Az egyik legtutibb online játék: League of legends

Szerintem nem én vagyok az egyetlen aki online játékkal játszik. Sőt manapság már rengeteg fiatal és kevésbé fiatal is játszik a neten. Megszámlálhatatlanul sok játék van, de még is van egy-kettő, ami kiemelkedik közülük. Ezeket több millióan játsszák, nincsenek országhoz kötve, és valószínűleg ezért is olyan jók. A játék, amit rajtam kívül még több millióan játszanak, és szeretnek nem más, mint a League of Legends. Jó pár évvel ezelőtt a barátom kezdett el játszani vele, és amikor először láttam, totális zűrzavar volt, szinte semmit nem értettem belőle. Ki, kivel van, mit kell csinálni, és miért? Majd valahogy rávett, hogy kipróbáljam. Az első meccsemet még az ő felhasználójáról játszottam le, a Twisted fate nevű karakterrel. Mivel megnyertük a csatát, megtetszett a dolog. Mire észbe kaptam már a saját felhasználómról irtottam az ellent, egy íjjász lánnyal, aki azóta az egyik kedvenc karakteremmé vált (Ashe).

Ashe

Ashe

Na de annak, aki nem ismerné a játékot alant egy kis segítség:

A League of legends egy valós idejű, ingyenesen játszható stratégiai játék, amely 2009. október 27-én jelent meg.

leagueoflegendsbig_5f2028ee86d150ad8c456113ec9c54e3

A játékhoz 6 vagy 10 ember szükséges, attól függően, hogy melyik pályát választottuk. Ha megvan a szükséges játékos mennyiség a rendszer ketté osztja a csoportot ezzel két csapatot kialakítva, akik értelem szerűen egymás ellen fognak küzdeni. Mindenki választhat magának egy hőst (karaktert) akit majd irányít a meccs alatt. Ezeket a hősöket a meccsek után kapott pontokból lehet megvásárolni, illetve megváltoztatni a kinézetüket. Kiválasztjuk a karaktert illetve a hozzá tartozó fontosabb kellékeket és indulhat a játék.

Idéző választás

Idéző választás

 

Vegyük a normál pályát ahol 5 játékos küzd 5 ellenfél ellen. A pálya két pontjából, 3 ösvényen kell elindulnunk. Van felső(top), középső (mid), és alsó (bot) ösvény. Az ellenfél térfele mintha le lenne tükrözve, ugyan úgy néz ki, mint a miénk.

A pálya felülnézetből

A pálya felülnézetből

Minden vonalon van 3 db torony, 3 inhibitor (kisebb épület). A torony tud sebezni, viszont újra éledni nem, az inhibitor nem tud sebezni, viszont újjá éled. A főépület neve Nexus, ezt még két torony védi. A lényeg, hogy a saját tornyainkat és épületeinket védenünk kell, az ellenfelét pedig lerombolni, miközben arra kell törekedni , hogy az ellenséges hősöket lehető legtöbbször megsemmisítsük, a saját hősünk pedig minél kevesebbszer haljon meg.

Nexus és két torony

Nexus és két torony

A pályán kisebb nagyobb szörnyek vannak elrejtve, amiket ha legyőzünk, aranyat vagy egyéb kiváltságokat szerzünk.

Baron- a pályán lévő legerősebb és legnagyobb szörny

Baron- a pályán lévő legerősebb és legnagyobb szörny

 A hősöket pici harcosok, más néven minionok segítik. A minionok feláldozható lények amik tudnak sebezni és automatikusan generálódnak a Nexusban, azzal a céllal, hogy folyamatosan törjenek előre. 

minion8

A hősök a játék során fejlődnek, és ha meghaltak, újraélednek a kezdő helyen. Minden hősnek 4db különböző képessége van ezek más-más erősségűek. A képességek bizonyos időközönként töltődnek be és használhatóak fel. Ha valamit elpusztítunk, legyen az minion, ellenséges hős, torony, vagy a pályán elrejtett szörnyek, azokért aranyat kapunk, amelyből a saját hősünknek vásárolhatunk olyan dolgokat amelyek erősítik, vagy védik a játék során. A cél, hogy az ellenfél Nexusát (fő épület) leromboljuk, közben minél többször elpusztítva az ellenséges hősöket. 

LOL-victory

Hát szóval elég összetett játék, de aki egyszer játszik vele az többször is fog. Fontos a jó csapatmunka, és a taktika, hiszen a játék annyira komoly, hogy a 2010-es los angelesi World Cyber Games, Grand Finals tartott egy League of Legends bajnokságot. Hétezer dolláros nyereményért küzdöttek a csapatok a Föld minden tájáról, a győztes a Counter Logic Gaming észak-amerikai csapat lett. 

A játékot az Egyesült Államokban hivatalosan is sportnak tekintik. Igen, a “LoL” e-sport.  

 

Idén tavasszal is megrendezték az EU LCS-t (európai verseny). A döntő Madridban volt és az Unicorns of Love nevű csapatban egy nagyon ügyes magyar srác is játszott. Őt Kiss Tamásnak hívják, felhasználó nevén Vizicsacsi. A csapata második helyezést ért el.

Én személy szerint odáig vagyok a játékért, mert mindig van hova fejlődni, mindig van egy cél, amiért megéri játszani. Ha bárhol kiderül, hogy én lány létemre ilyennel játszok, egyből felkapja mindenki a fejét. Pedig nem én vagyok az egyetlen ilyen eszement női lény.

 

A jó smink már félsiker egy fesztiválon Bátran elő a festékekkel, itt vannak a fesztiválok! Mutatjuk, hogy lesz szuper és tartós a sminked a bulikon!
Készíts egyedi telefontokot, mutatjuk hogyan Uncsi a telód? Dobd fel egy kicsit és tedd egyedivé. Itt van pár ötlet hogyan!
Ezekkel a hajviseletekkel tuti nem égsz be a fesztiválon A fesztiválszezonban szeretnél olyan frizurát, ami tartós és nem melegít? Íme pár tipp, amiket könnyedén elkészíthetsz.
Itt a 2016-os tavaszi divattrend Jó hírem van csajok! Újabb ok a vásárlásra! Mutatjuk az idei tavasz divatját!
Így sminkelj tavasszal – mutatjuk a 2016-os tavaszi sminktrendet Hangsúlyos ajkak. A tavasz színeit most a szánkon is bátran viselhetjük. Sminktippek.
Készíts sálat saját kezűleg, szuper gyorsan! Szuper egyszerű, szuper gyors, szuper olcsó. Egyedi sál DIY ötletek. Varrótudás nem szükséges, csak egy kis kreativitás.
A gólyatábort kihagyni? Na, még mit nem! Augusztus a gólyatáborok időszaka. Utánajártunk, hogy milyen a kis gólyák élete.
3 futóalkalmazás, ami segíti futásodat Nincs kedved egyedül futni? Vidd az okos telefonod, hasznos társként szolgálhat! Futóalkalmazásokat teszteltünk.
Az online vásárlásé a jövő, azonban legyünk résen Az online vásárlás buktatói kellő odafigyeléssel kikerülhetőek. Mutatjuk, mire figyeljünk oda, ha a neten rendelünk.