalnál? Mindig Ti alakítjátok a zenei vonulatot? Mennyire szólnak bele mások, vagy a trendek?

Fluor: Mindig mi alakítjuk. Ha bármikor is azzal foglalkoztam volna, hogy a ki mit mond, akkor már az underground hip hopot sem hagytam volna ott, mert mit szólnak majd a “bőgatyások”, ha popzenét csinálok. Én pedig a mai napig imádom a popzenét. Most, ha megkérdezi valaki, hogy ez a szám miért lett ilyen, azt mondom azért, mert ilyenre akartuk, tehát azért nem írunk bele egy sort, hogy többen idézzék a facebookon. Úgy nem lehet dalt írni, hogyha az ember valakinek meg akar felelni. Nem is próbálunk senkinek sem megfelelni, mert szerintem onnantól már  az egy nagyon furcsa alárendelt szerep, amit ki is szagolnak az emberek.

Diaz: Igen, az onnantól már büdös, az már izzadtságszagú.

DSC_0031

“A közös munka során jól kiegészítjük egymást”

Jön a fesztiválszezon, milyen különlegességgel készültök a  fesztiválszínpadokra?

Fluor: Folyamatosan építjük a showt, alakítgatjuk. Úgy vagyunk vele, hogy el lehet lőni egy-két poént pár helyszínen, de egy idő után unalmas lesz, nem csak a közönségnek, hanem nekünk is. Ezért folyamatosan változtatunk és azon vagyunk, hogy mindig legyen valami új elem.

“Egyébként készül egy fesztiválhimnuszunk is, amelyet nem csak azon a fesztiválon fogunk előadni, amelynek készül, hanem állandó szereplője lesz a tracklistnek. De ez egyenlőre még Top Secret!”

 

Mi a jövő? Meddig lehet, meddig akarjátok ezt csinálni?

Fluor:  Így az elején még azt gondoljuk, hogy nagyon sokáig tudjuk vinni, ennyi idő alatt azért kiismertük egymást, sok mindenben egyet értünk, de ha valami szitu van, azt is könnyedén meg tudjuk oldani. Egyébként már rengetegen kérnek fel minket, Diazt mint zeneírót, engem mint szövegírót, tehát nem szándékunk még 50 évesen is a színpadon nyomni a dalokat, hanem akkor inkább már háttérbe vonulunk és írunk másoknak. 

Diaz: Tominak egyébként álma, egy tehetséget felfedezni és támogatni valaki olyat, aki azt a zeneiséget képviseli, amit ő nagyon szeret. El tudom képzelni, hogy 10-15 év múlva, egy kis kiadót alapítva elkezdjük, odaállunk valaki mögé mint zeneíró, szövegíró vagy mint menedzsment. Szeretnénk felépíteni arcokat és vinni őket előre.

DSC_0070

 

Az interjú vége felé a backstage-ben levő kabátok egyikéből megszólalt valakinek a telefonja és csengőhangként felcsendült a „Rakpart”…  Nem tudjuk kié volt, de látszik, mennyire népszerű a WELLHELLO.  

Baja tehetségei: Nánási Fedor – képzőművészet Ha a kéz és a lélek együtt dolgozik, csodálatos dolgok születnek. Nem, a képek nem nyomtatva vannak, kézzel készültek!
Jóga jótékony hatásai Nem csak a testnek, de a léleknek is jó! Meg még sok minden másra is. Mutatjuk mire még!
Aranyélet-sorozatajánló Végre egy magyar sorozat ami nemcsak nézhető, de élvezhető is. Sőt, ha ettől nem dobod el az agyad, akkor semmitől!
Anyádnak nem kell látnia – #sohavégetnemérős Premier előtt néztük meg a Wellhello filmjét. Ez a mozi sokkal több, mint aminek elsőre látszik.
Így hozd formába a popsid a nyárra Unod a guggolásokat? Mutatjuk milyen szuper gyakorlatokkal lehet neked is formás és feszes feneked a bikiniszezonra!
Telik az idő: 20 éves Ganxsta Zolee és a Kartel – interjú A jubileum kapcsán beszélgettünk velük múltról, jövőről, no meg arról, hogy milyen ijesztő hely is a posta.
Nyári sminktippek Te sem tudsz lemondani a sminkről még a nagy nyári melegben sem? Mutatjuk mit érdemes felkenni ilyenkor az arcodra.
Minyonok Kicsi, sárga lények lepték el a mozikat! Te még nem láttad őket? Ne maradj le! Minyonok filmajánló.
Jobbulást Neked, Sugó! Szeretett Sugovicánk betegeskedik, várja a megváltást jelentő zivatart. Megkérdeztük, pontosan mi is történik ilyenkor.